ΟΥΖΟΧΟ: "Δεν μπορώ να είμαι ένοχος για κάτι" (ΜΗΝΥΜΑ στον κόσμο της ΑΝΟ)

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης Φράνσις Ουζόχο προβλήθηκε απόψε  από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο Νιγηριανός κίπερ είπε…

Η Κύπρος έχει πολύ καλό πρωτάθλημα. Αλλά τέτοια πράγματα δεν πρέπει να γίνονται. Αν αυτό το πρωτάθλημα θέλει να εξελιχθεί, πρέπει να το πω… δεν γίνεται να έρχεσαι και να με τιμωρείς για κάτι που δεν γνωρίζω. Έχω κάποιο πρόβλημα; Είμαι ένοχος για οτιδήποτε συμβαίνει; Δεν το νομίζω.Δεν πρέπει να με τιμωρούν για κάτι που δεν έκανα. Η Ομοσπονδία πρέπει να κάνει κάτι γιατί αν με βάζουν σε αυτή την κατάσταση, όλη η Ευρώπη παρακολουθεί.

Δεν είναι μόνο για μένα, επηρεάζει την εικόνα της ίδιας της χώρας. Όταν συμπεριφέρεσαι σε έναν ξένο που ήρθε από την Ευρώπη για να παίξει ποδόσφαιρο με αυτό τον τρόπο, τον τιμωρείς για κάτι που δεν φταίει, νομίζω άλλοι άνθρωποι θα φοβηθούν να έρθουν εδώ, γιατί όταν περάσεις από όλα αυτά σκέφτεσαι καλύτερα και βλέπεις ότι ο ποδοσφαιριστής δεν είναι καλυμμένος, δεν προστατεύεται.

Δεν περίμενα να γίνω γνωστός για κάτι κακό. Ήθελα να έρθω στην Κύπρο για να αποδείξω στον εαυτό μου, στην Κύπρο και σε όλους ότι είμαι αρκετά καλός για να παίξω σε υψηλό επίπεδο αλλά αυτή η κατάσταση... δεν ήταν σχέδιο μου.

Σίγουρα θα επηρεαστεί η καριέρα μου αν δεν παίζω πλέον. Έχω το "Nations Cup" και πρέπει να παίξω. Αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος που ήρθα στην Κύπρο, για να παίξω ποδόσφαιρο. Η Νιγηρία έχει εξαιρετικούς τερματοφύλακες που παίζουν σε Α' Κατηγορία στην Ευρώπη και την Αφρική. Δεν συζητιέται ότι θα χάσω την θέση μου στην ομάδα.

Θα ήθελα να πω στον κόσμο της Ανόρθωσης να κάνει υπομονή και θα επιλυθεί σίγουρα σύντομα η κατάσταση. Και να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα γιατί τώρα η ομάδα χρειάζεται περισσότερο την υποστήριξη τους και όχι την κριτική και κατηγορίες εναντίον κανενός.

Το μόνο που θα επαναλάβω, είναι στον κόσμο που έχει την εξουσία για να αποφασίσει αν θα παίξω ή όχι, πρέπει να αποφασίσουν με δίκαιο τρόπο. Δεν μπορώ να είμαι ένοχος για κάτι, μιας και δεν έκανα τίποτα λάθος. Όταν αποφασίζουν, πρέπει να με έχουν υπόψη γιατί τώρα αυτό αφορά εμένα και την καριέρα μου και όχι την ομάδα πλέον.

Για τα σχόλια σχετικά με την ηλικία του: Πόσων χρονών νομίζεις ότι είμαι; Γίνομαι 21 αυτό τον χρόνο, στις 28 Οκτωβρίου. Γιατί μπερδεύεστε;