Ο Απόλλωνας πάλεψε, η Αταλάντα δεν παιζόταν! (φώτος)

Πάλεψε όσο μπορούσε μέσα στο MAPEI Stadium ο Απόλλωνας - μάλιστα ισοφάρισε για λίγο - όμως η Αταλάντα δεν παιζόταν και έφτασε στη νίκη πιο εύκολα απ' ότι φανερώνει το τελικό 3-1. Ο Σκέμπρι το γκολ για την Λεμεσιανή ομάδα, Ίλιτσιτς, Πετάνια, Φρούλερ τα γκολ των γηπεδούχων. Το www.kerkida.net ήταν εκεί...

Φορτσάτο ξεκίνημα και 1-0

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά και αφού "προειδοποίησαν" με σουτ του Γκόμες στο 4' και του Ίλιτσιτς στο 5', στην τρίτη ευκαιρία έφτασαν στο γκολ... Ο Σπινατσόλα στο 12' από αριστερά έκανε ωραία ενέργεια και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ίλιτσιτς που ελεύθερος εξ επαφής έκανε το 1-0. Δυο λεπτά αργότερα ο Βάλε κυριολεκτικά πήρε την μπάλα μέσα απ' τα πόδια του Φρούλερ πριν αυτός πλασάρει ενώ στο 17' η Αταλάντα έχασε νέα κλασική ευκαιρία όταν ο Πιτσιάν μπλόκαρε το σουτ του Πετάνια.

Κάπου εκεί ηρέμησε ο τρελός ρυθμός των Ιταλών που διατήρησαν την κατοχή αλλά πλέον δεν έφτιαχναν ευκαιρίες (στο 29' ο Γκόμες ζήτησε πέναλτι για χέρι του Άλεφ, δεν υπάρχει παράβαση). Από την άλλη ο Απόλλωνας δυσκολευόταν πολύ να κρατήσει μπάλα και ήταν ελάχιστες οι φορές που έστω πλησίασε την περιοχή του Μπερίσα. Για δημιουργία ευκαιρίας, ούτε λόγος... Χαρακτηριστικό πως η πρώτη καλή φάση για την ομάδα μας ήρθε στο 39' με σουτ του Ζάντερ που πήγε λίγο έξω, όπως και εκείνο του Πετάνια στο προηγούμενο λεπτό, που μετά από ώρα απείλησε για την Αταλάντα. Η τελευταία φάση στο πρώτο μέρος ήρθε στο 41' όταν ο Βάλε απέκρουσε ένα καλό σουτ του Φρούλερ.

Ισοφάριση αλλά... 3-1 σε 7 λεπτά!

Όπως και στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο, η Αταλάντα ξεκίνησε δυνατά και στο 46' χρειάστηκε άλλη μια δύσκολη απόκρουση του Βάλε στην προσπάθεια του Γκόμες. Δέκα λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος έσωσε ξανά το δυνατό σουτ του Πετάνια ενώ στο 58' η κεφαλιά του ίδιου παίκτη πήγε λίγο έξω.

Και αφού ο Απόλλωνας γλίτωσε και... ξαναγλίτωσε, στο 59' έφτασε στην ισοφάριση και τιμώρησε την Αταλάντα: Ο Γιάκολις γέμισε από δεξιά και ο Σκέμπρι με κεφαλιά έκανε το 1-1, στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς για την ομάδα του Σωφρόνη!

Πάντως οι Ιταλοί αντέδρασαν άμεσα... Στο 60' έχασαν νέα κλασική ευκαιρία, με τον Μασιέλο από το ένα μέτρο να στέλνει ψηλά την κεφαλιά ενώ στο 63' ο Γκόμες πλάσαρε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 64' - στην τρίτη τεράστια ευκαιρία μέσα σε τέσσερα λεπτά - ο Βάλε δεν μπόρεσε να αποκρούσει την κοντινή κεφαλιά του Πετάνια και το 2-1 που φαινόταν πως... έρχεται, έγινε πραγματικότητα. Δυο λεπτά αργότερα ήρθε άλλο ένα γκολ και το ματς "τελείωσε" όταν ο Ίλιτσιτς έστρωσε με το στήθος στον Φρούλερ και αυτός έκανε το 3-1.

Κάπου εκεί η Αταλάντα κατέβασε ρυθμούς και ο Απόλλωνας βρήκε την ευκαιρία να ανέβει λίγο και στο 78' να απειλήσει με τον Άλεφ που από κοντά σούταρε ψηλά. Ελάχιστα πράγματα στην συνέχεια, με τις δυο ομάδες ουσιαστικά να περιμένουν το τελικό σφύριγμα που "σφράγισε" την δίκαιη νίκη των Ιταλών.

Αταλάντα: Μπερίσα, Κριστάντε (70' Ντε Ρουν), Μασιέλο, Παλομίνο, Φρούλερ, Καλντάρα, Γκόμες (80' Κούρτιτς), Πετάνια, Χάτεμπερ, Σπινατσόλα, Ίλιτσιτς (86' Κορνίλιους)

Aπόλλων: Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Πιτσιάν, Ζάντερ, Σακέτι, Άλεφ, Άλαν (57' Άλεξ), Γιάκολις, Σκέμπρι (80' Σαρδινέρο), Μάγκλιτσα (57' Ζελάγια)

Κίτρινες: Γκόμες (48'), Πετάνια (65'), Μασιέλο (71'), Καλντάρα (77') / Σακέτι (50'), Άλαν (53')

Ενημέρωση, φωτογραφίες, βίντεο, δηλώσεις, παρασκήνια... όλα μέσω της ιστοσελίδας μας σε χορηγία της Bet On Alfa  και του ομίλου Πηλακούτα.