Οργανωμένοι ΑΠΟΕΛ/ "Οι μεγάλοι άντρες, οι μεγάλοι ηγέτες..."

Αναφορά από τους οργανωμένους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ στον Κυριάκο Μάτση, ο οποίος σαν σήμερα το 1958 σκοτώθηκε σε μάχη με τους Βρετανούς αποικιοκράτες στο κατεχόμενο (σήμερα) Δίκωμο.

"Οι μεγάλοι άντρες, οι μεγάλοι ηγέτες, είναι προικισμένοι από το θεό να χαράσσουν την ιστορία τους. Γεννιούνται με τη μοιρόσταλτη δύναμη της δημιουργίας να προδιαγράφουν την πορεία τους, να καθορίζουν το πεπρωμένο τους, όπως εκείνες οι δραματικές μορφές που μπορούν να προβλέπουν το ρόλο τους, να τον υποδύονται με τη θέληση τους, να επιτελούν το χρέος με συνειδησιακή αυτοδυναμία και τραγική αυτοτέλεια και να δέχονται το τέλος τους σαν έτοιμοι από καιρό....

Παίξε στην Parimatch με €100 bonus, Live Streaming, 300+ ειδικά στοιχήματα σε Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία και σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα & ίσως τα καλύτερα Odds της αγοράς!

Τέτοιος άντρας ήταν ο Κυριάκος Μάτσης, ο ιδεολόγος γεωπόνος της ΕΟΚΑ, που στις 19 Νοεμβρίου 1958 με πλήρη συνείδηση της αποστολής και του πεπρωμένου του αναχώρησε για το Πάνθεον των Αθανάτων Λακωνική, βγαλμένη απ'τις Θερμοπύλες ήταν η απάντηση του Κυριάκου στο κάλεσμα των Άγγλων να παραδοθεί- "Αν θα βγω, θα βγω πυροβολώντας" .

Ένα περιστατικό που μας δείχνει τι χαρακτήρας ήταν ο Μάτσης, ήταν η άκαμπτη συμπεριφορά του όταν αντίκρυσε για πρώτη φορά τους αιμοδιψείς Άγγλους ανακριτές-βασανιστές στα κρατητήρια. Μόλις μπήκε στην αίθουσα, τους κοίταξε ευθέως στα μάτια και τους είπε:

"Για να μην χάνουμε τον καιρό μας, ομολογώ ότι ανήκω στην ΕΟΚΑ, πολεμώ ευσυνείδητα για την δικαιοσύνη, για την ελευθερία της πατρίδας μου και διερωτώμαι ποιος από σας δεν θα έκανε το ίδιο αν βρισκόταν στην ίδια θέση με εμένα. Θα αισθανόμουν ντροπή αν δεν έπαιρνα μέρος σε αυτόν τον αγώνα"

Αμετανόητος Ενωτικός"