(Συνέντευξη) Μιλά ο... καταλληλότερος για την Γκαμπάλα

Μια ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν επεφύλαξε η τύχη στον Απόλλωνα, ως αντίπαλο στον τρίτο γύρο του Europa League. Ο Γιώργος Πελαγίας που παίζει εκεί από το 2013 - στην Μπακού - είναι προφανώς ο καταλληλότερος για να σκιαγραφήσει την Γκαμπάλα. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός μίλησε στο www.kerkida.net για τις επερχόμενες αναμετρήσεις...

- Γιώργο θα ήθελα να μας πεις λίγες γενικές πληροφορίες για την Γκαμπάλα. Απ' ότι διαβάζουμε είναι μια αρκετά πλούσια ομάδα. Έτσι είναι;
"Είναι μια ομάδα που έχει ιδιόκτητο γήπεδο και πολύ καλές εγκαταστάσεις. Ο πρόεδρος της είναι φίλος με τον Τόνι Άνταμς και νομίζω βοήθησε πολύ για να φτιαχτεί το προπονητικό κέντρο. Όμως είναι μια ομάδα που κάθε χρόνο ή ακόμα και εξάμηνο, κάνει πολλές αλλαγές σε παίκτες και προπονητές. Τώρα με τον Ουκρανό προπονητή έγιναν πολύ σταθερή ομάδα, είχαν καλά αποτελέσματα και δύσκολα έχαναν".

- Παρακολούθησες φέτος τον Απόλλωνα; Τι εκτιμάς για τις πιθανότητες πρόκρισης;
"Ναι, παρακολούθησα τον Απόλλωνα... Πιστεύω ότι ένας καλός Απόλλωνας έχει το πάνω χέρι. Εννοείται ότι έχει πολύ περισσότερη εμπειρία και καλύτερους παίκτες αλλά δεν πρέπει να πάει με το σκεπτικό της Σαξάν και της Τρακάι. Θεωρώ ότι δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο με τις προηγούμενες δυο ομάδες. Η Γκαμπάλα έκανε αρκετές αλλαγές φέτος και δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς το επίπεδο στο οποίο είναι. Πάντως στο Αζέρικο πρωτάθλημα, μια ομάδα μπορεί να έχει μέχρι έξι ξένους ενώ τώρα η Γκαμπάλα απ' ότι ξέρω έχει αρκετούς περισσότερους. Φαίνεται πως επένδυσαν στην Ευρώπη γιατί μόνο εκεί μπορούν να χρησιμοποιούν όλους τους ξένους τους".

- Αν έπαιζε η Γκαμπάλα στο Κυπριακό πρωτάθλημα περίπου σε ποιά θέση του πίνακα θα βρισκόταν;
"Δεν μπορώ να είμαι απόλυτος σε αυτό. Θα έλεγα πως θα ήταν από την μέση και προς τα πάνω".

- Είναι μια ομάδα που φτιάχνει καυτή ατμόσφαιρα στην έδρα της; Τι να περιμένει ο Απόλλωνας;
"Είναι μια ομάδα της επαρχίας και οι ομάδες της επαρχίας συνήθως παίρνουν περισσότερο κόσμο στο εγχώριο πρωτάθλημα. Όμως αυτό που παρατηρείται, είναι πως στην Ευρώπη πάει πολύς κόσμος. Η Καραμπάκ, για παράδειγμα, πέρσι είχε 35000-40000 σε κάποια ματς ενώ στα εγχώρια μιλούμε για 2000-3000. Δεν ξέρω, ίσως το βλέπουν σαν Εθνική υπόθεση και πάει πολύς κόσμος στα Ευρωπαϊκά. Η Backsell Arena είναι ένα καινούριο γήπεδο, καθαρά ποδοσφαιρικό και νομίζω ότι θα πάει αρκετός κόσμος. Όμως στο Αζερμπαϊτζάν δεν υπάρχουν οι φοβερές έδρες που να τις φοβηθείς. Ο Απόλλωνας έχει έμπειρους παίκτες που μπορούν να το διαχειριστούν αυτό".

- Πότε την αντιμετώπισες εσύ τελευταία φορά;
"Εγώ τους αντιμετώπισα τελευταία φορά πριν την αλλαγή προπονητή. Αυτή η αλλαγή του προπονητή ήταν πολύ σημαντική. Ξεκίνησαν άσχημα για ένα μήνα όμως στην συνέχεια έκαναν πολύ καλή πορεία".

- Είναι ομάδα που έχει ένα κορμό παικτών που να είναι δυο-τρία χρόνια μαζί; Και ποιοί παίκτες ξεχωρίζουν;
"Δυο-τρία χρόνια μαζί σίγουρα όχι. Ατομικά εγώ ξεχωρίζω τον Javid Huseynov και τον Dodô, που παίζουν στη μεσαία γραμμή. Τους υπόλοιπους ειλικρινά δεν τους ξέρω πολύ καλά, είναι καινούριοι παίκτες. Γενικά οι ομάδες στο Αζερμπαϊτζάν αλλάζουν συχνά πάρα πολλούς παίκτες".

- Το Αζερμπαϊτζάν έχει και την γνωστή καλή σχέση με την Τουρκία. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένταση;
"Σε αυτό είμαι ξεκάθαρος: Οι Αζέροι δεν θα δημιουργήσουν ποτέ κανένα πρόβλημα. Ναι, ως χώρα έχει αρκετά καλή σχέση με την Τουρκία και αν θα πάνε κάποιοι Τούρκοι στο γήπεδο, με Τούρκικες σημαίες είναι άλλο θέμα. Όμως δεν νομίζω να δημιουργήσουν πρόβλημα στους Κύπριους, εγώ δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα στο Αζερμπαϊτζάν. Τώρα αν οι Τούρκοι το πάρουν προσωπικά και πάνε στο γήπεδο με σημαίες, είναι κάτι που δεν μπορείς να το ελέγξεις. Αλλά δεν νομίζω να δημιουργηθεί ένταση ή οτιδήποτε".

- Τι πρέπει να προσέξει περισσότερο ο Απόλλωνας;
"Δεν είναι μια ομάδα που θα σου δώσει τρομερό ρυθμό να σε σκοτώσει. Έχουν κάποιους Ουκρανούς παίκτες που βασίζονται περισσότερο στην δύναμη, όμως έχουν και ποιότητα. Πάντως ο Απόλλωνας πρέπει να προσέξει πολύ το γεγονός ότι η Γκαμπάλα ανέτρεψε δυο φορές αποτέλεσμα φέτος στην Ευρώπη και μάλιστα με τον επαναληπτικό μέσα στην έδρα της".