Οργανωμένοι ΑΠΟΕΛ: "Αντλούμε δύναμη από αυτούς"

Ανακοίνωση από τους οργανωμένους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ για τον Μάρκο Δράκο...

Παίξε στην Parimatch με €100 bonus, Live Streaming, 300+ ειδικά στοιχήματα σε Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία και σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα & ίσως τα καλύτερα Odds της αγοράς!

Σαν σήμερα, 18 Ιανουαρίου 1957,αναχωρεί για το πάνθεον των Αθανάτων ο Μάρκος Δράκος,ένας από τους πιο φλογερούς αγωνιστές της ΕΟΚΑ,μετά από μάχη στην Ευρύχου με Άγγλους στρατιώτες.

Ο "Λυκούργος",πέρα από την έντονη δράση του και την υπέρμετρη αγάπη που έτρεφε για την Ελλάδα, ήταν η προσευχόμενη προσωπικότητα του Αγώνα.Χαρακτηριστικά,όταν η ΕΟΚΑ περνούσε δύσκολες στιγμές,αυτός γονάτιζε σε μια σκοτεινή γωνιά του κρησφυγέτου και προσευχόταν στο Θεό ενώ πριν και μετά από κάθε μάχη διάβαζε στους συναγωνιστές του την Αγία Γραφή.Τα παλληκάρια του τον λάτρευαν και αυτός τους βοηθούσε να γίνουν ηθικές προσωπικότητες.

Εμείς,ως Αποελίστες,έχουμε χρέος να παραδειγματιζόμαστε από την ακεραιότητα χαρακτήρα και τις αρετές αυτών των ηρώων,να αντλούμε δύναμη από αυτούς και όταν έλθει η ώρα να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της πατρίδας.

"Μια λαμπρόφωτη όμως ημέρα,
που κι αυτή πολύ δεν αργεί,
θα χυμήξουμε όλοι αντάμα
και θα πούμε το ζειν ή θανείν"

Αμετανόητος Ενωτικός