O νέος... ηγέτης του ΑΠΟΕΛ

Η καλαθοσφαιρική ομάδα του ΑΠΟΕΛ γυρίζει σελίδα από φέτος και με μπροστάρη τον κο Μάριο Χαραλάμπους, επιθυμεί να επιστρέψει στη κορυφή του αθλήματος.

Η έλευση του έμπειρου προπονητή Βαγγέλη Ζιάγκου και η απόκτηση ποιοτικών ξένων καλαθοσφαιριστών, σχηματίζουν ένα δυναμικό σύνολο που θα μπορέσει να γίνει ανταγωνιστικό και ίσως να καταφέρει να μπει «σφήνα» στο… δίπολο ΑΕΚ και Κεραυνού που μονοπωλούν τα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια.

Το μόνο αρνητικό γεγονός στην ομάδα του κυρίου Ζιάγκου, είναι η αποχώρηση του αρχηγού και σημαία του ΑΠΟΕΛ, του Βασίλη Κούνα. Παράλληλα φαίνεται πως δεν υπάρχει άλλος κύπριος καλαθοσφαιριστής για να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο που είχε ο Κούνας όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα. Και κακά τα ψέματα, όσο καλούς ξένους και να έχει μια ομάδα, οι Κύπριοι είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.

Τον ρόλο αυτό ίσως καλεστεί να «παίξει» ο Βίκτωρας Ιερωνυμίδης! Ο 23χρονος καλαθοσφαιριστής πήγε πέρσι στο Λευκόθεο, πήρε αμέσως θέση στο αρχικό σχήμα του κυρίου Κωνσταντινίδη και βοηθούσε αρκετά την ομάδα του στην δύσκολη περσινή προσπάθεια.

Φέτος τα πράγματα αλλάζουν καθώς η αποχώρηση τόσο του Κούνα, όσο και δύο άλλων εμπειρότερων παικτών (Κοιλαράς, Κασκίρης), τον φέρνουν σε θέση για να ηγηθεί της ομάδας. Το ταλέντο είναι σίγουρο πως το έχει. Θα πρέπει όμως να μείνει μακριά από τραυματισμούς (που τον ταλαιπώρησαν αρκετά τη περσινή σεζόν) και να αποδείξει ότι μπορεί να αναλάβει έναν τόσο δύσκολο ρόλο σε τόσο νεαρή ηλικία.

Αντώνης Κατσαρός