Αποφασιστική, εντυπωσιακή και επιστροφή στις νίκες (Φώτος)

Παίζοντας αποφασιστικά και εντυπωσιακά στο πρώτο μέρος, η Ανόρθωση κατέβαλε σχετικά εύκολα την αντίσταση του Ερμή επικρατώντας με 3-1. Και τα τρία γκολ της «Κυρίας» σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος, από τους Μαραγκό, Μακρή και Λαΐφη ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε στην επανάληψη ο Ονίλο.

Ευκαιρίες με Ίσμα, γκολ με Μαραγκό

Καλύτερη από τα πρώτα λεπτά η Ανόρθωση, η οποία πίεσε και έφτιαξε δύο καλές φάσεις με τον Ίσμα πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, όμως ο φορ της «Κυρίας» πλάσαρε άστοχα. Στο 13’ όμως, ο Χρήστος Μαραγκός που επανήλθε στο αρχικό σχήμα, έκανε την προσποίηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έφερε την μπάλα στο αριστερό, νικώντας τον Χρυσοστόμου για το 1-0.

Και δεύτερο γκολ με Μακρή

Το γκολ του Μαραγκού όχι μόνο δεν ανάγκασε την Ανόρθωση να χαμηλώσει ρυθμό, αντιθέτως συνέχισε με την ίδια επιθετικότητα και δύο λεπτά αργότερα… διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Ίσμα έφυγε στην πλάτη της άμυνας, κράτησε την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή μοίρασε στον Μακρή ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Γκολάρα ο Λαΐφης!

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους και πιο συγκεκριμένα στο 43’, η Ανόρθωση έφτασε και σε τρίτο γκολ… κλειδώνοντας ουσιαστικά την νίκη. Ο Λαΐφης ελίχθηκε από τον κεντρικό διάδρομο, 5-6 μέτρα έξω από την περιοχή σημάδεψε και εξαπέλυσε ένα… κεραυνό, ο οποίος παρά την προσπάθεια του Χρυσοστόμου κατέστη αδύνατο να αποκρουστεί και με το τέλος του ημιχρόνου, η «Κυρία» βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3-0.

Πολλές ευκαιρίες

Ανοικτό το παιχνίδι στην επανάληψη, με τον Ερμή να είναι πιο επιθετικός και να πιέζει για το γκολ, χάνοντας ευκαιρίες με τους Ταραλίδι, Ιμπραΐμι και Ονίλο στο πρώτο τέταρτο. Απ’ εκεί και πέρα η Ανόρθωση πήρε εκ νέου τα ηνία, πλησιάζοντας αυτή σε ένα ακόμη γκολ με τους Εντέ και Αμπουρτζιάνια. 

Μείωση με Ονίλο

Στο 81’ ο Ερμής κατάφερε να φτάσει στο γκολ, κάτι που δικαιούτο με βάση την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος. Ο Ιμπραΐμι ελίχθηκε από αριστερά, έκανε την προσποίηση και σέντραε στην… καρδιά της άμυνας εκεί όπου ο Ονίλο έκανε την κεφαλιά η οποία παρά την προσπάθεια του Καμίνσκι κατέληξε στα δίκτυα διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Καμίνσκι, Άντιτς, Σεράν, Μαραγκός, Αμπουρτζάνια (85'Aνδρέου), Χόλγκερσον, Εντέ (90'Κωνσταντίνου), Δημητρίου (71'Οικονόμου), Μακρής, Λαΐφης, Γκονσάλβες.

ΕΡΜΗΣ: Χρυσοστόμου, Λόπες (75'Κατσιατής), Σαμάρας, Ντε Πίνα, Ταραλίδης (83'Παπαθανασίου), Παουλίνιο, Τούρκο (46'Χριστοφή), Μουσταφά, Ιμπραΐμι, Μανού, Ονίλο.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαραγκός (4η), Άντιτς (4η) - Ιμπραΐμι, Μουσταφά (4η), Παουλίνιο, Κατσιατής.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης με βοηθούς τους Αθηνόδωρο Ιωάννου και Αριστείδη Χρήστου. Πρώτος επιπρόσθετος ο Χρήστος Ηλία και δεύτερος ο Αβραάμ Τσούκκας.

*Στα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας οι δύο ομάδες μετρούν από μία εντός έδρας νίκη. Με 1-0 ο Ερμής και με 2-0 η Ανόρθωση.

*Στο γήπεδο βρέθηκε και ο προπονητής της Νέας Σαλαμίνας, Νίκος Παναγιώτου.