ΑΠΟΕΛ/ Οι 44 τελικές και το... κακό που ερχόταν

Αυτό που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση είναι η έκταση του σκορ. Είτε έτσι είτε αλλιώς, όταν μια ομάδα όπως το ΑΠΟΕΛ που μετρά αισίως έξι σερί πρωταθλήματα, δέχεται πέντε γκολ στην έδρας της και από μια υποδεέστερη ομάδα, τότε ο απόηχος της ήττας είναι σαφώς μεγαλύτερος.

Σίγουρα το τελικό 2-5 προκάλεσε… σοκ στις τάξεις των «γαλαζοκιτρίνων» και μεγάλη εντύπωση στο ποδοσφαιρικό κοινό γενικότερα, ωστόσο αν κοιτάξει κανείς τι έκαναν οι αντίπαλοι του ΑΠΟΕΛ στα προηγούμενα δύο παιχνίδια θα καταλάβει ότι το κακό… ερχόταν.

Με Ερμή εκτός και Νέα Σαλαμίνα εκτός, το ΑΠΟΕΛ δέχθηκε 30 (!) τελικές προσπάθειες. 17 από την πρώτη ομάδα και άλλες 13 από την δεύτερη. Ο αριθμός είναι τεράστιος και τα μόλις 2 γκολ (από την Νέα Σαλαμίνα) που δέχθηκε αρκετά μικρός. Ο Ερμής δεν σκόραρε αλλά είχε 2 δύο δοκάρια…

Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε με την Δόξα, η οποία είχε άλλες 14 τελικές, μέσα στο ΓΣΠ μάλιστα. Μόνο που η ομάδα του Λούκα Χατζηλούκα ήταν πιο εύστοχη και πέτυχε 5 γκολ, έχοντας παράλληλα και δύο δοκάρια.

Συνοψίζοντας, το ΑΠΟΕΛ παίζοντας τρία παιχνίδια με θεωρητικά ασθενέστερες ομάδες, χωρίς να δώσει κάποιο ντέρμπι δηλαδή, επέτρεψε 44 τελικές σε Ερμή, Νέα Σαλαμίνα και Δόξα. Από αυτές έγιναν γκολ οι 7 ενώ άλλες 4 σταμάτησαν στο δοκάρι.

Το πρόβλημα στην ανασταλτική λειτουργία κάνει ΜΠΑΜ και αυτό είναι το πρώτο στο οποίο θα κληθεί να δουλέψει ο νέος τεχνικός…