ΡΕΣΤΑ... για τετράδα Νέα Σαλαμίνα και ΑΠΟΕΛ

«Ο θάνατος σου η ζωή μου». Αν και πρόωρο, αλλά και ακραίο, κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το μεγάλο ντέρμπι Νέα Σαλαμίνα – ΑΠΟΕΛ που θα φιλοξενηθεί στην προσωρινή έδρα της Νέας Σαλαμίνας το Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» την Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου στις 20:00. To ντέρμπι είναι στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής που αποτελεί και την πρεμιέρα του Β Γύρου.

Την Παρασκευή επίσης στις 20:00 θα γίνουν άλλοι τρεις αγώνες όπου: H Aνόρθωση φιλοξενεί στο «Θεμιστόκλειο» σε πολύ ενδιαφέρον αγώνα τον Green Αir Παφιακό. Η αήττητη και πρωτοπόρος Ομόνοια υποδέχεται την ΑΕ Καραβά και ο Εθνικός Λατσιών θα δοκιμαστεί απέναντι στη πολύ δυνατή Αναγέννηση Δερύνειας στο Λύκειο Λατσιών (Αίθουσα «Σωτήρης Μέσσιος». Αναλυτικά:

«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΑΠΟΕΛ

Παίξε στην Parimatch με €100 bonus, Live Streaming, 300+ ειδικά στοιχήματα σε Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία και σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα & ίσως τα καλύτερα Odds της αγοράς!

Η πρεμιέρα του Β Γύρου προσφέρει ένα ντέρμπι με μεγάλη βαθμολογική σημασία για την τετράδα. Τις δυο ομάδες χωρίζει μόλις ένας βαθμός στον πίνακα (12 η Νέα Σαλαμίνα, 11 το ΑΠΟΕΛ), αλλά όποιος κατορθώσει να κερδίσει ξεφεύγει και νιώθει πιο άνετα. Δεν μπορεί να γίνει κανένα προγνωστικό με όλα τα αποτελέσματα πιθανά.

Η Νέα Σαλαμίνα που επανήλθε στις νίκες την περασμένη αγωνιστική επί της ΑΕ Καραβά θα τα δώσει όλα, αφού εάν κερδίσει αφήνει πίσω το ΑΠΟΕΛ. Ο κ. Μπρουκς θα ζητήσει από τους παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι και να ακολουθήσουν το πλάνο του. Πιθανή εξάδα οι: Χρυσοστόμου, Παφίτης, Ζηκάκης(Γκοϋίμοντ), Λαρραχόντο, Κορνιένκο, Σιαπάνης με λίμπερο τον Αντώνη Αντωνίου. Από τον πάγκο δίνουν βοήθειες οι Σοφοκλέους, Καλαφάτης, Λιοτατής και Βαρνάβα.

Το ΑΠΟΕΛ πάει στη Λεμεσό γνωρίζοντας ότι εάν θέλει να διεκδικήσει την τετράδα οφείλει να κερδίσει με τρίποντο. Μετά την ήττα από τον Green Air Παφιακό τη Δευτέρα ο κόουτς Λ. Λοϊζου προετοίμασε και ψυχολογικά τους παίκτες του για να ανταποκριθούν τόσο στις δυσκολίες του αγώνα, αλλά και τις ιδιαιτερότητες του Παλέ της Λεμεσού. Η πιθανή εξάδα: Κασαμπαλής, Δημητρίου, Χρυσοστόμου, Ράμμα, Χάλαντα, Γεωργίου με λίμπερο τον Παντελή Παντελή. Λύσεις από τον πάγκο προσφέρει και ο Ματθαίος Αβερκίου.

Στην πρεμιέρα η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε μέσα στο «Λευκόθεο» με 3-1 σετ (20-25, 25-19, 20-25, 22-25)

«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ

Τη νίκη με όλες τους τις δυνάμεις θα κυνηγήσουν οι δυο ομάδες αφού: Η Ανόρθωση έστω και εάν έμεινε πίσω θέλει να διεκδικήσει την τετράδα, ο Green Air Παφιακός δεν θέλει είτε να χάσει την επαφή του με την Ομόνοια είτε να δώσει την ευκαιρία σε Αναγέννηση, Νέα Σαλαμίνα ή ΑΠΟΕΛ να τον πλησιάσουν.

Η Ανόρθωση μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, έμεινε πίσω και στο πρωτάθλημα, αλλά εάν κερδίσει ίσως δημιουργήσει προοπτική. Η έλευση του πασαδόρου Καμίλο Αμπουϊλα ενίσχυσε τη «Μεγάλη Κυρία» σημαντικά ενώ η επιστροφή του Άδωνις Ερέρα αποτελεί συν.

Ο Green Αir Παφιακός διαθέτει μια σπουδαία επτάδα παικτών μαζί με ποιοτικές επιλογές στον πάγκο. Η επιστροφή του Κωνσταντίνου Ευσταθίου είναι τεράστιο συν γι’αυτό η παφιακή ομάδα πάει στη Λεμεσό μόνο για το τρίποντο.

Στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής ο Green Air Παφιακός κέρδισε την Ανόρθωση με 3-1 (25-21, 25-20, 21-25, 25-21).

«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»: ΟΜΟΝΟΙΑ – AE KΑΡΑΒΑ

Ο αγώνας έχει το δικό του ενδιαφέρον αλλά η έκβασή του ίσως εξαρτηθεί από την απόδοση της Ομόνοιας. Οι «πράσινοι» βρίσκονται σε εκπληκτική κατάσταση και δεν καταλάβουν ούτε από έδρες ούτε από διοργανώσεις.

Η ομάδα του Σάββα Σάββα θέλει να συνεχίσει το σερί του 0 παθητικού και να φθάσει στην όγδοη συνεχόμενη νίκη. Δεν αποκλείεται αφού μεσολάβησε την Τρίτη και ο αγώνας με την Αναγέννηση ο Κύπριος κόουτς να προβεί σε ροτέισον.

Η ΑΕ Καραβά που στα τελευταία παιχνίδια είναι ανταγωνιστική θα πάει στη Λευκωσία για το καλύτερο ποντάροντας τόσο στην εμπειρία όσο και στα ταλέντα της,

Στον αγώνα της πρεμιέρας η Ομόνοια κέρδισε με 3-0 στο «Σπύρος Κυπριανού» (12-25, 23-25,14-25).

ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΕΣΣΙΟΣ): ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ

Η Αναγέννηση παρουσιάζεται το μεγάλο φαβορί του αγώνα στο Λύκειο Λατσιών απέναντι στον ουραγό Εθνικό. Οι «πράσινοι» έχουν ποιοτική ομάδα και θεωρούν τον αγώνα ως ευκαιρία για το τρίποντο με στόχο να εκμεταλλευτούν  τυχόν στραβοπατήματα των ανταγωνιστών τους για την τετράδα.

Ο Εθνικός Λατσιών ποντάρει στους νεαρούς του παίκτες ώστε να φανεί ανταγωνιστικός και να κερδίσει ότι περισσότερο μπορεί.

Στην 1η αγωνιστική η Αναγέννηση κέρδισε με 3-0 (25-15, 25-15, 25-12).

Η βαθμολογία

1.       Ομόνοια 21-0 21

2.       Green Air Παφιακός 18-07 18

3.       Νέα Σαλαμίνα 14-10 12

4.       Αναγέννηση Δερύνειας 13-11 12

5.       ΑΠΟΕΛ 14-11 11

6.       Ανόρθωση 10-15 07

7.       ΑΕ Καραβά 03-18 03

8.       Εθνικός Λατσιών 00-21  00

Θυμίζει ντέρμπι άλλων εποχών

Τα βλέμματα των φίλων του γυναικείου βόλεϊ θα είναι «καρφωμένα» το βράδυ της Παρασκευής 07 Δεκεμβρίου στις 20:00  στον αγώνα της Aνόρθωσης με την Robo Markets ΑΕΛ. Ο αγώνας της «Μεγάλης Κυρίας» με τη «βασίλισσα» θα μεταδοθεί ζωντανά  από τη Cytavision. Οι δυο ομάδες είναι σε άριστη κατάσταση και υπόσχονται πολλές συγκινήσεις. Ωστόσο, ουδείς γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν μετά το αναπάντεχο της περασμένης Τρίτης και την αναβολή του αγώνα λόγω της θεομηνίας που έπληξε το Αθλητικό Κέντρο της Ανόρθωσης.

Η Ανόρθωση που ολοκλήρωσε τον Α Γύρο αήττητη χάνοντας μόλις τρία σετς θέλει να κερδίσει και αυτό το ντέρμπι για να εδραιωθεί στην κορυφή του πίνακα. Ο κ. Μπόσκοβιτς έκανε την ανάλογη διαχείριση στους αγώνες των τελευταίων αγωνιστικών και όλες οι παίκτριές του είναι ετοιμοπόλεμες. Πιθανή εξάδα: Βασιλείου, Σταυρινίδου, Ράντονιτς, Χαραλάμπους, Καετάνο, Κιγιάκοβα  με λίμπερο την Δαϋίδ. Έτοιμες είναι και οι: Κακουρή, Σιακίδου, Ριαλά.

Η Robo Markets ΑΕΛ μετά την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων έγινε άλλη ομάδα και πάει από νίκη σε νίκη. Τελευταίο θύμα η Τεχνοοικία ΑΕΚ μέσα στη Λάρνακα που έδειξε ότι οι Λεμεσιανές μπορούν για πολύ μεγάλα πράγματα φέτος. Η επιστροφή της Σλοβένας Πένε μετά τον τραυματισμό της έδωσε ισχύ στην ομάδα του Ιβάνοβιτς που θέλει νέο μεγάλο διπλό. Πιθανή εξάδα: Kωνσταντίνου, Πεχλιβάνη,  Παύλου, Ζελένοβιτς, Μάγκντιτς, Πένε με λίμπερο την Στεφάνου. Ο κ. Ιβάνοβιτς ποντάρει και στις Σπύρου, Σάγια, Κατσουνωτού.

Στην 1η αγωνιστική κέρδισε στη Σάλα της ΑΕΛ η Ανόρθωση με 3-0 (17-25, 21-25, 22-25).