Mε δηλώσεις που είχε κάνει πρόσφατα ο πρόεδρος της Αστάνα, Sayan Khamitzhanov αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε (ή αντιμετωπίζει) η ομάδα του.
O ισχυρός άνδρας είχε τονίσει πως αντιμετώπιζαν για ένα διάστημα κάποια προβλήματα, τονίζοντας πως στην πορεία τα πράγματα θα φτιάξουν.
Παράλληλα, διευκρίνισε πως χωρίς δυσκολίες καμία δουλειά δεν ολοκληρώνεται και πως θα ξεπερνούσαν τα προβλήματά τους.
Πλέον και τη συμμετοχή της ομάδας, τουλάχιστον στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αυτά τα προβλήματα αναμένεται να επιλυθούν.
Όσον αφορά τους στόχους, ο πρόεδρος της Αστάνα έδωσε προτεραιότητα στην κατάκτηση εγχώριων τίτλων, ενώ για την Ευρώπη υποστήριξε πως όσο πιο μακριά φτάσουν τόσο και το καλύτερο.