ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Νεόφυτου: "Όνειρο μου να παίξω βασικός στο ΑΠΟΕΛ/Αυτή ήταν η χειρότερη μου στιγμή"

Μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα Πρωινός Λόγος παραχώρησε ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ, Νεόφυτος Μιχαήλ. Διαβάστε τις σημαντικότερες τοποθετήσεις του: 

Ο τίτλος της συνέντευξης: “Όπλο μας το οικογενειακό κλίμα” 

Για το πως προέκυψε ο δανεισμός του από το ΑΠΟΕΛ: “Στο ΑΠΟΕΛ ξεκινήσαμε με τρεις τερματοφύλακες. Πήγαμε προετοιμασία στην Πολωνία, εκεί έπαιξα σ΄ένα φιλικό. Δεν είχαμε καλή πορεία στην Ευρώπη, αποκλειστήκαμε από την Σούντουβα. Με πήρε τηλέφωνο ο ατζέντης μου και μου είπε ότι έχουμε αυτή την πρόταση, χρειάζεται τερματοφύλακα ο ΠΑΣ. Εγώ ήμουν θετικός. Γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ καλύτερο από το κυπριακό, έχει περισσότερα βλέμματα πάνω του. Εδώ θα ήμουν αναπληρωματικός ενώ στο ΑΠΟΕΛ, τρίτος. Ο ΠΑΣ ήταν η ευκαιρία να πάρω περισσότερα παιχνίδια πάνω μου”

Για την προσαρμογή του: “Δεν μου πήρε χρόνο. Με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου. Το δύσκολο είναι η οδήγηση”

Για τα δυνατά του σημεία: “Μου αρέσει πολύ να παίζω με τα πόδια. Σ΄αυτό με βοήθησε πολύ ο προηγούμενος μου προπονητής στην Ένωση Λακατάμιας, ο Νώντας Χριστινάκης. Νιώθω ότι έχω καλά αντανακλαστικά. Η βελτίωση πρέπει να γίνεται συνέχεια σε όλα τα επίπεδα. Νομίζω πρέπει να βελτιωθώ στην επιθετικότητα μου προς την μπάλα και στις εξόδους μου”

Για το αν ήθελε να επιστρέψει στην Κύπρο: “Είναι νωρίς ακόμα να προτρέχουμε. Δεν ξέρω πως θα έρθει. Αν παίξω πολλά παιχνίδια και πάω καλά γιατί να μην μείνω εδώ. Αλλά σαν Κύπριος και αφού ανήκω στο ΑΠΟΕΛ, την μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο, είναι όνειρο μου να παίξω εκεί, βασική επιλογή”

Αν η εμφάνιση του στο ματς με τον Ατρόμητο ήταν η μεγαλύτερη της καριέρας του: “Θα μπορούσα να πω ναι. Και στη Νέα Σαλαμίνα που έπαιζα έκανα πολύ καλά παιχνίδια”

Η χειρότερη στιγμή της καριέρας σου: “Έκανα ένα λάθος σε παιχνίδι με την ΕΝΠ όταν έπαιζα στη Νέα Σαλαμίνα. Έκανα ένα λάθος, νικούσαμε 2-1 και έγινε μια σέντρα, πήγα να βγω να πάρω την μπάλα, αυτή χτύπησε στο δοκάρι, μου έπεσε και πήγε στα δίκτυα. Έγινε το 2-2, εκεί μου κόπηκαν τα πόδια"

"Είναι ο στόχος μου η Εθνική Κύπρου. Με κάλεσε 2-3 φορές ο Μπεν Σιμόν αλλά επειδή δεν είχα παιχνίδια πάνω μου, αναγκαστικά έγινε Κύπριος ο Πάρντο"

"Είμαι πάντα έτοιμος να με χρησιμοποιήσει ο προπονητής μου"

"Θέλουμε την στήριξη του κόσμου. Έχουμε ένα πολύ καλό, οικογενειακό κλίμα"