Στη μάχη η Κοπεγχάγη, ενδιαφέρει... οικονομικά το ΑΠΟΕΛ

H Κοπεγχάγη ρίχνεται αύριο στην Ευρωπαϊκή "αρένα" και η πορεία της ενδιαφέρει άμεσα το ΑΠΟΕΛ που μπορεί να πάρει και φέτος ένα σημαντικό ποσό αν η ομάδα του Πιέρου μπει στους ομίλους.

Απέναντι στην Kuopion Palloseura είναι το φαβορί για να προκριθεί στον επόμενο γύρο του Europa League. Αύριο θα γίνει το πρώτο ματς στην Φινλανδία και ο επαναληπτικός στο "Telia Parken" στις 19 του μηνός.

Αν η ομάδα του Πιέρου καταφέρει να μπει στους ομίλους του Europa League, θα μπει ένα μπόνους ύψους 100 χιλιάδων ευρώ στα ταμεία του ΑΠΟΕΛ.

Αυτό προνοεί η συμφωνία που υπογράφηκε πέρσι ανάμεσα στους γαλαζοκίτρινους και την Κοπεγχάγη και αφορά κάθε χρόνο ξεχωριστά, με μέγιστο συνολικό ποσό τις 600 χιλιάδες ευρώ.

Η Κοπεγχάγη μπήκε και πέρσι στους ομίλους του EL έτσι το ΑΠΟΕΛ κέρδισε ήδη 100 χιλιάδες ευρώ. Αν μπει και φέτος, το συνολικό ποσό ανεβαίνει στις 200 χιλιάδες.

Ουσιαστικά το ΑΠΟΕΛ έχει ένα χρονικό πλαίσιο πέντε σεζόν (έγιναν τέσσερις πλέον) για να "συμπληρώσει" μάξιμουμ 600 χιλιάδες ευρώ ως μπόνους από τις προκρίσεις της Κοπεγχάγης σε Ευρωπαϊκούς ομίλους.

Πρόκριση της στους ομίλους του CL (κάτι που δεν μπορεί να γίνει φέτος) θα αποφέρει στο ΑΠΟΕΛ 250 χιλιάδες και πρόκριση στους ομίλους του ΕL θα αποφέρει 100 χιλιάδες.

Το συγκεκριμένο μπόνους ισχύει για κάθε χρονιά που θα μπαίνει η Κοπεγχάγη σε ομίλους, όσο έχει τον Πιέρο στο ρόστερ της.

** Ο Πιέρος είναι σε περίοδο αποθεραπείας και δεν θα αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι