ΑΠΟΕΛ - Κοπεγχάγη/ ΠΡΑΞΗ 4η!

Το ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε την μεταγραφή του Ούρος Μάτιτς από την Κοπεγχάγη, ενισχύοντας με ποιοτικό τρόπο την μεσαία του γραμμή και δίνοντας συνέχεια στο γαϊτανάκι ανάμεσα σε δύο ομάδες!

Ο Μάτιτς αγωνίστηκε ως δανεικός στην Αούστρια Βιέννης ωστόσο ανήκει στην Κοπεγχάγη, κάτι που σημαίνει ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» για να τον αποκτήσουν, μπήκαν σε συζητήσεις με την Δανέζικη ομάδα για άλλη μια φορά.

ΠΑΙΞΕ ΣΤΗΝ PARIMATCH ΜΕ CASHOUT, €5 BONUS ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ, 100% BONUS ΕΓΓΡΑΦΗΣ, CASHBACK, 100% ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ LIVE, ΔΩΡΑ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

Αυτή ήταν η τέταρτη φορά αφού προηγήθηκαν:

Το Καλοκαίρι του 2010, το ΑΠΟΕΛ πραγματοποίησε ίσως τον καλύτερο μεταγραφικό σχεδιασμό του, αγγίζοντας το άριστο. Απέκτησε τους Γκουστάβο Μαντούκα (ως αντί Κοσόφσκι), Ιβάν Τρισκόφσκι (ως αντί Μπρέσκα), Γουίλιαμ Μποαβεντούρα (ως αντί Κουτσόπουλου), Εστεμπάν Σολάρι (ως αντί Ζεβλάκοφ) και τον… μια κατηγορία μόνο του, Αΐλτον Αλμέιδα. Ο τελευταίος για να αποκτηθεί, χρειάστηκε οι «γαλαζοκίτρινοι» να δαπανήσουν ένα σημαντικό ποσό στην ομάδα του, την Κοπεγχάγη. Ποσό το οποίο δεν δυσκολεύτηκε να κάνει απόσβεση και με το παραπάνω ο Βραζιλιάνος παικταράς!

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, πάντα είναι δυσκολότερη αφού από την μία οι ποδοσφαιριστές δεσμεύονται με συμβόλαια και από την άλλη έχεις μόλις 31 διαθέσιμες ημέρες για να εντοπίσεις κάποιο στόχο και να ολοκληρώσεις το deal. Τον Ιανουάριο του 2014, το ΑΠΟΕΛ με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο… πλησίασε στο απόλυτο. Απέκτησε τον σπουδαίο Τόμας Ντε Βινσέντι που πραγματοποίησε φανταστικές εμφανίσεις, τον πάντα αξιόπιστο Κακά για το κέντρο της άμυνας, για το αριστερό άκρο της άμυνας επέλεξε τον Χρίστο Πιπίνη που απογοήτευσε ενώ για την γραμμή κρούσης προτιμήθηκε επιλογή… αλά Αΐλτον, Βραζιλιάνος από την Κοπεγχάγη. Ο Σέζαρ Σαντίν προερχόταν από εξαιρετικές χρονιές, αφού από τις έξι προηγούμενες σεζόν μόλις μία έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό γκολ (9). Στο ΑΠΟΕΛ ούτε εντυπωσίασε, ούτε απογοήτευσε. Πέτυχε εφτά γκολ και αποχαιρέτησε…

Το Καλοκαίρι του 2017, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Πιέρος Σωτηρίου προερχόταν από την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, έχοντας σκοράρει 21 γκολ με το ΑΠΟΕΛ. Οι εμφανίσεις του ανάγκασαν την Κοπεγχάγη να κινηθεί αστραπιαία και με ένα ποσό της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων να τον αγοράσει. Μπορεί την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Πιέρος να αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών και να έμεινε μακριά από τα πολλά γκολ ωστόσο στην αμέσως προηγούμενη (και πρώτη του στην Δανία), κατάφερε να σκοράρει 16 φορές και να δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες.