Μια καλή πορεία στα κύπελλα Ευρώπης δεν επιφέρει μόνο οικονομικά οφέλη και κύρος αλλά σαφώς πολύτιμα μόρια στην κατάταξη συλλόγων της ΟΥΕΦΑ.
Άρα με απλά λόγια, είναι εξίσου σημαντικό για τον ΑΠΟΕΛ, σε κάθε του προσπάθεια να συνεχίζει μια υψηλή συγκομιδή ώστε να διατηρήσει τα ευεργετικά κεκτημένα που του παρέχει η είσοδος στο γκρουπ των ισχυρών στους πρώτους προκριματικούς γύρους αγώνων.
Θυμίζουμε ότι ο β' γύρος δίνει ως κέρδος 1 μονάδα. Η συμμετοχή στη φάση των ομίλων 4, ενώ ακολούθως η κάθε νίκη 2 και η ισοπαλία 1.
Σημείωση: Οι μονάδες δεν απονέμονται για αποκλεισμό στον τρίτο προκριματικό γύρο ή play-offs, αφού οι σύλλογοι αυτοί προχωράνε στο UEFA Europa League. Έτσι, απονέμονται βαθμοί ανάλογα για συμμετοχή στον εν λόγω θεσμό.
Δείτε στον πιο κάτω σε σχετικό πίνακα την συγκομιδή των τελευταίων χρόνων:
