Το ενδεχόμενο να δούμε τον Γιάννη Πίττα στο αρχικό σχήμα του Απόλλωνα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας αγωνιστικής περιόδου συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.
Εν τη απουσία του τραυματία Φώτη Παπουλή, ο Πέδρο Εμάνουελ ψάχνει τον αντικαταστάτη του για το αριστερό «φτερό» ενόψει του πρώτου αγώνα για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και φαίνεται πως ο Πίττας είναι ο βασικός υποψήφιος τη δεδομένη στιγμή.
Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής είναι ο μοναδικός ο οποίος έχει πάρει φανέλα βασικού και στα 6 φιλικά παιχνίδια που έδωσε μέχρι στιγμής ο Απόλλωνας. Έχει πετύχει 2 γκολ ενώ σε γενικές γραμμές αφήνει θετικές εντυπώσεις.
Από κει και πέρα, ο προπονητής του Απόλλωνα έχει άλλες δύο επιλογές ενώπιον του για το αριστερό άκρο της επίθεσης. Αλεχάντρο Μπάρμπαρο και Γιώργος Βασιλείου.