Ήθελε... αλλά δεν μπορούσε (φώτος)

Ένα ΑΠΟΕΛ σαφώς επηρεασμένο από τις πολλές απουσίες αλλά και γεμάτο νευρικότητα, ήθελε... αλλά δεν μπορούσε κόντρα στον μαχητικό Οθέλλο και τελικά έμεινε στο 1-1, χάνοντας άλλους δυο βαθμούς. Ο Γκριγκαλασβίλι άνοιξε το σκορ στο 51' και ο Τζιμπούρ ισοφάρισε στο 58'. Πίεσαν στο τελευταίο εικοσάλεπτο και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες οι γηπεδούχοι, με κορυφαία το δοκάρι του Αντωνιάδη στο 94'.

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε πολύ καλά και αφού προηγουμένως έφτιαξε 2-3 φορές τις προϋποθέσεις, στο 6' πλησίασε και το γκολ όταν το κοντινό σουτ του Ρίσε, βρήκε έτοιμο τον Ρόιν. Το... φουριόζικο ξεκίνημα δεν είχε, όμως, συνέχεια αφού σταδιακά ο Οθέλλος βελτίωσε την μεσοαμυντική του λειτουργία έτσι το πρώτο εικοσάλεπτο έκλεισε χωρίς άλλη ευκαιρία.

Ανάλογη η εικόνα στην συνέχεια: Πλήρης έλεγχος από το ΑΠΟΕΛ και αμυντική τακτική με αντεπιθέσεις από τον Οθέλλο. Και πάλι, όμως, ήταν πολύ λίγες οι καλές στιγμές, με τον Κακά στο 30' σε μια από αυτές να μην σημαδεύει σωστά με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση. Από την άλλη ο Οθέλλος στο 40' είχε ένα καλό σουτ με τον Βέρα από πλάγια αριστερά, που έφυγε παράλληλα με την εστία του Πάρντο. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Σέρτζιο στο 45', το οποίο δεν ανησύχησε τον Ρόιν.

Οι "γαλαζοκίτρινοι" μπήκαν πιο δυνατά και στο δέυτερο μέρος, όμως και πάλι δεν μπορούσαν να φτιάξουν ευκαιρίες, παρότι είχαν την κατοχή. Τελικά όχι μόνο δεν σκόραραν αλλά βρέθηκαν και πίσω στο σκορ στο 51', όταν ο Γκριγκαλασβίλι αφέθηκε ελεύθερος εκτός περιοχής και με δυνατό βολέ νίκησε τον Πάρντο για το 0-1.

Η εικόνα δεν άλλαξε καθόλου μετά το γκολ, με τους γηπεδούχους να διατηρούν την κατοχή και να ψάχνουν τους διαδρόμους για να απειλήσουν. Το κατάφεραν, τελικά, στο 58' όταν ο Αμορίν βρήκε από μακριά τον Τζιμπούρ και ο Αλγερινός με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Ρόιν, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

Μετά την ισοφάριση ο Οθέλλος ήταν η ομάδα που είχε την επόμενη ευκαιρία για να πάρει ξανά προβάδισμα, όταν στο 63' μετά από λάθος πάσα του Αμορίν η μπάλα κατέληξε στον Χατζηγιαννακού που σούταρε λίγο έξω. Η νέα καλή στιγμή δεν άργησε και ήταν και αυτή για τους φιλοξενούμενους, με τον Γκριν στο 69' να αστοχεί με κοντινή κεφαλιά.

Το ΑΠΟΕΛ άρχισε να... ξυπνά μετά το 75' και στο 79' είχε τεράστια ευκαιρία. Ο Τζιμπούρ έκανε φοβερή ενέργεια μέσα στην περιοχή και δυνατό σουτ εξ επαφής, όμως ο Ρόιν είχε κλείσει την γωνία του. Στο 89' μετά από μπαλιά του Σέρτζιο ήταν η σειρά του Ρίσε να χάσει την ευκαιρία, όταν βρέθηκε μόνος στο "δεύτερο" δοκάρι και με βολίδα έστειλε τη μπάλα ψηλά. Νέα μεγάλη φάση στο 94', με τον Αντωνιάδη να κάνει την κεφαλιά και να "σημαδεύει" το δοκάρι ενώ ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών έκλεισε στο 95' όταν ο Κωνσταντίνου από κοντά έκανε την προβολή, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ρόιν.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Κακά, Καρλάο (66' Αντωνιάδης), Ρίσε, Μοράις, Αμορίν, Αλεξάνδρου (87' Κωνσταντίνου), Ιωάννου (66' Χαραλαμπίδης), Ντε Βινσέντι, Τζιμπούρ

Οθέλλος: Ρόιν, Παναγιώτου, Μενέντες, Ουλίσε, Ευθυμίου, Χμαλάτζε, Πουτζιουρής, Χατζηγιαννακού (92' Κυριάκου), Γκριγκαλασβίλι (80' Γκαρσία), Τιάγο, Βέρα (66' Γκριν)

Κίτρινες: Τζιμπούρ, Ντε Βινσέντι, ΠάρντοΠουτζιουρής, Βέρα (6η)

* Πρώτη συμμετοχή του Σερτζίνιο Γκριν με τη φανέλα του Οθέλλου.

* Έκτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ράφικ Τζιμπούρ.

* Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Γκριγκαλασβίλι.

* Στον αγώνα του πρώτου γύρου το ΑΠΟΕΛ είχε επικρατήσει με 1-2.

* Διαιτητής ήταν ο Αβραάμ Τσούκκας, βοηθοί οι Σωτήρης Βίκτωρος - Σταύρος Πέλεκης τέταρτος ο Λεόντιος Τράττος και παρατηρητής ο Κωστάκης Καπιτανής.