Ακόμα έξι μέρες υπάρχουν μέχρι το μεγάλο Λεμεσιανό ντέρμπι με αντίπαλο την ΑΕΛ και στον Απόλλωνα θέλουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τη διακοπή που υπήρξε στο πρωτάθλημα έτσι ώστε να δουλέψουν ως προς τη βελτίωση της ομάδας.
Όπως φάνηκε και στο πρόσφατο φιλικό με την Πάφο, ο Πέδρο Εμανουέλ παρέταξε και πάλι την ομάδα του σε σχηματισμό 4-1-4-1, ωστόσο αυτή τη φορά έκανε αυτό που ζητούσαν όλοι.
Χρησιμοποίησε δύο ποδοσφαιριστές (Άλεξ και Ρόσα) που μπορούν να κάνουν παιχνίδι μπροστά από τον Σακέτι, που είχε ρόλο "σκούπας" και όπως ήταν λογικό οι "κυανόλευκοι" ήταν πιο δημιουργικοί και έκαναν περισσότερες ευκαιρίες.
Από την άλλη, όμως, θα χρειαστούν και περισσότερα τρεξίματα από τους δύο παίκτες που θα αγωνιστούν μπροστά από τον ποδοσφαιριστή που θα παίξει ως "κόφτης", αφού μπορεί να δώσουν πολλά στη δημιουργία φάσεων, δεν πρέπει όμως να χαλάσουν οι ισορροπίες ανασταλτικά και να υπάρξει κάποιο άλλο πρόβλημα.