Πήρε το Λεμεσιανό ντέρμπι ο Απόλλωνας

Σε ένα εξαιρετικό Λεμεσιανό ντέρμπι ο Απόλλων «απέδρασε» με το «διπλό» από τη Σάλα «Νίκος Σολωμονίδης» κερδίζοντας με 1-3 την εξαιρετική Robo Markets ΑΕΛ. Με τη νίκη του ο Απόλλων ανέβηκε στη 2η θέση με 45 βαθμούς μια αγωνιστική πριν το φινάλε. Η Robo Markets ΑΕΛ εδώ και καιρό «κλείδωσε» την τέταρτη θέση.

Ο Απόλλων δεν επηρεάστηκε στο πρώτο σετ από τις απουσίες των Ιορδάνους και Ι. Λεωνίδου κάτι που φάνηκε στο παρκέ, κερδίζοντας το πρώτο σετ στο Λεμεσιανό ντέρμπι με 19-25 και άνοιξε το σκορ. Η Robo Markets ΑΕΛ προσπάθησε για το καλύτερο, αλλά δεν μπόρεσε να χτυπήσει στα αδύνατα σημεία των «γαλάζιων».

Μεγάλο παιχνίδι αντάξιο της φήμης των δυο ομάδων έγινε στο δεύτερο σετ με την Robo Markets ΑΕΛ να βάζει αφόρητη πίεση στον Απόλλωνα ο αγώνας να οδηγείται στους έξτρα πόντους με τις «γαλάζιες» να επικρατούν 24-26 κσι να γράφουν το 0-2 σετ.

Τα μηνύματα που έστειλαν οι «γαλαζοκίτρινες» στο δεύτερο σετ έγιναν… πράξη στο τρίτο Η ομάδα του Σπ. Πρωτοψάλτη με μεστή εμφάνιση κατόρθωσε να κερδίσει το σετ με 25-21 και να μειώσει σε 1-2 το Λεμεσιανό ντέρμπι.

Οι «γαλάζιες» όμως ήθελαν τη νίκη και την πήραν μετά από ένα ωραίο τέταρτο σετ επικράτησαν με 23-25 κερδίζοντας με 1-3 το ντέρμπι.

Robo Markets ΑΕΛ(ΣΠ. ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ): Παύλου, Σπύρου, Βόρονα, Πεχλιβάνη, Κχαταρασβίλι, Σιακίδου – Λίμπερο: Κυπριανού. – Αλλαγές: Σαγιά, Κωνσταντινίδου, - Λίμπερο: Αραούζου.

ΑΠΟΛΛΩΝ(ΣΤ. ΦΡΑΓΚΕΣΚΟΥ): Αγκούλο, Μπλέτιτς, Λεωνίδου, Ντουντνίκοβα, Μανίταρου, Χαραλάμπους – Λίμπερο: Ζακχαίου. – Αλλαγές: Στυλιανού.

Η βαθμολογία στον ‘Ομιλο 1-4 σε 19 αγώνες: 1. Ανόρθωση 49, 2. Απόλλων 45, 3. Τεχνοοικία ΑΕΚ 4 4. Robo Markets ΑΕΛ 23.

Πέμπτη η Αναγέννηση Δ.

Στον Όμιλο διαβάθμισης η Αναγέννηση Δερύνειας εξασφάλισε την 5η θέση και πρώτη του Ομίλου, ενώ από την προηγούμενη εβδομάδα υποβιβάστηκε ο Εθνικός Λ.

Η ομάδα της Νεάπολης ήταν απόλυτα σοβαρή στο πρώτο σετ κερδίζοντας με 19-25 δείχνοντας ότι πήγε στα Λατσιά χωρίς να υποτιμήσει τον Εθνικό που τα έδωσε όλα. Ωστόσο, η προσφυγική ομάδα πήρε το σετ με 19-25 γράφοντας το 0-1 σετ.

Η Ολυμπιάδα επιβλήθηκε και στο δεύτερο σετ αν και η ομάδα των Λατσιών πάλεψε πολύ και έχασε κάποιες άμυνες που στοίχισαν το σετ με 21-25. Η Ολυμπιάδα πέτυχε το στόχο να βάλει θεμέλια νίκης.

Στο τρίτο σετ ο Εθνικός έδειξε τα «δόντιά» του και παίζοντας εξαιρετικά κέρδισε με 25-23 μειώνοντας σκορ. Ωστόσο, άμεσα επανήλθε η Ολυμπιάδα και επιβλήθηκε στο τέταρτο με 25-21 εξασφαλίζοντας τη νίκη με  1-3 σετ.

ΕΘΝΙΚΟΣ Λ.  (ΕΥ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ): Φραγκιαδάκη, Κωνσταντίνου, Σολωμή, Τίλει, Χριστοδούλου, Ττέκκη – Λίμπερο: Δαϋίδ.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν. (ΧΡ. ΣΙΑΝΤΡΗΣ): Γ. Μαραγκού, Χαραλάμπους, Οικονομίδου,  Προκοπίου,Ντίπερν, Ψιλογένη, - Λίμπερο: Xρ. Μαραγκού. – Αλλαγές: Κωνσταντίνου.

«Σφράγισε» την 5η θέση

Στην 5η θέση και πρώτη του Ομίλου 5-8 τερμάτισε η Αναγέννηση Δερύνειας μεετά τη νίκη της επί του ΘΟΙ Αυγόρου στη Σάλα Δερύνειας με 3-0 σετ μια αγωνιστική πριν από το φινάλε. Οι «πράσινες» ήταν καλύτερες επικρατώντας δίκαιότατα.

Δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου στο πρώτο σετ οι «πράσινες». Επιβλήθηκαν κατά κράτος στο γειτονικό ντέρμπι με 25-16 και προηγήθηκαν δίκαια με 1-0 σετ.

Το ΘΟΙ έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο δεύτερο σετ, αλλά η Αναγέννηση έδειξε ωριμότητα και πήρε το σετ με 25-21 κάνοντας ταυτόχρονα το 2-0 σετ.

Στο τρίτο σετ οι «μελανόλευκες» πάλι ήταν καλές, αλλά οι «πράσινες« έεγξαν το σετ κερδίζοντας με 25-23 καιτον αγώνα με 3-0 σετ.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  Δ.(Λ. ΛΟΙΖΟΥ): Γκρίμπαν, Δημητρίου, Μπράουν, Μάγνι, Αντωνίου , Παπαγιάννη – Λίμπερο: Παρπούνα. – Αλλαγές: Χατζηθωμά.

ΘΟΙ ΑΥΓ.(Λ. ΝΟΒΑΚΟΦ): Χαραλάμπους, Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνου, Τζιανουδάκη,Μιχαήλ,  Χρίστου  - Λίμπερο: Kούτα. - Αλλαγές: Xρυσάνθου, Χατζηκωνσταντίνου, Κάρυου.

Βαθμολογία σε 19 αγώνες: 1. Αναγέννηση Δ. 30 2. Ολυμπιάδα Ν. 25, 3. ΘΟΙ Αυγ. 12, 4. Εθνικός Λ. 00.

Από ΚΟΠΕ