Ανάσα... για Αγία Νάπα - Σε μπελάδες ο Ερμής (Δηλώσεις/Φώτος)

Πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή της στην Α΄ Κατηγορία πήρε η Αγία Νάπα, η οποία επικράτησε με 2-1 του Ερμή στο "Τάσος Μάρκου". Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τζούρτζουριτς που σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του, ενώ για την ομάδα της Αραδίππου, που είχε δύο δοκάρια -από ένα σε κάθε ημίχρονο- με τους Μανού και Παπαθανασίου, σκόραρε ο Ονίλο. Μετά από αυτή τους την ήττα οι "φτεροπόδαροι" μπαίνουν σε μπελάδες όσον αφορά τη θέση στην πρώτη εξάδα, αφού εκεί που θεωρούνταν σίγουροι, πλέον εάν η ΑΕΛ κερδίσει την ΑΕΚ στο αυριανό ντέρμπι η θέση τους θα είναι επισφαλής.

H γηπεδούχος αιφνιδίασε τον αντίπαλό της, αφού με δύο γκολ του Τζούρτζουριτς στο 15΄  με σουτ και στο 20΄ με εκτέλεση φάουλ κατάφερε να προηγηθεί με 2-0.

Ενδιάμεσα οι "φτεροπόδαροι" είχαν μία καλή στιγμή, όταν ο Κίττος απέκρουσε το σουτ του Μανού στο 18΄, ενώ μετά κι από το δεύτερο γκολ που δέχθηκαν πίεσαν ακόμα περισσότερο για να πετύχουν ένα τέρμα και να μειώσουν στο σκορ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Αρχικά, είδαν τον κήπερ των "πορτοκαλί" να αποκρούει το σουτ του Σαμάρα στο 22΄, ενώ στο 26΄ το σουτ του Μανού... σταμάτησε στο δοκάρι.

Στην επανάληψη, η Αγία Νάπα ξεκίνησε καλύτερα και στο 47΄ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να τριπλασιάσει τα τέρματά της, όταν ο Μπογκατίνοφ απέκρουσε την κεφαλιά του Αντωνίου.

Ακολούθως, ο Ερμής άσκησε αρκετή πίεση και αφού στο 63΄ είχε δοκάρι με τον Παπαθανασίου, ενώ και στο 67΄ οι Ονίλο και Μοράν δεν κατάφεραν να... νικήσουν τον Κίττο, μείωσαν στο σκορ στο 72΄ με τον Ονίλο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Μετά από αυτό το γκολ, οι "φτεροπόδαροι" τα... έδωσαν όλα για το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο και πάλι ο Κίττος δήλωσε παρών, σταματώντας την κεφαλιά του Ντε Πίνα στο 83΄ και το σουτ του Μανού ένα λεπτό αργότερα.

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι διακοπές ήταν περισσότερες από το "καθαρό" χρόνο ποδοσφαίρου κι έτσι το τελικό 2-1 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Κίττος, Μέρτακκας, Μαρκόσκι, Αντωνίου, Φίλγκεϊτ, Φούσκο, Μπάμπα, Θεοδώρου (69΄ Μγκούνι), Μάρτσιεφ, Τζούρτζουριτς (89΄ Μέσσιος), Χάμπερ (90+2΄ Γεωργίου).

ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Μπογκατίνοφ, Ζάρκοβιτς, Ονίλο, Ταραλίδης (72΄ Μουσταφά), Μοράν, Ντε Πίνα, Ιμπραΐμι, Σαμάρας, Λόπες (59΄ Παπαθανασίου), Μπεμπά (50΄ Παουλίνιο), Μανού.

Κίτρινες Κάρτες: Κίττος, Μέσσιος.

** Στον αγώνα του Α΄ Γύρου, οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 2-2.

** Με τέσσερις αλλαγές παρέταξε την Αγία Νάπα η τεχνική της ηγεσία σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ο Κίττος πήρε τη θέση του Αθανασίου, ο Αντωνίου του Ρόχας, ο Μπάμπα του Παναγιότοφ και ο Φούσκο του Κολοκούδια.

** Με τρεις αλλαγές παρέταξε τον Ερμή Αραδίππου ο Νικόδημος Παπαβασιλείου σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ομόνοια. Ο Μοράν πήρε τη θέση του Ουόν, ο Μανού του Τσίνα και ο Μπεμπά του Παουλίνιο.

** Λόγω της τιμωρίας του προπονητή της, Γιώργου Κοσμά, η Αγία Νάπα είχε υπηρεσιακό τεχνικό δίδυμο τους Σέργιο Σεργίου και Νικόλα Χριστοφή.

** Πρώτη παρουσία του Κίττου στο φετινό πρωτάθλημα.

** Πρώτα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα για τον Ιβάν Τζούρτζουριτς.

** Το επίσημό του ντεμπούτο με τη φανέλα της Αγίας Νάπας πραγματοποίησε ο Μούσα Μγκούνι.

** Με το γκολ που σημείωσε ο Ονίλο έφτασε τα 11 στο φετινό πρωτάθλημα.

** Ο Ερμής αγνοεί τη νίκη από τη 14η αγωνιστική, όταν και είχε επικρατήσει εντός έδρας του ΑΠΟΕΛ με 2-1.

** Πρώτη εντός έδρας νίκη για την Αγία Νάπα.

** Διαιτητής της αναμέτρησης ο Κώστας Νικολάου, με βοηθούς τους Στέλιο Νικήτα και Χρίστο Χρίστου, ενώ τέταρτος ο Δημήτρης Μασιάς.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:

ΣΕΡΓΙΟΣ ΣΕΡΓΙΟΥ: "Από ότι φαίνεται το πλάνο του Γιώργου Κοσμά έφερε και σήμερα αποτέλεσμα. Οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία. Η ομάδα έχει τα φόντα να μείνει στην κατηγορία και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Πρέπει όλος ο κόσμος της Αγίας Νάπας να μας στηρίξει".

NIKOΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Δυστυχώς αρχίσαμε πάρα πολύ άσχημα το παιχνίδι και βρεθήκαμε να χάνουμε με 2-0. Προσπάθησαμε μετά το 20λεπτο να αντιδράσουμε, όμως όταν παίζεις με μια ομάδα που έχει ένα αποτέλεσμα με 2-0 και παίζει πάρα πολύ παθιασμένα, είναι δύσκολο. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ στο δεύτερο μέρος και δεν καταφέραμε να... γυρίσουμε το παιχνίδι που ήταν μονόδρομος για εμάς. Ξεκινήσαμε το 2015 πολύ κακά και πρέπει να βρούμε στο σθένος και τον χαρακτήρα να γυρίσουμε σελίδα".