ΑΥΤΟΙ είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του ΑΠΟΕΛ (φώτος)

Το ΑΠΟΕΛ θα κληρωθεί για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League με μία εκ των πιο κάτω πέντε ομάδων...

Shkëndija (Σκόπια)
F91 Dudelange (Λουξεμβούργο)
Olimpija Ljubljana (Σλοβενία)
Sūduva (Λιθουανία)
Torpedo Kutaisi (Γεωργία)

Διαβάστε το προφίλ των πέντε ομάδων…

 Shkëndija (Σκόπια)

Ιδρύθηκε το 1979 και έχει ως έδρα το Ecolog Arena το οποίο έχει χωρητικότητα 15000. Πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα με 91 βαθμούς σε 36 αγώνες με 35 βαθμούς διαφορά από την 2η Vardar. Έχει δύο πρωταθλήματα στην πρώτη κατηγορία καθώς και δύο κύπελλα. Έχει πάρει μία φορά το Σούπερ Καπ της χώρας. 

F91 Dudelange (Λουξεμβούργο)

Η ομάδα που αγωνίστηκε πέρυσι το ΑΠΟΕΛ. Πρόκειται για την πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου. Πέρυσι τερμάτισε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με 68 βαθμούς μπροστά από την Progrès που μάζεψε 63. Την σεζόν που μας πέρασε πήρε το 11ο πρωτάθλημα στην ιστορία της ενώ έχει και τρία κύπελλα. Η έδρα της είναι το Stade Jos Nosbaum με χωρητικότητα, 2558 θέσεων. 

Olimpija Ljubljana (Σλοβενία)

Ιδρύθηκε το 2005 και έχει έδρα το Stožice Stadium, το οποίο έχει χωρητικότητα 16,083.
Κατέκτησε το πρωτάθλημα και άφησε την Μάριμπορ στη 2η θέση. Οι δυο ομάδες ισοβάθμισαν στο τέλος αλλά μέτρησαν τα αποτελέσματα μεταξύ των δυο.
Μετράει 2 πρωταθλήματα ενώ από το 2005-2006 μέχρι  το 2009 ανέβηκε 4 κατηγορίες. Έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο.

Sūduva (Λιθουανία)

Η Sūduva είναι επίσης μια πιθανή αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ. Η πρωταθλήτρια Λιθουανίας ιδρύθηκε το 1930 και αγωνίζεται στο Marijampolės sporto centro stadione, χωρητικότητας 6250 θέσεων. Την περασμένη σεζόν πήρε το πρώτο της πρωτάθλημα ενώ έχει και δύο κύπελλα. Τερμάτισε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με 71 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από την Žalgiris. 

Torpedo Kutaisi (Γεωργία)

Ιδρύθηκε το 1946 και έχει έδρα το Ramaz Shengelia Stadium, το οποίο έχει χωρητικότητα 14,700.
Εκτόπισε την Ντινάμο Τυφλίδας και πανηγύρισε το πρωτάθλημα. Στους 76 βαθμούς η  Τορπέντο στέφθηκε πρωταθλήτρια Γεωργίας μετά από 17 χρόνια. Έχει 4 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ.

Με μια πρώτη ματιά οι ομάδες που θα ήθελε να αποφύγει το ΑΠΟΕΛ είναι η πρωταθλήτρια Σλοβενίας και το ταξίδι στα Σκόπια.