Η "συνταγή" του Τραμεντζάνι που την "δοκίμασε" και ο Γκουαρδιόλα!

Η χρονιά ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο και τα αρνητικά αποτελέσματα σε Κύπρο και Ευρώπη έφεραν το ΑΠΟΕΛ σε δυσμενή θέση και αρκετούς βαθμούς πίσω από την κορυφή…

Ο Πάολο Τραμεντζάνι είναι ο προπονητής που παίρνει το χρίσμα από τον Ντομένικο Τέτι για να «αναστήσει» τους περσινούς πρωταθλητές έτσι ώστε να διεκδικήσουν το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Ο Ιταλός κόουτς στην παρουσίαση του δήλωσε πως θα συνεχίσει στην αρχή με το ίδιο σύστημα που έμαθε η ομάδα αλλά τόνισε πως θα έρθει η στιγμή που το ΑΠΟΕΛ θα παραταχθεί με τρεις κεντρικούς αμυντικούς…

Παίξε στην Parimatch με €100 bonus, 250+ αγορές και 500+ επιλογές ανά αγώνα, σε Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία και σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα & ίσως τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς! Μοναδικές Προσφορές Bonus+ που σου δίνουν Μετρητά, με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ προϋποθέσεις τζίρου!

Αυτή η τοποθέτηση πέρασε στα ψιλά. Ίσως και να ήθελαν κάποιοι να την προσπεράσουν αφού είναι δύσκολο να φανταστείς το ΑΠΟΕΛ να παίζει με σύστημα τριών αμυντικών (κάθε καινούργιο φοβίζει).

Η δήλωση του Ιταλού έγινε πράξη και μετά τα πρώτα έξι παιχνίδια που η ομάδα παρατάχθηκε με το 4-3-3 ήρθε το ανατρεπτικό 3-1-4-2. Στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα οι «γαλαζοκίτρινοι» αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με το σύστημα που είχε στο μυαλό του ο Τραμεντζάνι και το δούλευε καθημερινά στις προπονήσεις.

Οι τρεις αμυντικοί, ο ένας καθαρόαιμος αμυντικός μέσος (Μοράις) οι δυο μπροστά του εσωτερικοί χαφ, τα δυο μπακ-χαφ και… οι γρήγοροι Νατέλ-Τάμαρι στην επίθεση.

Η συνταγή πέτυχε και το ΑΠΟΕΛ έκανε την κορυφαία του εμφάνιση και κέρδισε με 5-1 τον Απόλλωνα ξεπερνώντας έτσι την ήττα στην Αρένα (1-0 από την ΑΕΚ) και παράλληλα μπολιάστηκε με αρκετή αυτοπεποίθηση.

Ενάμιση μήνα μετά οι «γαλαζοκίτρινοι» κατάφεραν να «αποδράσουν» με το διπλό από την έδρα της ΑΕΛ και να πάρουν για πρώτη φορά το προβάδισμα των τεσσάρων βαθμών από τους διώκτες τους.

Η έμπνευση του Πάολο Τραμεντζάνι να εφαρμόσει το σύστημα που γνωρίζει πολύ καλά από την θητεία του στην Λουγκάνο (έξοδο στην Ευρώπη) και Σιόν έφερε ευεργετικά αποτελέσματα τόσο βαθμολογικά αλλά και στην απόδοση των ποδοσφαιριστών του.

Ψάχνοντας να βρούμε ποιοι προπονητές χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο σχηματισμό στο διαδίκτυο, «πέσαμε» πάνω στον κορυφαίο προπονητή του κόσμου. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει ως plan b την συγκεκριμένη τακτική στην Μάντσεστερ Σίτι. Ο Καταλανός με το 3-1-4-2 πέτυχε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα «διαλύοντας» την Λίβερπουλ στο περσινό ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ με 5-0. 

Το "θαυματουργό" όπως αποδείχθηκε σύστημα του Ιταλού είναι σίγουρο πως "σηκώνει" αρκετά περιθώρια βελτίωσης με τους ποδοσφαιριστές καθημερινά να μαθαίνουν κάτι καινούργιο και με τις νέες μεταγραφές να γίνονται... υπό την προϋπόθεση να ταιριάζουν στο 3-1-4-2 οι ΑΠΟΕΛίστες μπορούν να περιμένουν ακόμη πιο ωραία πράγματα στο μέλλον...