ΣΩΦΡΟΝΗΣ για αλλαγές με ΑΠΟΕΛ, Ιδιάκεθ, Λέβι, Χάμπο, Καρώ και ρόστερ

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο περιοδικό του Απόλλωνα (EΔΩ) ο Σωφρόνης Αυγουστή. Ανάμεσα σε άλλα είπε:

Για τις αλλαγές στο ημίχρονο των Μάγκλιτσα και Παπουλή στο ντέρμπι τίτλου με το ΑΠΟΕΛ: «Δεν έχουν καμία δόση αλήθειας τα όσα γράφονται και ακούγονται δεξιά κι αριστερά. Ο λόγος που είχε αντικατασταθεί ο Μάγκλιτσα ήταν επειδή είχε τραυματιστεί και η αλλαγή του Φώτη οφειλόταν σε λόγους τακτικής».

Για τις σχέσεις του με άλλους προπονητές και συγκεκριμένα αν έγιναν οι χειραψίες με Ρόνι Λέβι και Ιμανόλ Ιντιάκεθ: «Θα ξεκινήσω λέγοντας πως σέβομαι όλους τους αντιπάλους και αυτό είναι δεδομένο. Το γεγονός ότι είμαι Κύπριος και όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και τι έκανα στο ποδόσφαιρο, με κάνει πιο εύκολο στόχο στον κόσμο. Είναι ευκολότερο να βρίσουν εμένα και είναι απίστευτα αυτά που ακούω από τις εξέδρες. Δεν έδωσα κανένα δικαίωμα και καμία αφορμή σε κανένα και ούτε ανταπέδωσα καμιά φορά βρίζοντας ή κάνοντας κάποια χειρονομία. Αν το έκανα σίγουρα θα το βλέπαμε στις ειδήσεις αφού οι κάμερες υπάρχουν παντού με τα κινητά. Όλα αυτά τα λέω επειδή στη περίπτωση με τον Ρόνι Λέβι, ήταν κάτι που έγινε στη στιγμή της έντασης. Το αφήνω πίσω και δεν θέλω να ασχολούμαι με κάτι που έγινε εν βρασμώ. Για τον προπονητή της ΑΕΚ θεωρώ πως έκανε πολύ καλή δουλειά στη Λάρνακα. Πρόκειται για ένα πολύ καλό επαγγελματία που ακολουθεί την Ισπανική φιλοσοφία, κάτι που κάνω κι εγώ. Η ομάδα του είναι πολύ καλή στον επιθετικό τομέα, στην τεχνική, τακτική και οι ποδοσφαιριστές του ακολουθούσαν κατά γράμμα τις οδηγίες του. Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα μας. Μετά τον τελικό τον συγχάρηκα για την κατάκτηση του κυπέλλου και αυτός μου ευχήθηκε ότι καλύτερο για μένα και τον Απόλλωνα στο μέλλον. Είναι κρίμα που έχει φύγει από την Κύπρο, αφού όπως είπα και πριν πρόκειται για ένα πολύ καλό προπονητή».

Για τον Χάμπο: «Προς το παρόν είναι στα πλάνα μας  για τη νέα χρονιά και υπολογίζεται κανονικά. Το σίγουρο είναι πως δεν θα περιμένουμε μέχρι τον Αύγουστο για να αντικατασταθεί αν φύγει. Το ρόστερ μας θα είναι έτοιμο πριν από τον πρώτο αγώνα στις 12 Ιουλίου και ελπίζουμε να είναι συμπληρωμένο σε μεγάλο βαθμό πριν την αναχώρησή μας για την Αυστρία».

Για τον Καρώ: «Θα επιστρέψει στην ομάδα και θα βρίσκεται στα πλάνα μας για τη νέα σεζόν».

Για το ότι ο αυθορμητισμός του μπορεί να αποτελέσει μπούμερανγκ για τον ίδιο: «Έχω νιώσει ότι έχει συμβεί αυτό φέτος. Όταν ολοκληρώνεται ένας κύκλος, εννοώ την αγωνιστική περίοδο που τελείωσε, όλοι μας κάνουμε τον απολογισμό και την αυτοκριτική μας. Αναγνωρίζω πως ο αυθορμητισμός μου είναι ένα από τα μειονεκτήματά μου που πρέπει να διορθώσω. Δυστυχώς στη Κύπρο άλλα λέμε κάποιες φορές και άλλα καταλαβαίνουν ή άλλα θέλουν να καταλάβουν. Γι’ αυτό από τη νέα χρονιά θα είμαι διπλά προσεκτικός σε ότι λέω στις δημοσιογραφικές διασκέψεις και σε αυτά που κάνω κατά τη διάρκεια των αγώνων για να μην δίνω την αφορμή σε κανένα δημοσιογράφο ή παράγοντα να μεταφέρει αυτά που λέω με τον τρόπο που θέλει ή σε κάποιον διαιτητή ή δικαστή να με αποβάλλει από το γήπεδο».

Για το ποια ήταν η καλύτερη εμφάνιση και ποια η χειρότερη από τον καιρό που βρίσκεται στον πάγκο του Απόλλωνα είπε ότι η καλύτερη ήταν απέναντι στο ΑΠΟΕΛ, νίκη με 4-0 στο ΓΣΠ και χειρότερη η ήττα με 2-1 στο ντέρμπι τίτλου από την ίδια ομάδα στο ίδιο γήπεδο.