ΠΑΝΑΓΗ στο Kerkida/ "Ο Τιμούρ είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος"

Ο Γιώργος Παναγή έγραψε τη δική του ιστορία στο κυπριακό ποδόσφαιρο, όντας ο πρώτος γηγενής παίκτης που σκόραρε σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στις 4 Νοεμβρίου 2008, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Ανόρθωσης, πέτυχε ένα γκολ απέναντι στην Ίντερ του Μουρίνιο στο ισόπαλο 3-3 στο ΓΣΠ, για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το kerkida.net είχε μια σύντομη επικοινωνία με τον Παναγή, με αφορμή την επιστροφή του Τιμούρ Κετσπάγια στην Ανόρθωση...

-Πώς βλέπεις την επιστροφή Τιμούρ Κετσπάγια στην Ανόρθωση; Αρκετοί υποστηρικτές "Κυρίας" περιμένουν ότι η ομάδα θα γίνει ξανά ισχυρή. 

Η επιστροφή Τιμούρ στην Ανόρθωση μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει για την ομάδα. Είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να φέρει την Ανόρθωση εκεί που της αξίζει γιατί αυτό το προστάζει η ιστορία του Σωματείου.

-Τι θυμάσαι από τη συνεργασία σου με τον Τιμούρ στην Ανόρθωση; Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας σας, όντας η πρώτη κυπριακή ομάδα που κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ;

Αυτό που θυμάμαι από τη συνεργασία μου με τον Τιμούρ είναι ότι ο πιο έτοιμος και ο πιο αφοσιωμένος ποδοσφαιριστής της ομάδας ανεξαρτήτου συμβολαίου, ηλικίας και εθνικότητας έπαιρνε φανέλα βασικού. Δεν υπήρχε μυστική "συνταγή", υπήρχε συγκέντρωση στο στόχο και δικαιοσύνη στην ομάδα από τον ίδιο τον προπονητή.

-Ποια η σχέση του με τους Κύπριους παίκτες; Του αρέσει γενικά να δουλεύει με νεαρούς παίκτες και δεν διστάζει να τους δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο...

Η σχέση του με τους παίκτες ήταν επαγγελματική εντός γηπέδου και αδελφική εκτός γηπέδου. Μπορώ να το πω με σιγουριά γιατί με πήρε στην ομάδα 19 χρονών! Εκτός από εμένα προσωπικά, υπάρχουν πολλοί νεαροί που πρωτόπαιξαν μαζί σε του υψηλό επίπεδο.

-Σκόραρες κόντρα στην Ίντερ…

Από τις καλύτερες αναμνήσεις στην καριέρα μου. Ήταν μια μεγάλη στιγμή. Μετά από κάποια χρόνια συνειδητοποίησα το μέγεθος της επιτυχίας να προκριθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θυμηθείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα Ανόρθωση-Ίντερ

- Ποια η καλύτερη και ποια η χειρότερη σου στιγμή στην Ανόρθωση και γενικότερα στην καριέρα σου;

Η καλύτερη μου στιγμή ήταν η πρόκριση μας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η χειρότερη όταν πήρα την απόφαση να σταματήσω το ποδόσφαιρο στα 29 μου χρόνια. Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Αρκετοί και διάφοροι λόγοι με ώθησαν στην απόφαση αυτή. Κουράστηκα από κάποιες καταστάσεις. Δεν θέλω να επεκταθώ τώρα, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.

- Τι κατά τη γνώμη σου πρέπει να αλλάξει-βελτιωθεί για να βλέπουμε περισσότερους Κύπριους παίκτες στο προσκήνιο;

Πρέπει να επενδυθούν περισσότερα λεφτά στις Ακαδημίες. Ενώ παράλληλα θα πρέπει οι Ακαδημίες των ομάδων να στελεχώνονται από επαγγελματίες προπονητές με γνώσεις, πλάνο, όραμα και στόχους για να μπορούμε να πετύχουμε κάτι μακροπρόθεσμα.

- Μπορεί η Εθνική Κύπρου να πετύχει το μεγάλο στόχο (πρόκριση σε τελική φάση EURO ή Μουντιάλ) στο άμεσο μέλλον;

Αν γίνουν αυτά που έχω αναφέρει προηγουμένως στα Σωματεία με υπομονή και επαγγελματικότητα, τότε μπορεί η Εθνική μας να πετύχει κάποια πρόκριση σε μεγάλες διοργανώσεις. Η βελτίωση πρέπει να ξεκινήσει από τα Σωματεία.

-Ένα σχόλιο για το φαινόμενο των άδειων κερκίδων στη σεζόν που διανύουμε και για την κάρτα φιλάθλου...

Είμαι υπέρ της κάρτας φιλάθλου, αλλά δυστυχώς έχουν αδειάσει τα γήπεδα. Θέλουμε γεμάτα γήπεδα με κόσμο χωρίς να παρεκτρέπεται. Πρέπει να παρθούν σωστές αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα.

-Με τι ασχολείσαι τώρα; 

Είμαι ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ακαδημίας CAMP 21 στη Λάρνακα και γηπέδων futsal ενώ παράλληλα είμαι προπονητής στην ακαδημία.