ΤΑΜΑΡΙ: "Δεν το κρύβω, θέλω να πετύχω στο πιο ψηλό επίπεδο που υπάρχει στον κόσμο"!

Ο Μούσα Αλ Τάμαρι μίλησε στο επίσημο περιοδικό του ΑΠΟΕΛ για την ζωή του στην Κύπρο και τα όνειρα να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. 

Διαβάστε την συνέντευξη του Ιορδανού εξτρέμ στο Match Programme των πρωταθλητών...

Musa βρίσκεσαι στον ΑΠΟΕΛ εδώ και ένα 6μηνο. Πως ήταν η αλλαγή και ποιες οι εντυπώσεις σου;

«Ήταν μια μεγάλη αλλαγή για μένα. Δεν κρύβω ότι το να πηγαίνω σε μια άλλη χώρα με ανησυχούσε γιατί ήταν η πρώτη φορά που έφευγα από την Ιορδανία για να παίξω ποδόσφαιρο. Όμως ο τρόπος που με υποδέχθηκε η ομάδα και όλο το προσωπικό του ΑΠΟΕΛ με έκανε να νιώσω άμεσα ως μέλος μια μεγάλης οικογένειας. Έχω πολύ καλή σχέση με όλους όσους αποτελούν την ομάδα και αυτό με κάνει να νιώθω άνετα και να μην έχω πλέον καμία ανησυχία".

Ως ποδοσφαιριστής έφυγες από την Ιορδανία για να κάνεις το επόμενο βήμα σε μια ομάδα που έχει υψηλούς στόχους. Αυτό σε βοήθησε εσένα προσωπικά;

«Όταν ήρθα και μπήκα στις προπονήσεις της ομάδας κατάλαβα τη διαφορά σε ότι αφορά στις γηπεδικές εγκαταστάσεις και στον τρόπο δουλειάς. Είναι πολύ διαφορετικός. Από άποψη της φυσικής κατάστασης και δύναμης κατάλαβα πόσο πίσω ήμουν. Έχω μέσα από τις προπονήσεις, προχωρήσει αρκετά σε αυτό τον τομέα. Νιώθω το σώμα πολύ πιο δυνατό και ότι μπορώ να αντεπεξέλθω σε πολύ πιο υψηλές εντάσεις. Το άλλο σημείο στο οποίο νιώθω να υπάρχει μεγάλη βελτίωση είναι στον τομέα της τακτικής. Παλιά έπαιζα πολύ πιο ελεύθερα αλλά αυτό δεν μπορεί  να συμβαίνει σε τέτοιο επίπεδο. Χρειάζεται να δουλεύεις για την ομάδα και να βελτιώνεσαι καθημερινά στο τακτικό κομμάτι. Και νιώθω ότι και σε αυτό τον τομέα έχω κάνει βήματα προς τα μπροστά αφού το δουλεύω επί καθημερινής βάσης.»

Ποιοι είναι οι δικοί σου στόχοι; Πως σκέφτεσαι το μέλλον σου;

«Η απόφαση μου να έρθω στο ΑΠΟΕΛ ήταν ξεκάθαρη στο μυαλό μου. Ο στόχος μου είναι να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Οι προσωπικοί μου στόχοι συνάδουν με τους στόχους της ομάδας μου. Να γίνομαι καλύτερος. Ήρθα να βοηθήσω τον ΑΠΟΕΛ που είναι η ομάδα που μου δίνει αυτή την ευκαιρία για να πραγματοποιήσω το όνειρο μου. Θέλω μέσα από τη δουλειά και τις επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ να προχωρήσω μπροστά. Δεν το κρύβω ότι έχω ως στόχο να πετύχω ακόμα περισσότερα πράγματα. Να πετύχω στο πιο ψηλό επίπεδο που υπάρχει στον κόσμο. Και δε θα σταματήσω να δουλεύω για να έρθει η στιγμή που θα τα καταφέρω».

Πάρα πολλά δημοσιεύματα τον τελευταίο καιρό σε συνδέουν με ενδιαφέρον άλλων ομάδων. Είναι κάτι που σε επηρεάζει;

«Εγώ είμαι ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ. Είμαι δεσμευμένος με την ομάδα για τρία χρόνια άρα δεν είμαι εγώ που θα αποφασίσω τι θα γίνει αν προκύψει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες. Είναι ο ΑΠΟΕΛ που θα αποφασίσει αφού το δικό μου μέλλον ανήκει αυτή τη στιγμή στην ομάδα που με έχει αποκτήσει. Εγώ το μόνο που σκέφτομαι και το μόνο που με απασχολεί για τα επόμενα τρία χρόνια είναι το καλό του ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα μου θα αποφασίσει για το τι είναι καλό για εμένα και τι όχι».

Μίλησες για το ότι το μέλλον σου είναι στην Ευρώπη. Αν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από μια ομάδα Αραβικής χώρας δεν θα το σκεφτόσουν;

«Η απόφαση για το που είναι το μέλλον μου δεν αποφασίστηκε από εμένα αλλά από την πίστη και την υποστήριξη των συμπατριωτών μου. 8,000,000 Ιορδανοί μου αποδεικνύουν καθημερινά μέσα από τα μηνύματα και την αγάπη τους ότι το μέλλον μου είναι στο ΑΠΟΕΛ και στην Ευρώπη. Κανένας τους δεν θα ήθελε να με δει σε ένα πρωτάθλημα Αραβικής χώρας. Είμαι μια ποδοσφαιρική ελπίδα για τον λαό της χώρας μου που μπορεί να πετύχει σε υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο άρα είναι ξεκάθαρο ότι για εμένα δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα.»