Τα πέντε παιχνίδια του Ντε Καμάργκο και οι υπόλοιποι

Από την αρχή της σεζόν, φάνηκε ότι ο Ιγκόρ Ντε Καμάργκο ήταν αποφασισμένος για να αποτελέσει τον βασικό φορ του ΑΠΟΕΛ.

Ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε δυνατά, σκόραρε τρία γκολ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, από ένα κόντρα στις τρεις ομάδες που απέκλεισε το ΑΠΟΕΛ (Ντουντελάνζ, Βιτορούλ και Σλάβια) ενώ πέτυχε άλλα δύο στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Νέα Σαλαμίνα.

Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι που βρήκε δίκτυα, στις 9 Σεπτεμβρίου. Στον ένα μήνα που ακολούθησε, ο Ντε Καμάργκο έπαιξε και στα πέντε παιχνίδια, στα τέσσερα ως βασικός (τρία 90λεπτα και ένα 82 λεπτά και στο ένα μπήκε σαν αλλαγή στο 58’, μένοντας… άσφαιρος.

Πέντε παιχνίδια χωρίς γκολ είναι αριθμός μεγάλος για τον βασικό επιθετικό μιας ομάδας όπως το ΑΠΟΕΛ, ωστόσο το μεγαλύτερο βάρος δεν πέφτει στον Βραζιλιάνο αλλά στους υπόλοιπους. Είναι πρακτικά αδύνατο για έναν 34χρονο σέντερ φορ να σκοράρει με την ίδια συνέπεια απ’ τον Ιούλιο μέχρι τον Μάιο, παίζοντας Τετάρτη – Σάββατο.

Γι’ αυτό άλλωστε αποκτήθηκε ένας εξίσου χαρισματικός επιθετικός, όπως ο Μίκαελ Ποτέ, άσχετα αν μέχρι στιγμής δεν έχει μπορέσει να προσφέρει τα αναμενόμενα. Θα είναι ευχής έργον για το ΑΠΟΕΛ αν το χθεσινό γκολ που σημείωσε με την Εθνική του ομάδα τον βοηθήσει και πάρει… μπρος και με τα γαλαζοκίτρινα. Διότι αν δεν μπορέσει και μείνει εντελώς μόνος στην κορυφή ο Ντε Καμάργκο, ο κίνδυνος να… καεί θα είναι αυξημένος.