Πάει Πειραιά με εύκολο διπλό στη Λεμεσό… (φώτος/βίντεο)

Με γκολ των Γιαννιώτα (45’), Βινίσιους (59’)  και Μερκη (79’) ο ΑΠΟΕΛ λύγισε την αντίσταση του Άρη στο «Τσίρειο» επικρατώντας με 0-3. Ανώτεροι σε όλο το παιχνίδι οι «γαλαζοκίτρινοι» πριν την ανάπαυλα κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίκτυα και στην επανάληψη καθάρισαν με δυο ακόμη γκολ. Έτσι, με το πέρας πέντε αγωνιστικών έφτασαν τους 13 βαθμούς. Πλέον το συγκρότημα του Τόμας Κρίστιανσεν στρέφει την προσοχή του αποκλειστικά στην Ευρώπη και δη στη δύσκολη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης». 

Καλό ξεκίνημα…
Ο Άρης δημιούργησε την πρώτη τελική φάση του αγώνα με σέντρα-σουτ του μηνά Αντωνίου στο 3’, ενώ στο 5’ ο ΑΠΟΕΛ απάντησε όταν ο Βάντερ έκανε την επέλαση από αριστερά και στην παράλληλη του μπαλιά δεν πρόλαβε την τελευταία στιγμή να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα ο προερχόμενος από πίσω Γιαννιώτας.   

Μεγάλη ευκαιρία με Σωτηρίου στο 15’ 
Ο ΑΠΟΕΛ όσο κυλούσε η ώρα επέβαλε το ρυθμό του και με την συμπλήρωση 15 λεπτών δημιούργησε την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα με κεφαλιά του Σωτηρίου. Ο Μιλάνοφ έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Κύπριος φορ πρόλαβε τον Γκολζ στην έξοδο ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, περνώντας λίγο έξω. 

Νέα ευκαιρία με Βάντερ στο 20’ 
Στο 20’ ο ΑΠΟΕΛ δημιούργησε νέα καλή ευκαιρία σε σουτ του Βάντερ. Αφού πρώτα ξέφυγε από το προσωπικό του μαρκάρισμα, δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή ωστόσο η μπάλα κτύπησε στο πόδι του Θεοφίλου και πέρασε έξω. Στην συνέχεια το κόρνερ πέρασε ανεκμετάλλευτο αφού έδιωξε τον κίνδυνο η άμυνα του Άρη. Πανομοιότυπη φάση και στο 26’ με τον Βάντερ να κάνει το σουτ όμως η μπάλα πάλι κτύπησε στον Θεοφίλου.  

Ακυρωθέν γκολ στο 28’
Στο 28’ μετά από μια βαθιά μπαλιά στην περιοχή του Άρη, ο Καρλάο έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε επιθετικό φάουλ στην προσπάθεια του Βραζιλιάνου.  

Καθολική υπεροχή αλλά… λίγο έλειψε να γίνει η ζημιά
Ο Άρης κλείστηκε στην περιοχή του, ενώ ο ΑΠΟΕΛ με επιθέσεις διαρκείας προσπαθούσε να σπάσει την καλά οργανωμένη του άμυνα.  Όλα αυτά μέχρι και το 42’ οπότε μετά από ένα λάθος του Καρλάο, ο Αντωνίου βγήκε σε θέση τετ-α-τετ. Ο νεαρός επιθετικός έκανε το πλασέ ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ. 

Λύτρωση με Γιαννώτα στο 45’ 
Εκεί που ο ΑΠΟΕΛ φαινόταν να τα βρίσκει σκούρα και ότι θα πήγαινε στην ανάπαυλα με το 0-0, στο 45’ μετά από ολέθριο λάθος γύρισμα του Θεοφίλου στον τερματοφύλακα Γκολζ, ο Γιαννιώτας μπήκε στη φάση και έγραψε το 0-1. Ο Ελλαδίτης πρόλαβε την μπάλα, με ψυχραιμία πέρασε και τον υψηλόσωμο κήπερ του Άρη και πλάσαρε εύστοχα.

Ξεκίνημα β' μέρους με ευκαιρία…
Η υπεροχή του ΑΠΟΕΛ συνεχίστηκε και στην επανάληψη. Μάλιστα, στο 47’ έφτασε μια ανάσα από το 2-0 όταν ο Βάντερ βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Γαννιώτα αλλά στην κεφαλιά που επιχείρησε η μπάλα πέρασε λίγο έξω. 

0-2 με Βινίσιους στο 59’ 
Στο 59’ ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να ανεβάσει το δείκτη του σκορ σε 2-0. Ο Μιλάνοφ έκανε το πλάγιο, ο Μπερτόλιο έδωσε στον κενό χώρο στον Βινίσιους που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Γκολζ. 

Άρχισε να σκέφτεται Ευρώπη και Ολυμπιακό
Μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ δόθηκε η δυνατότητα στον Τόμας Κρίστιανσεν να δώσει πολύτιμες ανάσες στον Μοράις ενόψει του κρίσιμου ευρωπαϊκού αγώνα με τον Ολυμπιακό.  Όλα αυτά με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. 

Ασίστ Γιαννιώτα και 3-0 με Μερκή στο 79’ 
Όμορφα και απλά ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε και τρίτο γκολ. Στο 79’ ο Γιαννιώτας με σέντρα ακριβείας βρήκε το κεφάλι του Μερκή που με κεφαλιά έγραψε το 3-0.  

Διαδικαστικού χαρακτήρα τα τελευταία λεπτά…
Το μόνο ενδιαφέρον στα εναπομείναντα λεπτά ήταν το που θα καταλήξει το σκορ. Οι ποδοσφαιριστές του Άρη απογοητεύτηκαν και ο ΑΠΟΕΛ έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. 

ΑΡΗΣ: Γκολζ, Ευσταθίου, Θεοφίλου, Παντίδος, Άλβαρεθ, Παχίπης (63' Παναγή), Μάρτινς, Φράγκος, Αντωνίου, Κυριάκου, Σκούρτης (83’ Ονίλο).

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Λάγο (46’ Αλεξάνδρου), Μοράις (63’ Αρτυματάς), Βινίσιους, Μπερτόλιο, Γιαννιώτας, Βάντερ (73' Aλωνεύτης), Σωτηρίου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παχίπης, Μάρτινς / -

**Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Νεόφυτος Νεοφύτου, με βοηθούς τους Χριστάκης Σπανός και Χρίστος Χρίστου. 

**Πρώτη συμμετοχή για τον Στάθη Αλωνεύτη στη φετινή αγωνιστική περίοδο. 

**Πρώτα γκολ στο πρωτάθλημα για τους Βινίσιους και Μερκή. 

**Ντεμπούτο με τη φανέλα του Άρη πραγματοποίησε ο Ονίλο. 

**Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα από τον Γιάννη Γιαννιώτα. 

**Ο Άρης προέρχεται από το 0-0 κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, ενώ ο ΑΠΟΕΛ με το ίδιο σκορ (εξ αναβολής αγώνα 1ης αγωνιστικής) με την Ανόρθωση 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΑΕΖ-Άρης / ΑΠΟΕΛ-Δόξα