ΑΠΟΕΛ και... Σκανδιναβία!

Η Σκανδιναβική δεν είναι από τις αγορές που το ΑΠΟΕΛ συνηθίζει να επιλέγει για... ψώνια.

Μπορεί την τελευταία δεκαετία κάθε σεζόν ο αριθμός των μεταγραφών να πλησιάζει (ή και να ξεπερνά) το διψήφιο νούμερο, ωστόσο ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που οι "γαλαζοκίτρινοι" επέλεξαν ποδοσφαιριστή από την Σκανδιναβία...

ΠΑΙΞΕ ΣΤΗΝ PARIMATCH ΜΕ CASHOUT, €5 BONUS ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ, 100% BONUS ΕΓΓΡΑΦΗΣ, CASHBACK, 100% ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ LIVE, ΔΩΡΑ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

Ο Λίνους Χαλένιους αποτελεί το τελευταίο μέχρι στιγμής μεταγραφικό απόκτημα και ο Σουηδός είναι ο μόλις τέταρτος Σκανδιναβός (και πρώτος Σουηδός) την τελευταία δεκαετία!

Από το 2010 και μετά, μέχρι στιγμής φόρεσαν την γαλαζοκίτρινη φανέλα μόλις τρεις ποδοσφαιριστές:

Τον Ιανουάριο της σεζόν 2012-13, το ΑΠΟΕΛ προχώρησε στην απόκτηση του Μικέλ Μπέκμαν. Ο Δανός επιτελικός χαφ, αποκτήθηκε απ' την FC Nordsjælland και στους λίγους μήνες που έμεινε στην ομάδα είχε 2 γκολ σε 12 συμμετοχές. Αξέχαστη μένει η γκολάρα του στο "ΓΣΖ" στο εκτός έδρας 1-0 κόντρα στην ΑΕΚ στις 3 Μαρτίου 2013.

Το Καλοκαίρι του 2014 ο Γιώργος Δώνης ήθελε να ενισχύσει την ομάδα του στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο εκλεκτός ήταν  σπουδαίος Γιον Αρν Ρίισε. Με καριέρα σε τοπ ομάδες (Μονακό, Λίβερπουλ, Ρόμα, Φούλαμ), ο Νορβηγός άσος είχε εξαιρετική χρονιά σκοράροντας μάλιστα και έξι γκολ. Αποκορύφωμα, το απίθανο γκολ στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΛ.

Η τρίτη περίπτωση, έχει και πάλι σημείο αναφοράς τον Δώνη. Ο Ελλαδίτης τεχνικός στην δεύτερη θητεία του στο ΑΠΟΕΛ την σεζόν 2017-18, επέλεξε για την θέση του επιτελικού χαφ τον Γκάγιας Ζαχίντ. Ο γεννημένος στο Όσλο της Νορβηγίας μέσος, συμπλήρωσε δύο σεζόν στον "Αρχάγγελο", έχοντας 60 συμμετοχές και 13 γκολ.