Το ΑΠΟΕΛ για ακόμη μία χρονιά είναι το ισχυρό φαβορί για τον τίτλο και το επιβεβαιώνει στο γήπεδο.
Παρόλο που πριν από δύο μήνες κινδύνεψε να μείνει λίγο πίσω από την κορυφή, με αντεπίθεση διαρκείας όχι μόνο σκαρφάλωσε στην 1η θέση αλλά έχει και διαφορά ασφαλείας, αφού είναι στο +5.
To ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο την ΑΕΚ, δίνει την ευκαιρία στην ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν να ξεφύγει στο +8 από την ΑΕΚ.
Σαφώς και ενδεχόμενη νίκη δεν θα του εξασφαλίσει κάτι, αφού στο… κόλπο του τίτλου υπάρχουν κι άλλες ομάδες, ωστόσο θα κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση του στόχου.
Το γεγονός ότι το ΑΠΟΕΛ πάει σε θέση ισχύος στο ντέρμπι, σημαίνει ότι δεν υπάρχει έξτρα άγχος-πίεση στην ομάδα.
Με τη συμπαράσταση 12 και πλέον χιλιάδων οπαδών του, το ΑΠΟΕΛ έχει όλα τα φόντα να αφήσει πολύ μακριά την ΑΕΚ από το κυνήγι του τίτλου.