(Χ)αστούκι από τον μαχητικό Εθνικό (φώτος)

Σ’ ένα δραματικό παιχνίδι με πάθος, ένταση,  αποβολή και τέσσερα γκολ Εθνικός Άχνας και Απόλλωνας εξήλθαν ισόπαλοι 2-2.   Με δέκα οι γηπεδούχοι από το 44’ λόγω της αποβολής του Ντόβμπνια κατάφεραν να πάρουν έναν πολύτιμο βαθμό και να μείνουν κοντά στην μάχη της 6άδας. Πρώτες απώλειες για τους φιλοξενούμενους με τον Σωφρόνη Αυγουστή που έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία για να πιάσουν τη δεύτερη θέση. 

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του σκορ ο Ζελάγια (21’) πέτυχε το 1-0, ενώ στο β’ μέρος οι γαλάζιοι της Λεμεσού έκαναν την ολική ανατροπή με πέναλτι του Ντα Σίλβα (51’) και πλασέ του Μάγκλιτσα (59’). Ο Κατσιαράβα στο 82’ που επέστρεψε ως αλλαγή μετά τον τραυματισμό του διαμόρφωσε το τελικό 2-2. 

Mε το πέρας και της 23ης αγωνιστικής ο Εθνικός έφτασε τους 29 βαθμούς, ενώ ο Απόλλωνας στους 50. Αυτή ήταν η πέμπτη ισοπαλία και για τους δύο στο πρωτάθλημα. 

Δυνατό ξεκίνημα…
Ο Απόλλωνας ξεκίνησε ακριβώς όπως ήθελε ο Σωφρόνης Αυγουστή… Με πίεση ψηλά και γρήγορες μεταβιβάσεις να καταφέρει να εκμεταλλευτεί τα λάθη της άμυνας του Εθνικού Άχνας. Καλύτερή του στιγμή καταγράφηκε στο 8’ με τον Πίεχ να μην μπορεί να κάνει το τέλειωμα με κεφαλιά σε καλή σέντρα από δεξιά.

Δοκάρι με Μάγκλιτσα στο 11’ 
Μεγάλη διπλή ευκαιρία απώλεσε ο Απόλλωνας στο 11’.  Μετά φάουλ του Ντα Σίλβα, με κεφαλιά ο Μάγκλιτσα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Χάμπος με νέο σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπογκαντίνοφ. 

Πίεση διάρκειας και… νέα μεγάλη ευκαιρία
Η υπεροχή των φιλοξενουμένων έλαβε συνέχεια… Στο 20’ ο Απόλλωνας έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία όταν σε κεφαλιά του Μάγκλιτσα ο Στόϊτσεφ έδιωξε προ της γραμμής σώζοντας τον Εθνικό. 

Τιμωρία με Ζελάγια και… 1-0 στο 21’ 
Ο Εθνικός Άχνας τιμώρησε τον Απόλλωνα για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες…  Στην πρώτη του τελική προσπάθεια στο 21’ άνοιξε το σκορ με τον Ζελάγια. Σε γέμισμα από φάουλ στην περιοχή του Ενέσκου, ο Αργεντινός πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά νίκησε το Βάλε γράφοντας το κόντρα στη ροή του αγώνα 1-0. 

Σαστισμένος ο Απόλλωνας,  εμψυχωμένος ο Εθνικός
Μετά το γκολ που δέχθηκε ο Απόλλωνας παρουσιάστηκε σαστισμένος, ενώ την ίδια στιγμή, ο Εθνικός Άχνας πήρε τα πάνω του.  Το παιχνίδι πήρε έναν καλό ρυθμό και δυνατές μονομαχίες.

Με δέκα ο Εθνικός στο 44’
Εκεί που όλα έδειχναν ότι το σφύριγμα του ημιχρόνου θα έφερνε τις δύο ομάδες απλά να συμβιβάζονται, ήρθε στο 44’ η απευθείας αποβολή με κόκκινη κάρτα του Ντόβμπνια. Ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού έκανε φάουλ στον Σακέτι και ο Λεόντιος Τράττου που ήταν κοντά στη φάση τον απέβαλε. Αυτή η εξέλιξη έφερε νέα δεδομένα στον αγώνα σε ένα καίριο χρονικό σημείο. 

1-1 στο 50’ με πέναλτι Ντα Σίλβα
Ιδανικά ξεκίνησε το β’ μέρος ο Απόλλωνας αφού στο 50’ κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του προβάδισμα ισοφαρίζοντας σε 1-1.  Στο 50’ ο Πέδρο μπήκε στην περιοχή και σε μια μονομαχία με τον Κιράρσκι έπεσε στο έδαφος. Ο διαιτητής έδειξε αμέσως παράβαση και ο Ντα Σίλβα με εύστοχη εκτέλεση έφερε ξανά νέα δεδομένα στο ματς. 

2-1 με Μάγκλιτσα το 59’ 
Ο Απόλλωνας κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή στο 59’ με τον Μάγκλιτσα. Ο Πέδρο έκανε το γύρισμα και ο Μάγκλιτσα με κοντινό πλασέ έκανε το 2-1.  

2-2 με Κατσιαράβα στο 82’
Ισοφάριση με δέκα…  Στην επιστροφή του στην ενεργό δράση ο Κατσιαράβα πέτυχε γκολ.  Στο 83’  μετά από σουτ του Χατζηβασίλη η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά από κοντά ο Γεωργιανός με κεφαλιά πέτυχε το 2-2.

Αγχωτικό φινάλε… 
Η απρόσμενη ισοφάριση  έφερε ένα εντελώς άναρχο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά. Πάνω κάτω η μπάλα με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη.  Οι πολλοί ανοιχτοί χώροι έφερε και τις δυο ομάδες να διεκδικούν τη νίκη. 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Μπογκατίνοφ (46' Πρότσεκ), Στόιτσεφ, Αράμπαλ (67' Αρέστη), Χατζηβασίλης, Ενέσκου, Κυπριανού, Κιράρσκι (66' Κατσιαράβα), Φιλίποφ, Κρατσούνοφ, Ντόβμπνια, Ζελάγια

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Βασιλείου, Χάμπος, Σακέτι, Ντα Σίλβα (75' Μπεντόγια), Πέδρο, Σαρδινέρο, Πίεχ (81' Σεμέδο), Μάγκλιτσα (62' Παπουλής)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αρέστη / Μάγκλιτσα (6η), Βινίσιους, Πέδρο (4η)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 44' Ντόβμπνια (απευθείας) 

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Λεόντιος Τράττου, με βοηθούς τους Αθηνόδωρο Ιωάννου και Αντρέα Μιχαηλίδη. 

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του τερματοφύλακα του Εθνικού Μπογκαντίνοφ με τον Πρότσεκ. 

*Στον αγώνα του α’ γύρου για την 10η αγωνιστική ο Απόλλωνας επικράτησε 3-2

Τα ρεπορτάζ του Eθνικός Άχνας-Απόλλωνας είναι μια προσφορά της Bet on Alfa