"Γεμάτη" εμφάνιση, σπουδαία νίκη, σούπερ Κάλβο (Φώτος)

Έχοντας τον Τόνι Κάλβο σε εξαιρετική μέρα, η Ανόρθωση επικράτησε με 2-0 του Ερμή και επέστρεψε στις νίκες, ανεβαίνοντας στους 22 βαθμούς και φτάνοντας στο -3 από Ομόνοια και ΑΕΚ. Καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα η «Κυρία», αν και δεν υποδείχθηκε καθαρό πέναλτι στο 4’, εντούτοις έφτασε στην δίκαιη επικράτηση με γκολ των Κάλβο (πέναλτι) και Γκαρσία στο πρώτο ημίχρονο. Κατώτερος των προσδοκιών ο Ερμής, ανέβασε λίγο στροφές στο ξεκίνημα του β’ μέρους όμως δεν μπόρεσε να μειώσει και να… ξαναμπεί στο παιχνίδι.​

Οι επιλογές του Πάους

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Καμίνσκι, δεξί μπακ ο Δημητρίου, αριστερό μπακ ο Νούχου και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λαΐφης και Χόλγκερσον. Αμυντικά χαφ οι Μαϊσουράντζε και Αμπουρτζάνια, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Γκαρσία, έξω δεξιά ο Κάλβο, έξω αριστερά ο Εντέ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μακρής.

Οι επιλογές του Νίκκι

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Μπογκαντίνοφ, δεξί μπακ ο Ουόν, αριστερό μπακ ο Σαμάρας και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ζάρκοβιτς και Ντε Πίνα. Αμυντικά χαφ οι Μπεμπά και Παουλίνιο, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Μουσταφά, έξω δεξιά ο Μοράν, έξω αριστερά ο Τσίνα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ονίλο.

Ξεκίνημα με διαιτητικό... σφάλμα

Δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι αφού μόλις στο 4’ ο διαιτητής της αναμέτρησης Χρήστος Νικολαΐδης προέβη σε ένα σοβαρό λάθος. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Αβραάμ, ο Ζάρκοβιτς απόκρουσε την μπάλα καθαρά με το χέρι, χωρίς ωστόσο να υποδειχθεί η παράβαση η οποία ήταν εντός περιοχής και θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

Το δεύτερο δόθηκε και ο Κάλβο σκόραρε

Στο 17’ Αβραάμ και Νούχου συνδυάστηκαν άψογα από αριστερά και ο τελευταίος ανατράπηκε καθαρά από τον Ζάρκοβιτς εντός περιοχής, με τον διαιτητή της αναμέτρησης αυτή την φορά να υποδεικνύει την παράβαση. Ο Κάλβο ανέλαβε την εκτέλεση και… τσιμπώντας την μπάλα, την έστειλε ψηλοκρεμαστά στα δίκτυα του Μπογκαντίνοφ ο οποίος έπεσε στην αριστερή του γωνία.

Δεν μπορούσε ο Ερμής, μπορούσε η Ανόρθωση

Ο Ερμής προσπάθησε να αντιδράσει, όμως δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός μπροστά από την εστία του Καμίνσκι, με εξαίρεση ένα σουτ του Ονίλο από το σημείο του πέναλτι στο 40’, το οποίο όμως έφυγε ψηλά. Δύο λεπτά αργότερα, η Ανόρθωση κατάφερε να φτάσει στο δεύτερο της γκολ και να… θέσει τις βάσεις για την μεγάλη νίκη. Ο Νούχου έκανε την κατά μέτωπο ενέργεια από αριστερά, πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μακρή, αυτός από αριστερά έκανε το γύρισμα και ο Γκαρσία που κινήθηκε στην αντίπαλη περιοχή σαν κρυφός φορ πλάσαρε εύστοχα, για το 2-0.

Φουλ επίθεση ο Ερμής

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ερμής έγινε πιο επιθετικός με την είσοδο στο παιχνίδι του Παπαθανασίου αντί του Μουσταφά και στο πρώτο πεντάλεπτο έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ, δύο με τον Ονίλο και μία με τον Μοράν, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να μειώσει νωρίς και να… ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Απίστευτη ευκαιρία

Στο 70’ η Ανόρθωση έχασε μια απίστευτη ευκαιρία για να… κλειδώσει οριστικά την νίκη και τους τρεις βαθμούς. Ο Κάλβο ελίχθηκε από δεξιά με περίτεχνες ενέργειες, πέρασε στον Αμπουρτζιάνια και αυτός αμέσως αριστερά στον Αβραάμ ο οποίος ήταν εντελώς μόνος απέναντι στον Μπογκαντίνοφ, όμως το αριστερό πλασέ του πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ερμή.

Απάντησε στην ευκαιρία, όχι στα γκολ

Ο Ερμής απάντησε στις ευκαιρίες με κεφαλιά του Παπαθανασίου να φεύγει λίγο έξω σδτο 75', όμως δεν μπόρεσε να απαντήσει στα γκολ και έτσι με το τέλος της αναμέτρησης η Ανόρθωση πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη που την ανεβάζει στους 22 βαθμούς.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Καμίνσκι, Δημητρίου, Νούχου, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Αμπουρτζάνια, Μαϊσουράτζε, Γκαρσία (65΄Μαραγκός), Αβραάμ (83'Κυριάκου), Κάλβο, Μακρής (90'Οικονόμου).

ΕΡΜΗΣ: Μπογκαντίνοφ, Ντε Πίνα, Σαμάρας, Ζάρκοβιτς, Ουόν,  Μοράν, Τσίνα, Μπεμπά (51'Χριστοφή), Παουλίνιο (80'Θεοκλή), Μουσταφά (46'Παπαθανασίου), Ονίλο. 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζάρκοβιτς, Παουλίνιο, Τσίνα, Ονίλο.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Νικολαΐδης με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου και Μάριο Καλογήρου. Επιπρόσθετοι οι Βασίλης Δημητρίου και Αβραάμ Τσούκκας.

*Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Ερμής επικράτησε της Ανόρθωσης με 1-0.

*Πριν από την έναρξη του αγώνα, η Ανόρθωση τίμησε τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της Αντωνάκη Κκάφα και Φοίβο Βραχίμη.