"Σε δυο χρόνια πρέπει να φέρω τίτλο στην Ανόρθωση, αν δεν το καταφέρω δεν θα συγχωρέσω τον εαυτό μου"

O Τιμούρ Κετσπάγια ήταν το βράδυ της Δευτέρας καλεσμένος στην εκπομπή "Ώρα για μπάλα" της Cytavision. Oι τοποθετήσεις του προπονητή της Ανόρθωσης...

"Πέρασαν δέκα χρόνια αλλά με τα πράγματα που είχαν γίνει όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι εύκολο. Αλλά είναι ευχάριστο που γυρίζω σε μια ομάδα που έχω προσφέρει ποδοσφαιρικά και προπονητικά. Δεν είναι κάτι καινούριο για μένα. Σίγουρα υπήρχαν δυσκολίες στην ομάδα αυτά τα 10 χρόνια αλλά αυτό που μετράει είναι τι κάνουμε απ' εδώ και πέρα...".

"Κάθε φορά που υπήρχε πρόβλημα, πρώτο στο τραπέζι ήταν το όνομά μου. Όταν κάτι δεν πάει καλά με ψάχνουν, δεν με ψάχνουν όταν τα πράγματα πάνε καλά (γέλια)".

"Πολλές φορές δέχθηκα πρόταση όμως τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψω. Στην ομάδα ξεκαθάρισαν κάποια πράγματα".

"Είμαι έτοιμος όσο ποτέ. Ξέρουμε τη δουλειά, ξέρουμε τις απαιτήσεις και το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Μου θυμίζει το 2004/05. Τότε ήταν και πάλι τα ίδια οικονομικά προβλήματα".

"Δεν έχει να κάνει με τι στόχους έχει ο Τιμούρ. Είναι τι στόχους έχει η Ανόρθωση... Μια ομάδα στην προσφυγιά, οι άνθρωποι έφυγαν απ' τα σπίτια τους και το μόνο πράγμα που πήραν μαζί τους ήταν η Ανόρθωση. Και εγώ όλο στην προσφυγιά είμαι γι' αυτό συνδέθηκα".

"Χαίρομαι που επιστρέφω σε μια ομάδα που μεγαλούργησα σαν παίκτης και προπονητής. Η ποδοσφαιρική μου ζωή συνδέεται με αυτή την ομάδα".

"Μετά το Τσάμπιονς Λιγκ δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα περιμέναμε. Αντί να μας ενώσει, δημιούργησε προβλήματα".

"Ξέρεις ότι πάντα ήμουν ευθύς... Σε όλες τις ομάδες που πήγα ήταν πρωταγωνιστικοί οι στόχοι. Και τώρα έχω αυτούς τους στόχους. Θέλω να φτιάξω μια καλή ομάδα. Δεν είναι εύκολο αλλά μπορεί να γίνει στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Το είδαμε με την ΑΕΛ φέτος που βγήκε Ευρώπη, παίζει τελικό κυπέλλου και στην αρχή διεκδικούσε και τον τίτλο. Μια μεγάλη ομάδα μπορεί να το κάνει αυτό αν υπάρχει ηρεμία".

"Έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας να προετοιμαστούμε. Έχουμε συμφωνήσει ήδη με πέντε παίκτες, απλά ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί. Είμαστε κοντά στον έκτο παίκτη. Σχεδόν το 70% των μεταγραφών έχει γίνει. Θα κρατήσουμε σίγουρα 1-2 θέσεις και για τον Αύγουστο. Έχουμε συμφωνήσει με παίκτες και από Ελλάδα και από Γεωργία και από άλλες χώρες. Σίγουρα όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν όταν αρχίσει η προετοιμασία και να πρέπει να κάνουμε άλλες κινήσεις".

"Ναι ισχύει για τον Βασιλακάκη" (ΕΔΩ τι έγραψε το kerkida)

"Ίσως κάποιος άλλος να ζητούσε χρόνο στην θέση μου. Δεν υπάρχει χρόνος. Εγώ δεν δίνω χρόνο στον εαυτό μου. Έχω υπέγραψα συμβόλαιο δυο χρόνια. Σε δυο χρόνια πρέπει να φέρω τίτλο στην Ανόρθωση. Αν δεν το καταφέρω δεν θα συγχωρέσω τον εαυτό μου. Πιστεύω στην δουλειά μου, δεν λέω έτσι κάποια πράγματα. Αν δεν έχουμε προβλήματα, πιστεύω ότι μπορούμε να φτιάξουμε μια πολύ καλή ομάδα".

"Εγώ ζήτησα συγκεκριμένο μπάτζετ από τη διοίκηση και μπήκε στο συμβόλαιο. Είναι 3,5 εκατομμύρια".

"Και το ΑΠΟΕΛ μπορεί να έχει διπλάσιο ή τριπλάσιο προϋπολογισμό. Μπορεί, δεν ξέρω. Αλλά βλέπουμε ότι δεν έχει ξεφύγει. Απλά το ΑΠΟΕΛ ξέρει να παίρνει το πρωτάθλημα, αυτή είναι η διαφορά με άλλες ομάδες. Και να μην λένε κάποιοι ότι βοηθάει η διαιτησία. Η διαιτησία έχει βελτιωθεί πολύ στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι όπως παλιά που εμείς... ήμασταν στον round about της Λάρνακας και ήμασταν ήδη με 10 παίκτες!".

"Εγώ έδωσα σε πολλούς Κύπριους παίκτες την ευκαιρία και έκαναν πρόοδο. Όταν κάνεις ένα βήμα πρέπει να συνεχίζεις να δουλεύεις. Υπάρχουν ταλέντα αλλά πρέπει να δουλέψουν πολύ περισσότερο. Μια προπόνηση δεν είναι αρκετή. Ο Πιέρος για παράδειγμα είχε μπροστά του τον Καβενάγκι που ήταν μεγάλο όνομα και έπαιρνε πολλά λεφτά. Ο Πιέρος δούλεψε πολύ. Όταν βλέπεις ότι το όνομα δεν τραβάει και ο νεαρός μπορεί να σου δώσει κάτι άλλο, θα τον βάλεις. Για μένα δεν έχει σημασία η Εθνικότητα".

"Για την απομάκρυνση από το ΑΠΟΕΛ να μου πεις εσύ αν ήταν δίκαιη! Εσύ ξέρεις καλύτερα (απευθυνόμενος στον Χαραλαμπίδη). Άστο τώρα το ΑΠΟΕΛ! Κάναμε εμείς τη δουλειά μας, οι άνθρωποι αποφάσισαν έτσι... Όταν έχεις εξασφλίσει σχεδόν το πρωτάθλημα, ο καθένας κρίνει μόνος του αν ήταν δίκαιο ή όχι. Εγώ δεν βλέπω το παρελθόν αλλά το μέλλον".

"Κάθε καλός παίκτης μας ενδιαφέρει. Μίλησα με το μάνατζερ του Γιαννιώτα αλλά λέει ότι θέλει να περιμένει ίσως και τελευταία στιγμή. Κάποιες φορές μπορεί να πάρεις παίκτη τέλος Αυγούστου αν έχεις τη θέση. Εμφανίζονται και καλές περιπτώσεις εκεί".

"Το χρήμα δεν είναι το παν αλλά είναι σημαντικό στο σημερινό ποδόσφαιρο. Για μένα το χειρότερο είναι πως το ποδόσφαιρο έγινε business. Βλέπουμε ότι το ΑΠΟΕΛ έχει τα χρήματα να φέρνει καλύτερους παίκτες και έχει 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα".

"Τι να σου λέω τώρα για την Ελλάδα... Απογοητεύτηκα γιατί το μεγαλύτερο ρατσισμό και αδικία στην Ελλάδα τον έζησα εγώ και στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ. Ήμουν θύμα ρατσισμού από τους δημοσιογράφους γιατί δηλητηρίαζαν τον κόσμο. Δεν θέλουν σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός για παράδειγμα να έχει ένα προπονητή από Κύπρο ή από Γεωργία. Αυτό είναι ρατσισμός. Πριν λίγους μήνες συμφώνησα με μια ομάδα της κεντρικής Ευρώπης. Δεν θέλω να πω ποιά ομάδα ήταν. Στο τέλος όταν είδαν το διαβατήριο είπαν συγγνώμη θέλουμε κάποιο από Γερμανία ή Πορτογαλία ή Ιταλία. Στον Ολυμπιακό δεν δέχθηκα γκολ και έφυγα. Στην ΑΕΚ ήμουν ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό και έφυγα. Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία. Με την πρώτη στραβή έφυγα και δεν μου στάθηκαν κάποιοι άνθρωποι. Σε Ελλάδα και Κύπρο ζούμε ποδοσφαιρικό κανιβαλισμό".

"Αν είσαι Ισπανός, Ιταλός ή Πορτογάλος είσαι προπονηταράς. Αν έπιασες το χέρι του Μουρίνιο είσαι προπονηταράς!"

"Έκανα πολλά λάθη σαν προπονητής αλλά τουλάχιστον είμαι καθαρός στην συνείδησή μου ότι έκανα λάθος επειδη έτσι το σκεφτόμουν. Δεν κάνω ποτέ κάτι σκόπιμα. Σαν παίκτης πέρασα πολλές αδικίες και όπου πήγα ήταν με το σπαθί μου. Κανένας δεν μου χαρίστηκε".

"Πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν στο Κυπριακό ποδόσφαιρο όχι ένα. Θα άλλαζα τη νοοτροπία που είναι πολύ κακή. Πάντα είμαστε καχύποπτοι". 

"Είμαι υπέρ του VAR. Aπό την Κύπρο και την Ελλάδα έπρεπε να ξεκινήσει για να μην έχει παράπονα ο κόσμος!".

"Για μένα φαβορί είναι το ΑΠΟΕΛ στον τελικό αλλά είναι ένα παιχνίδι, ποτέ δεν ξέρεις. Για την ΑΕΛ είναι μεγάλη επιτυχία που έφτασε μέχρι τον τελικό".

"Εμείς θεωρήσαμε ότι μπορούμε να φέρουμε καλύτερο τερματοφύλακα απ' τον Ουζόχο. Τον Ουζόχο δεν τον είδε και κανένας. Μέχρι να παίξει κάναμε τρεις μήνες, μετά δέχθηκε κόκκινη κάρτα".

"Ο κόσμος της Ανόρθωσης ξέρεις τα προβλήματα. Να έρθουν κοντά να βοηθήσουν. Ο Πουλλαΐδης και την πρώτη φορά που ήρθε, έδωσε πολλά λεφτά. Αλλά σε μεγάλες ομάδες δεν είναι μόνο τα λεφτά. Και την πρώτη φορά έλυσε τα οικονομικά αλλά αγωνιστικά η ομάδα δεν ήταν καλά. Έφυγε ο Πουλλαΐδης, ήρθε και βρήκε πάλι χάος".