ΕΞΗΓΗΣΗ/Ο Ζαχίντ δεν είναι καλά...

Πρόκειται για την κορυφαία μεταγραφική κίνηση του φετινού ΑΠΟΕΛ, ο ποδοσφαιριστής που με τις ενέργειες του ξεσήκωσε τους Πορτοκαλί και έκανε τους Τούρκους να προσφέρουν εκατομμύρια τον Ιανουάριο στα πόδια του.

Ο λόγος φυσικά για τον Ζαχίντ Γκαγιάς οποίος αποτελεί ένα από τα γερά χαρτιά του ΑΠΟΕΛ για το μέλλον όπου άπαντες προσδοκούν πως θα γεμίσει τα ταμεία της ομάδας.

Ξεκίνησε με αμφισβήτηση το πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να ακουστούν υποτιμητικά σχόλια για την αξία του (η γνωστή ιστορία με το… πιτσαδόρος) στην συνέχεια όμως ο Νορβηγοπακιστανός αποστόμωσε τους επικριτές του αναγκάζοντας τους, να τον αποθεώσουν.

Οι τελευταίοι αγώνες του Ζαχίντ κυμαίνονται στην μετριότητα με τον ποδοσφαιριστή να δείχνει φανερά επηρεασμένος τόσο σωματικά αλλά και πνευματικά. Ποιος ο λόγος; Το Kerkida.net προσπαθεί να λύσει το θέμα και σας παραθέτει τον ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ λόγο.

57 αγώνες και πάμε…

Ο «σκανδιναβός» Ζαχίντ ξεκίνησε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του με την Βαλερένγκα από τον περσινό Μάρτιο και συνεχίζει ακατάπαυστα μέχρι σήμερα. Δηλαδή μέσα ένα χρόνο ο ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί σε 57(!) αγώνες.

Με την Νορβηγική Βαλερένγκα έπαιξε σε 22 αγώνες (πρωτάθλημα+κύπελλο) με την τελευταία του συμμετοχή να είναι στις 27 Αυγούστου απέναντι στην Ρόζενμποργκ.

Η συνέχεια είναι γνωστή με τον Ζαχίντ να ντεμπουτάρει απέναντι στην Νέα Σαλαμίνα στις 9 Σεπτεμβρίου. Με το ΑΠΟΕΛ έχει σημειώσει 35 συμμετοχές συμπεριλαμβανομένου και 6 αγώνων στο Τσάμπιονς Λιγκ το οποίο προϋποθέτει περισσότερα τρεξίματα και ένταση.

Φτάνοντας λοιπόν στις 4 Απριλίου και τον τελευταίο αγώνα με την Ανόρθωση ο ποδοσφαιριστής δείχνει φανερά εξαντλημένος. Το σημαντικό της υπόθεσης είναι πως ο 23χρονος χαφ θα πρέπει να πιεστεί για να οδηγήσει το ΑΠΟΕΛ προς την υλοποίηση των στόχων του.

Σαν καταλυκτικό σχόλιο θεωρούμε πως ο ποδοσφαιριστής δικαιολογημένα είναι εκτός φόρμας αφού είναι λογικό σε κάποια φάση να βγάλει κόπωση τόσο σωματικά αλλά κυρίως πνευματικά. Στο ΑΠΟΕΛ γνωρίζουν πως ο ποδοσφαιριστής είναι στα όρια του και προσπαθούν μέσω ενός συντηρητικού προγράμματος να βγάλει την χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.