Ένας πρώην πρωταθλητής με τη φανέλα του Απόλλωνα, ο Ζοάο Πάιβα, μίλησε στην ιστοσελίδα μας, www.kerkida.net, για την προσεχή αντίπαλο των «γαλάζιων» στον γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο 33χρονος πλέον Πορτογάλος επιθετικός, από το καλοκαίρι του 2008 βγάζει το μεροκάματό του στην Ελβετία και δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο άνθρωπο για να μας σκιαγραφήσει την Γκρασχόπερς.
Μάλιστα, τη διετία 2011-13 ο Πάιβα αγωνίστηκε στην Γκρασχόπερς.
Η πρώτη του κουβέντα ήταν για το θέμα έδρας…
"Σίγουρα αποτελεί πλεονέκτημα για τον Απόλλωνα το γεγονός ότι ο αγώνας θα γίνει στο Σανκτ Γκάλεν και όχι στη Ζυρίχη, στη φυσική έδρα της. Η Γκρασχόπερς αντλεί μεγάλη δύναμη από τον κόσμο της και φυσιολογικά θα έχει λιγότερους οπαδούς στο Kybunpark Stadium".
Το σχήμα και τα λάθη…
"Η Γκρασχόπερς είναι μία ομάδα που αγωνίζεται συνήθως σε σχηματισμό 4-1-4-1. Επιθετική ομάδα, σκοράρει με σχετική ευκολία, αλλά έχει αμυντικές αδυναμίες. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάνουν το εύκολο λάθος. Στον επαναληπτικό αγώνα με την KR Reykjavik στη Ζυρίχη, δεν άξιζε να κερδίσει. Νομίζω λέει πολλά το γεγονός ότι δέχθηκε 4 γκολ από την ισλανδική ομάδα. Δέχθηκε και ένα 5ο γκολ, στη ρεβάνς προς το τέλος του αγώνα, αλλά λανθασμένα δεν μέτρησε".
Οι παίκτες που χρειάζονται προσοχή και οι σημαντικές αποχωρήσεις…
"Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Ο αρχηγός Κιμ Κάλστρομ, διεθνής με την Εθνική Σουηδίας. Κάνει πολύ καλή δουλειά στο χώρο του κέντρου. Ο νεοαποκτηθείς στράικερ Ridge Munsy, ο οποίος είναι δυνατός και γρήγορος. Ο επίσης νεοφερμένος Runar Sigurjonsson,αλλά και ο Marco Basic, δύο παίκτες που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή. Ο τελευταίος έχει πολύ καλά χτυπήματα στις στατικές φάσεις.
Για το τέλος άφησα τον παικταρά Caio. Πρέπει να είδατε τις γκολάρες που πέτυχε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Τα τελευταία χρόνια έχει μέσο όρο 13 γκολ. Στη σεζόν που μας πέρασε ο Caio ήταν ένας από τους τρεις παίκτες που ξεχώρισαν ιδιαίτερα στην ομάδα. Οι άλλοι δύο αποχώρησαν. Ο πρώτος σκόρερ (σ.σ 19 γκολ) Μunas Dabbur μετακόμισε στην Αυστρία και συγκεκριμένα στη Σάλτσμπουργκ και ο Shani Tarashaj ο οποίος πήρε μεταγραφή στην Έβερτον. Είχε πετύχει 11 γκολ ο τελευταίος.
Άλλη μία σημαντική αποχώρηση ο αμυντικός Mortiz Bauer, πήγε στη Ρούμπιν Καζάν".
Πόσες πιθανότητες θα έδινες στον Απόλλωνα για πρόκριση;
"Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να προκριθεί ο Απόλλωνας. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα διότι δεν έχω εικόνα από τον φετινό Απόλλωνα. Αν όντως είναι καλύτερη η ομάδα σε σχέση με πέρσι θα του έδινα καλές πιθανότητες. Φυσιολογικά η Γκρασχόπερς έχει τουλάχιστον ένα μικρό προβάδισμα".
Για το αν θα δει από κοντά το παιχνίδι:
"Αισθάνομαι τυχερός που θα έχω την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά τον Απόλλωνα για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια εδώ στην Ελβετία. Πραγματικά έχω αγαπήσει πολύ αυτή την ομάδα και τον υπέροχο κόσμο της".
Χορηγοί της αποστολής:
