Ο Ίσμα "ξεκλείδωσε" το τρίποντο (φώτος)

Σε ένα παιχνίδι με δυο πέναλτι, δυο αποβολές και ένα γκολ - όλα στο πρώτο ημίχρονο - η Ανόρθωση κέρδισε πολύ δύσκολα την Δόξα με 1-0, με σκόρερ τον Ίσμα από τα έντεκα βήματα. Στο 27' είχε αποβληθεί ο Βασκονσέλος με απευθείας κόκκινη ενώ στο 42' ο Λαΐφης με δεύτερη κίτρινη...

Δυο πέναλτι, δυο αποβολές, ένα γκολ

Από το ξεκίνημα το παιχνίδι είχε την εικόνα που όλοι περίμεναν, με την Ανόρθωση να ελέγχει και να είναι επιθετική και την Δόξα να αμύνεται, όμως τα πρώτα 15 λεπτά δεν πρόσφεραν αξιόλογες φάσεις και σίγουρα δεν προδιέγραφαν τον... χαμό που ακολούθησε.

Η πρώτη στιγμή ήρθε στο 16' και ήταν κόντρα στην ροή του αγώνα, όταν ο Λόπο κέρδισε πέναλτι από τον Δημητρίου. Πάντως ο διαιτητής έδωσε "εύκολα" το πέναλτι ενώ προηγουμένως στην απομάκρυνση του Καμίνσκι υπάρχει φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα της "Κυρίας". Όπως και να έχει, ο Καμίνσκι "διάβασε" τον Λόπο στην εκτέλεση και έπεσε σωστά κρατώντας το 0-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ψευδιώτης έδειξε και δεύτερο πέναλτι - και αυτό σφυρίχτηκε με ευκολία αν και υπάρχει επαφή - αυτή την φορά σε μαρκάρισμα του Νίλσον πάνω στον Κάλβο στην περιοχή και ο Ίσμα εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0.

Λίγο πιο μετά - συγκεκριμένα στο 27' - η Ανόρθωση απεκόμισε και αριθμητικό πλεονέκτημα αφού ο διαιτητής έδειξε ορθώς απευθείας κόκκινη στον Βασκονσέλος. Σε μια συζήτηση του επιθετικού της Δόξας με τον διαιτητή, ο Μάκος πήγε να του πάρει την μπάλα απ' τα χέρια, ο Βασκονσέλος αντέδρασε και με τον αγκώνα χτύπησε τον μέσο της Ανόρθωσης, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να τον αποβάλει.

Μετά από ένα διάστημα χωρίς ευκαιρίες, η αριθμητική ισορροπία επανήλθε αφού στο 42' ο πολύ νευρικός σήμερα Λαΐφης, έκανε σκληρό φάουλ στον Φερνάντες στον χώρο του κέντρου και σωστά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Δοκάρι η Ανόρθωση, καλύτερη η Δόξα

Οι συγκινήσεις συνεχίστηκαν και στο ξεκίνημα της "επανάληψης" αφού στο 51' ο Κάλβο έπιασε το σουτ μέσα στην περιοχή και "σημάδεψε" το δοκάρι. Απ' εκεί και πέρα η Δόξα ήταν καλύτερη και μέσα σε ένα δίλεπτο είχε δυο πολύ καλές φάσεις - πρώτα στο 63' ο Καμίνσκι έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ράμος ενώ στο 65΄ ο Μάρκες αμαρκάριστος από κοντά έκανε απευθείας το σουτ και έστειλε την μπάλα ψηλά. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 72' είχαν μεγάλη ευκαιρία σε κοντινό σουτ του Φερνάντες, με τον Καμίνσκι να βγάζει εξαιρετική απόκρουση.

Αυτή ουσιαστικά ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία. Στην συνέχεια η Δόξα συνέχισε να ψάχνει το γκολ, όμως η "Κυρία" διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και διατήρησε το 1-0 που της χαρίζει ένα πολύ μεγάλης σημασίας τρίποντο.

Ανόρθωση: Καμίνσκι, Δημητρίου, Χόλγκερσον, Μάκος, Νούχου, Μαϊσουράτζε, Λαΐφης, Αμπουρτζάνια, Γκαρσία (55' Ανδρέου), Κάλβο (80' Μαραγκός), Ίσμα (94' Κωνσταντίνου)

Δόξα: Χατζηφραγκίσκου, Ράμος, Λεονάρντο, Καλντερόν, Μάρκες, Νίλσον, Γκιλ, Αρέστη (85' Λόπεθ), Φερνάντες, Βασκονσέλος, Λόπο

Κίτρινες: Αμπουρτζάνια Γκιλ, Αρέστη, Καλντερόν, Νίλσον, Λεονάρντο

Κόκκινες: Λαΐφης (2η κίτρινη) / Βασκονσέλος

Ενδιαφέρουν

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ίσμα.

- Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε κερδίσει η Ανόρθωση με 0-4.

- Διαιτητής ήταν ο Κώστας Ψευδιώτης με βοηθούς την Αγγέλα Κυριάκου και τον Σταύρο Πέλεκη και τέταρτο τον Γ. Νικολάου.