Απόλλων/Ρεβάνς και μετά... Ρίκι Φαν Βολφσβίνκελ

Αν δεν συμβούν... πράγματα και θαύματα την ερχόμενη Πέμπτη, θα... κλειδώσει το ζευγάρι Απόλλων-Βασιλεία, για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή προετοιμάζει με σοβαρότητα την ομάδα του ενόψει της ρεβάνς με τη Ντιναμό Μπρεστ και κάπου στο βάθος του μυαλού του σκέφτεται από τώρα πως θα πρέπει να βρει τον τρόπο να εξουδετερώσει τον 29χρονο στράικερ της Βασιλείας Ρίκι Φαν Βολφσβίνκελ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες για την... υπέρβαση από πλευράς "γαλάζιων". Θα μιλάμε για μεγάλη υπέρβαση αν ο Απόλλωνας αποκλείσει την ελβετική ομάδα.

Το περασμένο καλοκαίρι πήγε στην Ελβετία ο Ολλανδός επιθετικός και σημείωσε 12 γκολ στην πρώτη του χρονιά στη Βασιλεία.

Ο Φαν Βολφσβίνκελ πέτυχε ακόμη δύο γκολ τις τελευταίες μέρες. Σκόραρε στο 4-2 επί της Γκρασχόπερς και χάρισε τη νίκη (0-1) στην ομάδα του απέναντι στη Φίτεσε με γκολ στις καθυστερήσεις στην Ολλανδία.

Από τη Φίτεσε ξεκίνησε την καριέρα του. Στην ολλανδική ομάδα επέστεψε το καλοκαίρι του 2016, σκόραρε 20 φορές στο πρωτάθλημα και πήρε μεταγραφή στη Βασιλεία.

Έφτιαξε το όνομά του στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας τη διετία 2011-13 (28 γκολ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα). Δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στη συνέχεια σε Nόργουιτς, Σεντ Ετιέν και Μπέτις. Πριν τη Σπόρτινγκ, έπαιξε μπάλα στην Ουτρέχτη. Έχει 2 συμμετοχές με την Εθνική Ολλανδίας.