Αυτοχειρία και ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ... (Φώτος)

Δεν έφτανε το ένα γκολ του Ποτέ και το ΑΠΟΕΛ τερμάτισε άδοξα την πορεία του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά την ήττα με 3-1 στην Λιθουανία από την Σούντουβα στο πρώτο παιχνίδι, στον επαναληπτικό του "ΓΣΠ" η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ επικράτησε με 1-0, αποτέλεσμα όμως που δεν της επέτρεψε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ, γνωρίζοντας τον πικρό αποκλεισμό. Το γκολ για τους πρωταθλητές Κύπρου σημείωσε στο πρώτο μέρος ο Ποτέ, ενώ στο δεύτερο είχε δοκάρι ο Εφραίμ. 27 τελικές το ΑΠΟΕΛ, οι 11 εντός εστίας, αλλά μόλις 1 γκολ. Πλέον οι "γαλαζοκίτρινοι" θα συνεχίσουν την Ευρωπαϊκή τους πορεία από τον Β' γύρο του Γιουρόπα Λιγκ...

Τα στατιστικά του αγώνα από το site της ΟΥΕΦΑ

Το ΦΙΛΜ του αγώνα:

-Έναρξη.

-Η διάταξη του ΑΠΟΕΛ: Κάτω απ’ τα γκολπόστ ο Βάτερμαν, δεξί μπακ ο Μιλάνοφ, αριστερό μπακ ο Ιωάννου και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Καρλάο και Ταβάρες. Αμυντικά χαφ οι Μοράις και Σόουζα, δεξί χαφ ο Εφραίμ, αριστερό χαφ ο Τάμαρι, στην κορυφή της επίθεσης ο Ποτέ και λίγο πιο πίσω του ο Ντελατόρε.

-4' Από τα πρώτα δευτερόλεπτα το ΑΠΟΕΛ πήρε μπάλα και έδειξε την αναμενόμενη διάθεση για πίεση και δημιουργία ευκαιριών.

-7' Κοντά στο γκολ το ΑΠΟΕΛ. Ο Τάμαρι από αριστερά έκανε το γύρισμα, ο Ντελατόρε έκανε το πλασέ στην κίνηση από κοντά αλλά έστειλε την μπάλα έξω.

-10' Εφραίμ και Τάμαρι άλλαξαν πλευρές. Αριστερά ο πρώτος, δεξιά ο δεύτερος.

-15λεπτο στο παιχνίδι. Οι "γαλαζοκίτρινοι" έχουν την κατοχή, η Σούντουβα αμύνεται μαζικά αλλά ψάχνει τις αντεπιθέσεις. Μοναδική καλή στιγμή το πλασέ του Ντελατόρε στο 7'.

-17' Πρώτη κίτρινη στο παιχνίδι, για τον Μοράις.

-19' Κερδίζει δύο συνεχόμενα κόρνερ το ΑΠΟΕΛ, περνούν ανεκμετάλλευτα.

-20' ΓΚΟΛ για το ΑΠΟΕΛ με τον Ποτέ! Ο Εφραίμ έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από αριστερά, έφερε την μπάλα στο δεξί και σέντραρε σημαδεύοντας τον Ποτέ ο οποίος με υπέροχη και εξαιρετικά δύσκολη κεφαλιά - ψαράκι νίκησε τον Κάρντουμ για το 1-0! (ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δείτε το γκολ)

-29' Συνεχίζει την πίεση η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ. Από εκτέλεση κόρνερ του Τάμαρι ο Καρλάο έκανε την κεφαλιά, όμως ο Ντελατόρε που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας ήταν σε θέση οφσάιντ.

-30' Διακοπή ενός λεπτού για να δροσιστούν οι παίκτες των δύο ομάδων.

-31' Επανήρχισε ο αγώνας.

-34' Καλή ευκαιρία για τους πρωταθλητές μας. Ο Ιωάννου ανέβηκε από αριστερά και έκανε την σέντρα, ο Ντελατόρε έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω.

-40' Μονότερμα το παιχνίδι, το ΑΠΟΕΛ έχει τον πλήρη έλεγχο και γυροφέρνει στην αντίπαλη περιοχή.

-45' Νέα καλή στιγμή για τους "γαλαζοκίτρινους". Σέντρα του Μιλάνοφ από δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Εφραίμ που κοντρόλαρε και έκανε το δυνατό σουτ από καλή θέση, στέλνοντας όμως την μπάλα ψηλά έξω.

-4 λεπτά οι καθυστερήσεις.

-45+2' Ξανά απειλητικός ο Εφραίμ. Κατά μέτωπο επίθεση, μπήκε στην περιοχή αλλά το αριστερό πλασέ του ήταν αδύναμο.

-Τέλος ημιχρόνου.

-Ξεκίνησε το β' μέρος.

-48' Πρώτη κίτρινη σε παίκτη της Σούντουβα. Την δέχεται ο Σβρλούγκα σε φάουλ στον Ντελατόρε.

-49' Άστοχη η κεφαλιά του Σόουζα.

-50' Φοβερή ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ με τον Ντελατόρε ανενόχλητο εντός μικρής περιοχής να κάνει την κεφαλιά αλλά δεν βρίσκει στόχο.

-51' Μακρινό σουτ του Σόουζα, διώχνει δύσκολα ο Κάρντουμ. 

-54' Πρώτη αλλαγή για την Σούντουβα. Κασπαραβίτσιους αντί Τόμπσαγκιτς.

-55' Συνεχίζει να ασκεί φοβερή πίεση το ΑΠΟΕΛ. Σουτ του Εφραίμ, ασταθείς επέμβαση του Κάρντουμ και αμυντικός των φιλοξενούμενων έδιωξε σε κόρνερ.

-57' ΔΟΚΑΡΙ για το ΑΠΟΕΛ! Αριστερό βολέ του Εφραίμ, η μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι! Στην επαναφορά ο Ντελατόρε πήρε το... ριμπάουντ και έκανε το σουτ, με τον Κάρντουμ να πέφτει σωστά και να διώχνει σε κόρνερ.

-65' Πρώτη αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Σάλαϊ αντί Τάμαρι.

-70' Ίδιο το σκηνικό, στο μισό γήπεδο παίζεται το παιχνίδι.

-72' Διαγώνιο σουτ του Σάλαϊ, σταθερά ο Κάρντουμ.

-74' Πρώτη απειλή για την Σούντουβα. Σουτ από πλάγια του Κασπαραβίτσιους, διώχνει σε κόρνερ ο Βάτερμαν.

-75' Δεύτερη αλλαγή για την Σούντουβα. Βεζεβίτσιους αντί Αζεβέδο.

-76' Διακοπή για να δροσιστούν οι παίκτες των δύο ομάδων.

-77' Επανήρχισε ο αγώνας.

-77' Διπλή αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Αλωνεύτης αντί Εφραίμ και Νατέλ αντί Ιωάννου. Δεξί μπακ ο Νατέλ, πάει αριστερά ο Μιλάνοφ.

-81' Εκτέλεση κόρνερ του Αλωνεύτη, κεφαλιά του Καρλάο η μπάλα κοντράρει και μαζεύει ο Κάρντουμ.

-82' Κίτρινη στον Βεζεβίτσιους για φάουλ στον Αλωνεύτη.

-83' Νέα κίτρινη σε δυνατό φάουλ του Λεϊμόνας στον Μοράις.

-88' Δυνατό σουτ του Σόουζα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα ελάχιστα έξω.

-90' 4 λεπτά οι καθυστερήσεις.

-93' Πολύ άστοχο το σουτ του Σάλαϊ.

-Τέλος αγώνα, νίκη 1-0 για το ΑΠΟΕΛ αλλά αποκλεισμός...

ΑΠΟΕΛ: Bάτερμαν, Μιλάνοφ, Καρλάο, Ταβάρες, Ιωάννου (77'Νατέλ), Μοράις, Σόουζα, Εφραίμ (77' Αλωνεύτης), Τάμαρι (65'Σάλαϊ), Ντελατόρε, Ποτέ.

ΣΟΥΝΤΟΥΒΑ: Κάρντουμ, Λεϊμόνας, Σβρλούγκα, Ζιβάνοβιτς, Ματουλεβίτσιους, Σλάβιτσκας, Αζεβέδο (75'Βεζεβίτσιους), Βέρμπισκας, Τόμπσαγκιτς (54' Κασπαραβίτσιους), Γιανκάουσκας, Σισίλια.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μοράις / Σβρλούγκα, Βεζεβίτσιους, Λεϊμόνας.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Σουηδός Γκλεν Νάιμπεργκ με βοηθούς τους Μάγκνους Σγιόμπλομ και Φρέντικ Κλάιβερ.

Bet on Alfa, o αγώνας αρχίζει εδώ