ΜΕΡΚΗΣ: "Δεν εγγυάται κανένας ότι κάθε χρόνο θα παίζουμε Ευρώπη"

Ο Γιώργος Μερκής μίλησε στην Cytavision μετά τη δύσκολη νίκη του ΑΠΟΕΛ επί της Νέας Σαλαμίνας...

Για τη νίκη: "Όταν κερδίζεις είσαι χαρούμενος. Περάσαμε από μια δύσκολη έδρα κόντρα σε ένα σπουδαίο αντίπαλο που έδειξε και κόντρα στην ΑΕΚ που είναι από τα φαβορί για τον τίτλο, ότι μπορεί να σταθεί επάξια. Εμείς είχαμε σε τρείς μέρες δεύτερο αγώνα, είχαμε και την κούραση και τους τραυματισμούς αλλά και την αλλαγή του προπονητή. Σίγουρα επηρεάζουν αυτά λίγο το κλίμα. Είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψουμε σωστά με τον κ. Κωστή. Είναι ένας έμπειρος προπονητής παρόλο που δεν έχει δουλέψει σαν πρώτος προπονητής. Έχει πλαισιώσει σπουδαίους προπονητές και έχει μάθει πολλά. Σε βάθος χρόνου θα εμφανιστεί η ομάδα που θέλει ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ να βλέπει".

Για τα θετικά και τα αρνητικά που βγάζει το ΑΠΟΕΛ και αν μπορεί να βελτιωθεί με τον Κωστή: "Σε ένα αγώνα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε τα θετικά και να βελτιώσουμε τα αρνητικά. Αυτός είναι ο τρόπος σκέψης. Τώρα έχουμε μια βδομάδα μπροστά μας να δουλέψουμε σαν ομάδα το νέο τρόπο που θέλει ο προπονητής γιατί ο κάθε προπονητής έχει το δικό του πλάνο αλλά πάντα με τον ίδιο στόχο, τη νίκη".

Για την μη συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό όμιλο που είναι μια ασυνήθιστη κατάσταση: "Δεν εγγυάται κανένας ότι κάθε χρόνο θα παίζουμε μεσοβδόμαδα. Πλέον έχουν δυσκολέψει τα πράγματα στην Ευρώπη. Σίγουρα μάθαμε αλλιώς αλλά το μάθημα και το ξεμάθημα είναι κοντά και πρέπει να προσεγγίζουμε σοβαρά τον κάθε αντίπαλο και να δούμε τους εγχώριους στόχους".