Χρονικά προηγούνται τα δυο παιχνίδια πρωταθλήματος όμως τα πάντα κινούνται κυρίως γύρω από τον τελικό κυπέλλου και η 18η Μαΐου είναι η ημερομηνία που ο Πέδρο Εμάνουελ θέλει να έχει απόλυτα έτοιμους τους Γκιέ και Μάγκλιτσα.
Οι δυο αποτελούν τη δύναμη πυρός του Απόλλωνα και με αυτούς αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου.
Όσον αφορά τον Άμπραχαμ Γκιέ, οι πιθανότητες είναι με το μέρος του ώστε να είναι στην αποστολή του αγώνα κόντρα στο ΑΠΟΕΛ.
Για τον Άντον Μάγκλιτσα, η εκτίμηση αναφέρει πως θα είναι έτοιμος για τον τελικό ενώ ίσως πάρει χρόνο και πριν την 18η Μαΐου.
Είναι δεδομένο πως δεν θα παρθεί κανένα ρίσκο και πως στόχος είναι οι δυο να πατήσουν χορτάρι μόνο όταν θα είναι απόλυτα έτοιμοι.