Συνέντευξη: Μνήμες… Θρυλικών εποχών από τον Γρηγόρη (Φώτος)

Ξεχωριστή θέση την περασμένη Τετάρτη στη χοροεσπερίδα για τα 91χρονα του ΑΠΟΕΛ είχε στην είσοδο της εκδήλωσης, η έκθεση παλιών ποδοσφαιρικών στολών του συλλόγου από τον Γρηγόρη Γρηγορίου.

Το kerkida.net που βρέθηκε στην εκδήλωση συνομίλησε με τον κ. Γρηγορίου για το πάθος του με τα γαλαζοκίτρινα κειμήλια…

Από πότε ξεκινήσατε αυτή τη συλλογή; "Μαζεύω διάφορα αντικείμενα με το έμβλημα του ΑΠΟΕΛ από το καιρό που ήμουν μικρός. Έχω μέχρι και την παιδική μου φανέλα από φιέστα τίτλου. Κάπως έτσι ξεκίνησε η συλλογή. Το κάθε κειμήλιο είναι μια έντονη ανάμνηση και ένα τεκμήριο ποδοσφαιρικής ιστορίας".


 
Από πότε χρονολογούνται; "Έχω φανέλες από το 1973 μέχρι σήμερα. Βασικό κριτήριο για τη συμπλήρωση και την επέκταση της συλλογής, να είναι φορεμένες και αυτό κάνει το έργο μου πιο δύσκολο. Πίσω από κάθε φανέλα κρύβεται και μια μικρή ωραία ιστορία. Από ποιο ματς την πήρα, πως την πήρα, ποιος μεσολάβησε κτλ".

Μέσα από τις φανέλες αυτές ποιες στιγμές της ιστορίας του ΑΠΟΕΛ ξεχωρίζεται; "Κάποιες στιγμές που δεν μπορούν να συγκριθούν με τίποτα όπως η παρουσία στην Α’ Εθνική και η κάθε παρουσία σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Φανέλες της τότε εποχής του Στυλιανού, του Παντζάρια, του Μαραγκού, του Μισού, του Χατζιηπιερή, του Γιάγκου Ιωαννίδη, του Γιάννου Ιωάννου κτλ. Από ματς με Παρτιζαν, Κοπεγχάγη, Τσέλσι, του Μοράις με Μπαρτσελόνα, του Χιώτη με Σαχτάρ, του Ούρκο με Παρί, του Μερκή με Ολυμπιακό, του Νεκτάριου με Ντόρτμουντ και πολλές άλλες.

Όσο αφορά την αλησμόνητη πορεία στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ;  "Είναι το πιο σπουδαίο επίτευγμα από το 1926 και την ίδρυση της ομάδας. Κάθε κειμήλιο της τότε ομάδας, είναι ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας και ξυπνά μνήμες που τις θυμάσαι και ανατριχιάζεις όσα χρόνια και αν περάσουν. Στιγμές που θέλεις να ξαναζήσεις έστω μια φορά. Από την πορεία στους 8 έχω το περιβραχιόνιο και την φανέλα του Χαραλαμπίδη από με ΛΥΟΝ στο ΓΣΠ, τα παπούτσια του Πουρσαϊτίδη και Μαντούκα με ΡΕΑΛ στο ΓΣΠ, του Πιντο από ΠΟΡΤΟ, και την φανέλα του Σολάρι από το ματς στο Μπερναμπέου με ΡΕΑΛ".

Κλείνοντας μας ανέφερε… "Θέλω να ευχαριστώ όλους τους παίχτες (παλιούς και νέους) που με βοηθούν, όπως επίσης και κάποια άλλα άτομα".