Οι μεταγραφές που θα γίνουν, θα προσφέρουν συγκεκριμένες λύσεις στο ΑΠΟΕΛ.
Οι ποιοτικοί παίκτες θα προσδώσουν νέα στοιχεία στην ομάδα, ωστόσο βασικό μέλημα για να παρουσιαστούν καλύτεροι οι «γαλαζοκίτρινοι» στο δεύτερο μισό της σεζόν, είναι να υπάρξει ομαδική βελτίωση σε συγκεκριμένους τομείς. Όπως για παράδειγμα η αμυντική συμπεριφορά στις στημένες φάσεις.
Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όχι μία ούτε δύο αλλά τέσσερις φορές η αντίπαλη ομάδα είχε φάση για γκολ από στημένη φάση, στοιχείο απαράδεκτο για μια ομάδα όπως το ΑΠΟΕΛ.
Αρχικά από εκτέλεση φάουλ ο Καταλά… σημάδεψε το δοκάρι, στην συνέχεια ο από εκτέλεση κόρνερ ο Αλβες μόνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα έξω, στην συνέχεια ξανά από κόρνερ ο Καταλά σκόραρε και στο δεύτερο μέρος ο Μαρσίνιακ από εκτέλεση φάουλ σκόραρε με κεφαλιά, όμως νωρίτερα είχε κάνει επιθετικό φάουλ.
Επιπλέον δουλειά στα αμυντικά… στημένα είναι κάτι που επιβάλλεται στον «Αρχάγγελο».