Τρίτη... μάχη, τρίτο "Χ" (Φώτος/δηλώσεις)

Τρίτη φετινή αναμέτρηση, τρίτη ισοπαλία για Αγία Νάπα και Νέα Σαλαμίνα. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σήμερα στην 1 η αγωνιστική των πλέι οφ και παρά το ότι έφτιαξαν φάσεις και διεκδίκησαν την νίκη, έμειναν στο ισόπαλο 0-0. Καλύτερη η Νέα Σαλαμίνα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως… σκόνταψε πάνω στον εξαιρετικό για μία ακόμη εβδομάδα Ανδρέα Κίττο.

Επιθετικός μονόλογος

Επιθετικός μονόλογος το πρώτο δεκάλεπτο για την Νέα Σαλαμίνα, η οποία μπήκε πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή και έφτιαξε σημαντικές ευκαιρίες με τους Εζέ, Πεδρίτο και Λεόν εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα των επιθετικών της όμως πότε ο Κίττος και πότε η αμυντική γραμμή των γηπεδούχων αποσόβησε τον κίνδυνο.

Ευκαιρία με Λεόν

Σταδιακά η Αγία Νάπα ισορρόπησε πλήρως το παιχνίδι όμως η Νέα Σαλαμίνα εξακολουθούσε να είναι πιο επικίνδυνη και στο 37’ πλησίασε στο γκολ, όμως το σουτ του Λεόν από καλή θέση απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κίττος, κρατώντας το μηδέν παθητικό. Έτσι παρά τις αρκετές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Εξαιρετικός ο Κίττος

Καλύτερη η Νέα Σαλαμίνα και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, είχε την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το γκολ, με καλύτερη ευκαιρία την κεφαλιά του Εζέ στο 54’, την οποία εξουδετέρωσε ο Κίττος εντυπωσιακά, στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Συμβιβασμός

Αφού δεν μπόρεσε να σκοράρει, λίγο έλειψε να το πληρώσει η Νέα Σαλαμίνα με τον Μπάμπα να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 90’. Έτσι, το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τις δύο ομάδες να συμβιβάζονται στο ισόπαλο 0-0, σε ένα καλό παιχνίδι που είχε φάσεις αλλά όχι γκολ.

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Κίττος, Φίλγκεϊτ, Χάμπερ (87'Μέσσιος), Μάρτσεφ (89'Μγκούνι), Μαρκόφκσι, Φούσκο, Παναγιότοφ, Αντωνίου, Μπάμπα, Μέρτακκας, Τζούρτζουριτς (65'Άντολεκ).

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μπρουκς, Αουρέλιο, Μοντέιρο, Λεόν, Εζέ (83'Λοϊζίδης), Κυριάκου (69'Ενρίκε), Λαμπρόπουλος, Γκράιμς, Παπάβα, Τσιγκουίνι, Πεδρίτο (74'Βιλέλα).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λεόν (4η), Παπάβα, Εζέ (4η) - Χάμπερ, Μάρτσεφ, Μπάμπα.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Δημητρίου με βοηθούς την Αγγέλα Κυριάκου και τον Χριστάκη Σπανό.

Δηλώσεις προπονητών:

Νίκος Παναγιώτου(Σαλαμίνα):

«Δεν ξέρω από πού να αρχίσω και που να τελειώσω. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν στον αγωνιστικό χώρο. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με τους καλύτερους οιωνούς όμως για ακόμα ένα αγώνα δεν μπορέσαμε να πετύχουμε το γκολ. Είχαμε στο τέλος 15 τελικές προσπάθειες αλλά μείναμε στο 0-0.

Ευτυχώς η μπάλα δεν μας τιμώρησε στο τέλος. Η ομάδα της Αγίας Νάπας είχε μια καλή ευκαιρία σε κάθε ημίχρονο. Το πλάνο μας δούλεψε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο αφού βάλαμε πίεση στον αντίπαλο. Θέλαμε εμείς αλλά και ο κόσμος μας τη νίκη σε αυτό τον αγώνα. Στο β΄ ημίχρονο είχαν και οι δύο ομάδες, λίγες ευκαιρίες για γκολ. Η προσοχή μας στρέφεται πλέον στο επόμενο παιχνίδι με τον Εθνικό όπου θέλουμε μόνο τη νίκη. Καλή συνέχεια στο φίλο μου Γιώργο Κοσμά και συγχαρητήρια στη διαιτησία».

Γιώργος Κοσμό (Αγία Νάπα): 

«Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Υπήρχε άγχος και αγωνία. Εκτός από το πρώτο 20λεπτο που ήταν πολύ καλύτερη η Νέα Σαλαμίνα, κάναμε κάποιες εσωτερικές αλλαγές με αποτέλεσμα να ισορροπήσουμε το παιχνίδι. Όσο περνούσε ο χρόνος ήμασταν καλύτεροι. Τόσο εμείς, όσο και η Νέα Σαλαμίνα είχαμε κλασσικές ευκαιρίες να πετύχουμε κάποιο γκολ. Στο β΄ ημίχρονο κλείσαμε καλά τους χώρους και προσπαθήσαμε να πετύχουμε γκολ στην αντεπίθεση. Ήταν από αυτά τα παιχνίδια που όποιος πετύχαινε πρώτος γκολ θα έπαιρνε τη νίκη. Θεωρώ δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα. Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη, παραμένουμε όμως ζωντανοί και ελπίζουμε στην παραμονή. Όλοι στην Αγία Νάπα πιστεύουμε ότι στο τέλος θα πετύχουμε τον στόχο μας. Στόχος μας είναι το βαθμολογικό κέρδος στο επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΛ. Θα θεωρηθεί άθλος αν παραμείνουμε στην κατηγορία. Καλή συνέχεια στον αντίπαλο και τον Νίκο Παναγιώτου. Συγχαρητήρια στη διαιτησία που μοίρασε το καρπούζι στη μέση και ήταν δίκαιη».