Το τελευταίο δεκάλεπτο του προχθεσινού αγώνα με την Γκρασχόπερς ήταν γροθιά στο στομάχι για την ομάδα του Απόλλωνα αφού σε αυτό το διάστημα είδε τον Σακέτι να «βλέπει» δύο κίτρινες κάρτες και να δέχεται το γκολ της ήττας στις καθυστερήσεις.
Παρόλα αυτά η εμφάνιση της ομάδας της Λεμεσού αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο πρόκρισης, όπως και το γκολ που πέτυχε. Τα πράγματα για τον Απόλλωνα ήταν και στο παρελθόν δύσκολα αλλά κατάφερε να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγωνα.
Οι «κυανόλευκοι» βρέθηκαν σε ανάλογη περίπτωση ακόμη τρεις φορές. Δηλαδή να χάσουν τον πρώτο αγώνα εκτός έδρας και στο τέλος να προκριθούν στην επόμενη φάση.
Ας τις θυμηθούμε...
Η πρώτη περίπτωση μας «ταξιδεύει» στο μακρινό 1991
Ήταν για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τότε, το γνωστό Τσάμπιονς Λιγκ σήμερα, όταν κληρώθηκε με την Ρουμάνικη Universitatea Craiova. Στο πρώτο παιχνίδι, στις 18 Σεπτεμβρίου, ο Απόλλωνας ηττήθηκε με 2-0 εκτός έδρας και τα πράγματα φάνταζαν δύσκολα για τον επαναληπτικό του Τσιρείου. Δύο εβδομάδες αργότερα όμως έκανε την επική ανατροπή κερδίζοντας με 3-0 και πέρασε στην επόμενη φάση. Στον δεύτερο γύρο αποκλείστηκε από τον Ερυθρό Αστέρα με συνολικό σκορ 5-1.
Η δεύτερη φορά που ο Απόλλωνας κλήθηκε να ανατρέψει τα δεδομένα ήταν τη περίοδο 1993-94
Αυτή τη φορά στον πρώτο γύρο του κυπέλλου UEFA. Στις 14 Σεπτεμβρίου έπαιξε τον πρώτο αγώνα στην Ουγγαρία με αντίπαλο την Vác FC-Samsung και έχασε με 2-0, ξανά. Δεκαπέντε βράδια αργότερα η Λεμεσιανή ομάδα έφερε τα κάτω-πάνω αφού κατάφερε και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και έστειλε το παιχνίδι στη παράταση και εκεί κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και να προκριθεί στην επόμενη φάση αφού κέρδισε με 4-0. Στην επόμενη φάση αποκλείστηκε από την μεγάλη Ιντερ χάνοντας εκτός έδρας με 1-0 και στο Τσίρειο στάδιο απέσπασε την ισοπαλία 3-3. Να σημειώσουμε ότι η Ίντερ κατέκτησε και το τρόπαιο εκείνη τη χρονιά.
Η τρίτη και τελευταία φορά που κατάφερε να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα ήταν τη περίοδο 2001-02...
Ήταν στη προκριματική φάση του κυπέλλου UEFA όταν ο Απόλλωνας κληρώθηκε με τα Τίρανα. Στον πρώτο αγώνα η ομάδα της Λεμεσού έχασε με 3-2. Δύο εβδομάδες μετά στο ΓΣΠ οι «κυανόλευκοι» πήραν τη νίκη με 3-1 και προκρίθηκαν στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης. Εκεί κλήρώθηκαν με τον πανίσχυρο Άγιαξ και αποκλείστηκαν με δύο ήττες και συνολικό σκορ 5-0.