Αν έλεγε κάποιος στον Νικόλα Ιωάννου- περί τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου- ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει βασικός και αναντικατάστατος στο ΑΠΟΕΛ, θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του και θα κληθεί στην Εθνική μας ομάδα, θα του έλεγε "είσαι τρελός;".
Η πρώτη συμμετοχή του 21χρονου άσου, στη σεζόν που διανύουμε, ήταν στον αγώνα του Σούπερ Καπ απέναντι στον Απόλλωνα, στις 10 Αυγούστου. Είχε αγωνιστεί ως αλλαγή στο τελευταίο 20λεπτό. Από τότε δεν είχε αγωνιστεί ξανά με το ΑΠΟΕΛ και έπρεπε να περιμένει τα… Χριστούγεννα. Στις 21 Δεκεμβρίου, ο Τόμας Κρίστιανσεν του έδωσε φανέλα βασικού στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα και έκτοτε δεν βγήκε ξανά από την ενδεκάδα, ούτε ως αλλαγή!
Τρεις μήνες μετά, ο Νικόλας Ιωάννου έχει 18 σερί 90λεπτα στα πόδια του (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη) και ετοιμάζεται σήμερα για το 19ο. Από τις 21 Δεκεμβρίου και μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κάποιος άλλος παίκτης στην ομάδα που να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τον Ιωάννου.
Οι καταπληκτικές εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες με τη διοίκηση να φροντίζει να επεκτείνει ακόμη περισσότερο το συμβόλαιό του με αυξημένες αποδοχές ενώ ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής τον κάλεσε στην Εθνική.