"Χαρά και τιμή για τα αδέρφια μας από την Κύπρο"

Με τα καλύτερα λόγια για το ΑΠΟΕΛ μίλησε ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης Στάικου Βεργέτη, στην διάσκεψη Τύπου του αυριανού αγώνα για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησαν οι Τάσος Τοσκάνης και Φακούντιο Μπερτόγλιο.

Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net ταξίδεψε στην Τρίπολη για το αυριανό παιχνίδι και σας μεταφέρει το ρεπορτάζ…

Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν:

Στάικος Βεργέτης:

"Αντιμετωπίζουμε τον ΑΠΟΕΛ με σοβαρότητα και συγκέντρωση, είναι μεγάλη ομάδα ο αντίπαλος μας. Ο Αστέρας στις ευρωπαϊκές βραδιές παρουσιάζεται σοβαρός, κάνει κατάθεση ψυχής στο γήπεδο και απολαμβάνουμε τα παιχνίδια τα οποία τα εξασφαλίσαμε με δικό μας ιδρώτα από το πρωτάθλημα. Χαρά και τιμή για τα αδέρφια μας από την Κύπρο που ήρθαν στην Τρίπολη. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλη πορεία σε ευρωπαϊκές συμμετοχές.

Θα κάνουμε αύριο το καλύτερο δυνατό, να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας με τη πρώτη ευρωπαϊκή νίκη. Το δυνατότερο σημείο του αντιπάλου είναι η επιθετική μετάβαση. Η ομάδα φεύγει γρήγορα στην επίθεση, με γρήγορη σκέψη στον ελεύθερο χώρο και από μόνο του μας δίνει την αφύπνιση ώστε να μην την πατήσουμε".

Για τον Σκούρτη και την αποστολή"Τακτικά ήταν τα ζητήματα που έμεινε εκτός αποστολής ο Σκούρτης. Είχε χάσει και δύο μέρες προπόνησης λόγο στρατού και περιμένω να δω αν θα τον έχουμε και με την ΑΕΚ. Αυτή τη στιγμή έχεις να αποφασίσεις, αν θα διεκδικήσουμε τις όποιες ελπίδες υπάρχουν για πρόκριση δεδομένου ότι το πρωτάθλημα έχει και άλλα παιχνίδια, ή να προφυλάξω παίκτες για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Εμάς αυτό που μας υποχρεώνει ο σύλλογος που είναι και το πνεύμα του είναι να διεκδικεί και εμείς θα διεκδικήσουμε την νίκη και όποιες ελπίδες έχουμε. Γι’αυτό δεν θα προφυλάξουμε παίκτες, υπάρχουν διαθέσιμα παιδιά εάν έχουμε απώλειες ώστε να αγωνιστούν με την ΑΕΚ".

Για τα τελευταία θετικά αποτελέσματα"Η νίκη δίνει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στους παίκτες που παίζουν σε εμάς  και σε όλους τους υπαλλήλους του συλλόγου. Επίσης δίνει αυτοπεποίθηση στον παίκτη που παίζει και έτσι πιο εύκολα τολμάς, αν έχεις καλά αποτελέσματα".

Για τον κόσμο της Τρίπολης"Το μήνυμα στο κόσμο είναι να έρθουν στον Αστέρα, να τον στηρίξουν σε μία Ευρωπαϊκή βραδιά".

Για το ότι είναι ο μακροβιότερος προπονητής της Super League: "Αυτά είναι περισσότερο για εσάς, εγώ σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ. Είναι κάτι ωραίο με τιμά η στήριξη και η εμπιστοσύνη της διοίκησης μετά από δύο χρόνια με εμπιστεύονται. Αλλά που μυαλό για τέτοια αυτή τη στιγμή". 

Για τον σχηματισμό της ομάδας: "Αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι μία ομάδα που θα τολμά μπροστά να παίξει επιθετικά, να βάλει γκολ αλλά παράλληλα να έχει και αμυντική συνοχή. Γιατί αν σπάσει αυτό θα το πληρώσει, προσπαθώ στις προπονήσεις να περάσω και τα δύο στο μυαλό των παικτών. Δηλαδή χωρίς να χάσει την αμυντική οργάνωση να παίξει επιθετικά. Η ομάδα έχει το βασικό της σχηματισμό, αυτό που πρέπει να γίνεται είναι να κατευθύνει τους παίκτες. Υπάρχουν παιχνίδια που οι αντίπαλοι παίζουν με άλλους σχηματισμούς που σε αναγκάζουν να κάνεις αλλαγές, με ρίσκο βέβαια. Έχουμε παιδιά που μπορούν να υποστηρίξουν και άλλους σχηματισμούς. Μόνο αν κριθεί απαραίτητο αλλάζουμε σχηματισμούς".

Τάσος Τσοκάνης:

"Αύριο έχουμε ένα δύσκολο ματς. Είναι πολύ δυνατή ομάδα ο ΑΠΟΕΛ. Θα μπούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Θέλουμε τη νίκη και πιστεύω να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας για να πανηγυρίσουμε την πρώτη μας νίκη.

Όλοι οι αγώνες είναι ίδιοι. Σε κάθε αγώνα, κάνουμε την ίδια προετοιμασία. Εμείς θέλουμε τη νίκη. Θα μπούμε ψυχωμένοι για τη νίκη. Η προετομασία είναι ίδια σε όλους τους αγώνες.

Δεν νομίζω πως υπάρχει φαβορί. Θέλουν και οι δύο ομάδες τη νίκη. Πιστεύω όμως ότι θα την πάρουμε εμείς".

Φακούντο Μπερτόγλιο:

"Είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για αύριο. Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο ματς. Έχουμε πολύ όρεξη. Θέλουμε να πάρουμε την πρώτη μας νίκη και ελπίζω να το απολαύσουν οι ένθερμοι υποστηρικτές μας.

Μου αρέσει πολύ να παίζω για τους φιλάθλους. Είμαι ικανοποιημένος. Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ δημοφιλές ειδικά στα μικρά παιδιά. Είμαι ευχαριστημένος με τον κόσμο της Τρίπολης γιατί με κάνει να νιώθω άνετα και νομίζω ότι παίζω στο σπίτι μου στην Αργεντινή. 

Σίγουρα το UEFA Europa League, είναι ένα πρωτάθλημα που σε βλέπει πολύς κόσμος. Είμαι ευχαριστημένος γιατί δεν είχα τέτοια ευκαιρία και σε κάθε περίπτωση βάζω πρώτα τον συλλογικό στόχο και όχι τον προσωπικό".