Από ένα γκολ, από ένα δοκάρι, από ένα βαθμό (Φώτος-Βίντεο)

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελικό σφύριγμα, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 1-1 στο ντέρμπι… αιωνίων. Οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν την ελαφριά υπεροχή στο πρώτο μέρος και σκόραραν με τον Μοράις, με τους «πράσινους» να κυριαρχούν στην επανάληψη και να ισοφαρίζουν με τον Φοφανά στο 82’. Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες, αρχικά το ΑΠΟΕΛ με τον Λάνινγκ και στην συνέχεια η Ομόνοια με τον Φοφανά.

Καλός ρυθμός, λίγες φάσεις

Χωρίς φάσεις το πρώτο εικοσάλεπτο, με τον ρυθμό να είναι καλό, η μπάλα να κυκλοφορεί σχετικά γρήγορα και να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις. Στο πρώτο δεκάλεπτο η Ομόνοια είχε την ελαφριά υπεροχή, όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο το ΑΠΟΕΛ κέρδισε την μάχη του κέντρου, άρχισε το passing game και στο 19’ έφτασε στο γκολ, το οποίο ορθά ακυρώθηκε αφού ο Εφραίμ χρησιμοποίησε το χέρι του.

Δοκάρι με Λάνινγκ

Στο 21’ είχαμε την πρώτη σπουδαία ευκαιρία του αγώνα, για τους «γαλαζοκίτρινους». Ο Ρίισε σέντραρε από αριστερά, με τον Λάνινγκ ανενόχλητο να κάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να χτυπά στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Γιωργαλλίδη και να διώχνεται από την αντίπαλη αμυντική γραμμή.

Ασίστ ο Μπίδης, γκολ ο Νούνο

Το ΑΠΟΕΛ συνέχισε να έχει την ελαφριά υπεροχή και στην επόμενη επίσκεψη του στα καρέ του Γιωργαλλίδη… άνοιξε το σκορ στο 30'. Ο Χαραλαμπίδης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Μοράις κινήθηκε στην πλάτη του Λεάντρο και με κοντινή προβολή νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρο, για το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα οι «πράσινοι» προσπάθησαν να απαντήσουν, επίσης με στημένη μπάλα, όμως η κεφαλιά του Ρούνιε πέρασε λίγο έξω.

Ξεκίνημα με... κλασική ευκαιρία

Με κλασική ευκαιρία, την καλύτερη της έως τώρα στο παιχνίδι ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια. Στο 46’ ο Σέρτζιο έκανε λάθος από δεξιά, ο Ασίς πέρασε στον Λεάντρο και αυτός σέντραρε προς τον Γκαρσία, ο Ισπανός έκανε την κεφαλιά σχεδόν από την μικρή περιοχή όμως ο Πάρντο απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε το 1-0.

Έλεγχος και προϋποθέσεις

Συνέχισε να πατά καλύτερα στο γήπεδο η Ομόνοια, η οποία έφτανε σχετικά εύκολα στην αντίπαλη περιοχή όμως έδειχνε να έχει αδυναμία στην σωστή τελική πάσα, που θα έφερνε σε θέση βολής ποδοσφαιριστή της. Αντίθετα το ΑΠΟΕΛ έδειχνε αδυναμία στο κράτημα μπάλας, κάνοντας πολλά λάθη στο κέντρο που έδιναν την δυνατότητα αντεπίθεσης στο «τριφύλλι».

Ισοφάρισε τα δοκάρια με Φοφανά

Η Ομόνοια συνέχισε να πιέζει και με την είσοδο των Σκέμπρι και Φοφανά έγινε ακόμα πιο επιθετική. Στο 72’ ο τελευταίος ελίχθηκε από δεξιά και έκανε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να χτυπά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πάρντο και στην επαναφορά ο Ασίς από κοντά… έπιασε μια δύσκολη κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια. Οι «γαλαζοκίτρινοι» πλέον περιορίζονται σε παθητικό ρόλο.

Αυτή την φορά... σημάδεψε σωστά!

Στο 82’ η ασφυκτική πίεση της Ομόνοιας απέφερε καρπούς και οι «πράσινοι» έφτασαν στην ισοπαλία. Ο Λεάντρο σε θέση έξω αριστερά έκανε την σέντρα, ο Αντωνιάδης έδιωξε, όμως η μπάλα έφτασε στον Φοφανά ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής με μονοκόμματη… οβίδα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πάρντο… νικώντας τον και φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

Ζωντάνεψε... αλλά

Μετά το γκολ της ισοφάρισης, το ΑΠΟΕΛ… ζωντάνεψε κάπως αλλά ήταν αργά, αφού δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για αντίδραση, με τον Εφραίμ να έχει καλή ευκαιρία στο 94’. Έτσι το τελικό σφύριγμα του Λεόντιου Τράττου, βρήκε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ να συμβιβάζονται στο ισόπαλο 1-1.

Ομόνοια: Γιωργαλλίδης, Λομπιανίτζε, Μαργκάσα (81'Ρουσιάς), Ρούνιε, Γκουλόν, Οικονομίδης, Λεάντρο, Ασίς, Κιρμ (61'Σκέμπρι), Ράμος (65'Φοφανά), Γκαρσία

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο (52'Αντωνιάδης), Ρίισε, Μοράις, Λάνινγκ, Εφραίμ, Χαραλαμπίδης (52'Ναφίου), Ντε Βινσέντι (80'Γκόμες), Τζιμπούρ

Κίτρινες: Γκουλόν, Σκέμπρι - / Καρλάο.

- Στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει το ΑΠΟΕΛ με 1-0, με γκολ του Εφραίμ.

- Διαιτητής είναι ο Λεόντιος Τράττος, με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίστου - Πανίκο Δημητρίου, τέταρτο τον Μάριο Δημητριάδη, επιπρόσθετους τους Χαράλαμπο Σκαπούλλη - Αβραάμ Τσούκκα και παρατηρητή τον Κώστα Καπιτανή.

*Στο ο Ράμος έφυγε από αριστερά και μπήκε στην περιοχή, ο Καρλάο έκανε το τάκλιν και ο Λεόντιος Τράττος έδειξε κόρνερ, σε μια φάση που η Ομόνοια διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι. Τα διαδοχικά ριπλέι δεν ξεκαθάρισαν την φάση, η οποία σίγουρα θα συζητηθεί… 

*"Κόπηκαν" 15126 εισιτήρια.

Με ρήψη αντικειμένων... αποχαιρέτησαν οι φίλοι της Ομόνοιας τον Γιώργο Εφραίμ, στο σημερινό ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ.