Ο Μακρής το ξεκίνησε, ο Ίσμα το τέλειωσε (φώτος)

Ο Μακρής με ένα γκολ στο ξεκίνημα και ο Ίσμα με άλλο ένα στο τέλος, χάρισαν τη νίκη στην Ανόρθωση επί του τυπικά γηπεδούχου Οθέλλου με 0-2 και ανέβασαν την ομάδα τους, στους 31 βαθμούς. Δώρο γενεθλίων για την "Κυρία" που έκλεισε προχθές τα 104 χρόνια και πλέον μετρά τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα...

Γκολ... και λίγα πράγματα

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Ανόρθωση, η οποία στην πρώτη της ευκαιρία μόλις στο 4' νίκησε την άμυνα του Οθέλλου που δύσκολα δέχεται γκολ, για το 1-0. Με εκτέλεση κόρνερ ο Αβραάμ βρήκε τον Μακρή στην περιοχή, ο οποίος ήταν στην σωστή θέση και από κοντά σούταρε για το 1-0.

Aκολούθησε ένα κενό από ευκαιρίες διάστημα στο οποίο η "Κυρία" διατήρησε τον έλεγχο, χωρίς να απειληθεί αλλά και χωρίς να φτιάξει την μεγάλη φάση. Αυτό έγινε στο 20' πλέον, όταν ο Κάλβο από δεξιά βρήκε τον Μακρή, που με γυριστό σουτ από κοντά ήταν μόλις άστοχος.

Αυτή και η φάση του γκολ ήταν οι μοναδικές αξιοσημείωτες στο πρώτο ημίχρονο που δεν πρόφερε και πολύ θέαμα. Η "Κυρία" χωρίς να εντυπωσιάσει έπαιξε καλύτερα από τον Οθέλλο που υστέρησε και δίκαια πήγε στην ανάπαυλα με το προβάδισμα.

Θέαμα και 0-2

Η ίδια εικόνα του σχετικά αργού ρυθμού και χωρίς φάσεις, συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα της "επανάληψης". Η Ανόρθωση στο 49' είχε μια καλή στιγμή όμως το σουτ του Αβραάμ δεν δυσκόλεψε τον Ρόιν ενώ δέκα λεπτά πιο μετά ένα φάουλ του Γκριγκαλασβίλι για λίγο δεν πήγε στον στόχο.

Ο Οθέλλος σταδιακά ανέβηκε και στο 67' είχε πολύ καλή στιγμή όταν μετά από γύρισμα του Τιάγο, ο Δημητρίου έκανε την προβολή για να διώξει όμως η μπάλα κατευθύνθηκε προς τα δίκτυα και τελικά χτύπησε στον Καμίνσκι και απομακρύνθηκε. Το ανέβασμα των τυπικά γηπεδούχων οδήγησε και σε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 72', όταν ο Σάσι βρέθηκε σε εξαιρετική θέση βολής αλλά από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει. 

Μετά από αρκετή ώρα, στο 82' η Ανόρθωση απείλησε ξανά τον Ρόιν, με τον Ίσμα να κάνει δυνατό σουτ από πλάγια δεξιά και να είναι λίγο άστοχος. Ο Πορτογάλος που στην δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, είχε την ουσία. Στο 90' η "Κυρία" έφυγε στην αντεπίθεση και ο Εντέ γύρισε στον Ίσμα που από κοντά σούταρε στο κενό τέρμα για το 2-0, το πρώτο του γκολ με την Ανόρθωση και την επισφράγιση της τέταρτης σερί νίκης στο πρωτάθλημα.

Οθέλλος: Ρόιν, Γκριν, Ευθυμίου, Βασιλείου, Ντονγκ, Χμαλάτζε, Πουτζιουρής, Γκριγκαλασβίλι, Τιάγο (87' Γκαρσία), Χατζηγιαννακού, Λοΐζου (58' Σάσι)

Ανόρθωση: Καμίνσκι, Δημητρίου, Μάκος, Χόλγκερσον, Αβραάμ, Λαΐφης, Αμπουρτζάνια (70' Μαραγκός), Γκαρσία (82' Εντέ), Μακρής, Κάλβο, Γκονσάλβες (93' Αντρέου)

Κίτρινες: Γκριν, Σάσι Αβραάμ, Μαραγκός

Ενδιαφέρουν

- Πρώτο γκολ με την Ανόρθωση στην πρώτη του συμμετοχή για τον Ίσμα.

- Ένατο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Αντρέα Μακρή.

- Πρώτη εμφάνιση με τη φανέλα της Ανόρθωσης για τον Ίσμα.

- Στον πρώτο γύρο είχε επικρατήσει η Ανόρθωση με 1-0 με γκολ του Σεράν.

- Διαιτητής ήταν ο Θωμάς Μούσκος, με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίστου-Ανδρέα Ανδρέου και τέταρτο τον Χ. Αριστοδήμου.