Το ερώτημα και το διακύβευμα (Πιθανή 11άδα)

Πηγαίνοντας στο Τσίρειο ο κόσμος του Απόλλωνα για να παρακολουθήσει το σημαντικό ντέρμπι με την ΑΕΚ, θα έχει στο μυαλό του το εξής ερώτημα: Σε τι μέρα θα βρεθεί η ομάδα;

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ο Απόλλωνας δεν μπόρεσε να αποκτήσει σταθερότητα και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο είπε «αντίο» στην υπόθεση τίτλος πριν καν αρχίσουν τα πλέι οφ. Και προερχόμενη η ομάδα από την άσχημη εμφάνιση στο ντέρμπι με την Ομόνοια, δικαιολογημένα οι φίλοι των «γαλάζιων» ανησυχούν.

Όμως, πριν από το τελευταίο παιχνίδι, το συγκρότημα του Πέδρο Εμάνουελ έπαιξε -για λίγες εβδομάδες-πολύ καλή μπάλα, πήρε θετικά αποτελέσματα και άπαντες στο στρατόπεδο του Απόλλωνα εύχονται να πιάσει καλή απόδοση απέναντι στην ΑΕΚ και να την κερδίσει για πρώτη φορά στη σεζόν που διανύουμε. 

Το διακύβευμα της σημερινής αναμέτρησης είναι πολύ σημαντικό για τον Απόλλωνα, στην προσπάθεια που κάνει για να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ελλοχεύει ο κίνδυνος να βρεθεί στην 5η θέση αν δεν κερδίσει την ΑΕΚ. Εφόσον, όμως, πάρει το τρίποντο μπορεί να επιστρέψει στο τρίτο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα. 

Είναι δύσκολο το παιχνίδι απέναντι σε μια ΑΕΚ που «καίγεται» για βαθμούς για να παραμείνει… ζωντανή στη διεκδίκηση του τίτλου, ωστόσο ο Απόλλωνας στην καλή του μέρα δεν έχει να φοβηθεί οτιδήποτε.  
Κερδίζοντας την ΑΕΚ, ο Απόλλωνας πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην «καυτή» ρεβάνς με το ΑΠΟΕΛ που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη. 

Με αλλαγές…
Όσον αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Πέδρο Εμάνουελ, είναι δεδομένο ότι θα έχει αλλαγές σε σχέση με το πώς παρατάχθηκε στο ματς με την Ομόνοια.

Επιστρέφει ο Μάγκλιτσα που εξέτισε την τιμωρία του και θα είναι ο παρτενέρ του Γκίε στην επίθεση, εφόσον διατηρηθεί το 4-4-2. Φανέλα βασικού διεκδικεί με αξιώσεις ο Παπουλής που άρχισε από τον πάγκο στο προηγούμενο παιχνίδι. Ο δεύτερος ακραίος επιθετικός θα είναι φυσιολογικά ο Πέδρο. Επικρατέστερος για να καλύψει το κενό του Μακρίδη είναι ο Σακέτι και θα τον πλαισιώνει ο Άλεξ Ντα Σίλβα στον άξονα. Δεξί μπακ ο Λόπες, αριστερό ο Ελίζιο και στο κέντρο της άμυνας Φρέιρε-Αγγελή. Δεν θα μας προκαλέσει έκπληξη αν πάρει φανέλα βασικού ο Μοντέιρο και μείνει στον πάγκο ο Κύπριος διεθνής αμυντικός.

Κάτω από τα δοκάρια ο Μπρούνο Βάλε, ο οποίος σήμερα θα υπερασπιστεί την εστία του Απόλλωνα για 100ο   συνεχόμενο παιχνίδι σε αγώνα πρωταθλήματος! Respect στον «γίγαντα» από την Πορτογαλία. Λογικά, κάτι θα έχουν ετοιμάσει οι άνθρωποι του Απόλλωνα για να τιμήσουν τον Βάλε.