Αξιοζήλευτα ισορροπημένος…

Το εντυπωσιακό για τα κυπριακά δεδομένα πρέσινγκ (μακράς διάρκειας) που ασκεί ο Απόλλωνας έχει γίνει δικαιολογημένα αντικείμενο συζήτησης ενώ παράλληλα τυγχάνει σχεδόν καθολικής αποθέωσης από τον προπονητικό κόσμο.

Παρότι αυτή η αγωνιστική προσέγγιση εμπεριέχει το ρίσκο της αυξομείωσης της απόδοσης λόγω κόπωσης,  οι γαλάζιοι του Σωφρόνη Αυγουστή έχουν καταφέρει κάτι το πολύ εντυπωσιακό.  Αυτό έχει να κάνει με την ισορροπία που δείχνουν μέσα από την παραγωγικότητα που έχουν ανεξαρτήτως αγωνιστικού λεπτού.

Συγκεκριμένα, από τα 43 γκολ που πέτυχαν σε 14 αναμετρήσεις  βρίσκουν δίκτυα με την ίδια ευκολία ανά πάσα στιγμή:

00’-15  (5)  15’-30’ (7) 30’-45’ (8) 45’-60’ (8) 60’-75’ (8) 75’-90’ (7)

Αυτό φυσικά δεν είναι τόσο προϊόν ποιότητας όσο της δουλειάς και του ιδανικού ροτέισον που γίνεται από τον κύπριο τεχνικό.    

** Να σημειωθεί επίσης ότι πέτυχε 21 γκολ στους τελευταίους πέντε αγώνες δίχως μάλιστα να παραβιαστεί η εστία του.