ΑΠΟΧΗ από "Δυτικά Προάστεια"/"Μας βλέπουν ως πείραμα"

Ο οργανωμένος Σύνδεσμός του Απόλλωνα, «Δυτικά Προάστεια», ανακοίνωσε την επ'αόριστον αποχή του από τα παιχνίδια της ομάδας, λόγω της αντίθεσης τους με την κάρτα φιλάθλου, κάνοντας την αρχή από το παιχνίδι απέναντι στη Βασιλεία. Εξαίρεση θα αποτελούν, τα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Αναλυτικά:

Αδέρφια Απολλωνιστες, οργανωμενοι και μη,

Ήρθε η ώρα.. Η φαρσοκωμωδια συνεχίζεται με πιο γοργούς ρυθμούς αποτι περιμέναμε. Τόσες εξαγγελίες και μεταρρυθμίσεις εχουμε να δούμε απο τον καιρό που έγινε το ποδόσφαιρο επαγγελματικό..

Το παράδοξο οτι πλέον συμμετέχουν στο κύκλωμα αρκετοί παράγοντες ομάδων. Επειδή εμείς δεν μάθαμε να κρυβόμαστε σαν κάποιους άλλους, ονοματίζουμε πρώτους και καλύτερους τους δικούς μας διοικούντες στον πόλεμο που δέχονται οι οπαδοί, οι διοικήσεις ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Ομόνοιας, επίσης αυτές των μικρών ομάδων αφού πλέον θα τους δώσουν και αντάλλαγμα την αύξηση των ομάδων σε 16 στο πρωτάθλημα και τις υπόλοιπες διοικήσεις να αιωρούνται πότε έτσι πότε αλλιώς.

Τι να κρύβεται άραγε από πίσω;

Ας δούμε και τι συμβαίνει με την περιβόητη κάρτα. Στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του ΚΟΑ έχει άμεση πρόσβαση η αστυνομική αρχή, δια της χορήγησης στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ιωνα ειδικών κωδικών πρόσβασης. Δηλαδή, πλέον έχουμε να κάνουμε με κανονικό φακέλωμα μιας και όλα τα στοιχεία του οποιουδήποτε βγάλει την κάρτα θα πηγαίνουν απευθείας στην αστυνομία! Δηλαδή, η αστυνομία θα γνωρίζει πλήρως τα στοιχεία όσων πηγαίνουν γήπεδο με οτι αυτό συνεπάγεται σε προσωπικό επίπεδο.

Για την έκδοση Κάρτας Φιλάθλου κατατίθεται έγγραφη αίτηση του ενδιαφερομένου φιλάθλου, η οποία συνοδεύεται με την κατάθεση: α) φωτογραφίας τύπου διαβατηρίου, β) φωτοαντιγράφου της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας διαμονής και οι ίδιοι βρίσκουν αυτόματα τον Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης έαν υπάρχει. Δεν είναι τυχαίο οτι θα έχουν και τον ΑΚΑ, γιατί μέσω αυτού θα καταχωρηθούν στην τεράστια βάση δεδομένων και οι ανήλικοι ενώ θα μπορούν να ξέρουν ανά πάσα στιγμή αν κάποιος φίλαθλος έχει οφειλές ή άλλα προς το κράτος. Τι θα συμβεί αν εισέλθει τότε στο γήπεδο? Ο νοών νοείτω..

Η Κάρτα Φιλάθλου θα φέρει κωδικό αριθμό αναγνώρισης του κατόχου της, σύμφωνα με τα “Διεθνή Πρότυπα Σήμανσης” και εκδίδεται με την κατάθεση της αίτησης, την οποία και παραλαμβάνει αμέσως ο αιτών φίλαθλος, αφού καταβάλλει ποσό έως 3 ευρώ ως δαπάνη για την έκδοσή της. Και φακελωμένοι και να πληρώσουμε εμείς για το φακέλωμά μας.

Εννοείται πως δεν είναι κάποια κυπριακή πρωτοπορία, αλλά ένα μέτρο που εφαρμόστηκε παταγωδώς αποτυχημένα ήδη στην Ελλάδα στην Ιταλία και την Τουρκία και έχει οδηγήσει σε χαμηλή προσέλευση θεατών, τραγελαφικές καταστάσεις σε γήπεδα χαμηλότερων κατηγοριών με διαχωρισμούς οπαδών της ίδιας ομάδας σε “καλούς” (κάτοχοι καρτών) και “κακούς” (μη κάτοχοι), μαζικές αντιδράσεις των οργανωμένων όπως στην Ιταλία που συγκρούστηκαν με την αστυνομία και πολλά άλλα.

Με την εξαγγελία του μέτρου, σχηματίστηκε ένα οπαδικό κίνημα που διαρκώς μεγαλώνει και υποστηρίζει ότι η κάρτα φιλάθλου αποτελεί ένα άνευ προηγουμένου φακέλωμα.

Έτσι λοιπόν μας δίνεται μια ευκαιρία. Είναι μια ευκαιρία και απόπειρα να βάλουμε στην άκρη τις όποιες οπαδικές διαφορές μας, και να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας ενάντια σε ένα μέτρο που προσβάλει την αξιοπρέπειά μας πρώτα από όλα σαν πολίτες, και κατά δεύτερον σαν οπαδούς. Ενάντια σε ένα μέτρο που, από οπαδούς μας κάνει Αριθμούς, και παραβιάζει προσωπικά μας δεδομένα. Ενάντια σε ένα μέτρο που μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας σαν «ειδική» κατηγορία ανθρώπων, που χρειάζονται «ειδική» μεταχείριση, «ειδικούς» νόμους, μια «ειδική» κάρτα. Ενάντια σε ένα μέτρο που διαχωρίζει φιλάθλους, ναι φιλάθλους, βάση της κατοχής ή μη μιας κάρτας. Όποιος (θα) έχει την Κάρτα (θα) είναι φίλαθλος, όποιος δεν (θα) την έχει δεν (θα) είναι. Ενάντια σε ένα μέτρο, που όπως και τόσα άλλα, δεν λύνει κανένα πρόβλημα της βίας στα γήπεδα. Ενάντια σε ένα μέτρο που πραγματικά περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα θα έχει παρά θετικά. Όπως για παράδειγμα να αδειάσουν και άλλο τα γήπεδα, κάτι που έχει γίνει σε όποιες άλλες χώρες ισχύει η Κάρτα Φιλάθλου. Ενάντια σε ένα μέτρο που, αν περάσει, ίσως ακολουθήσουν και άλλα, ακόμα πιο ακραία…

Μας βλέπουν ως πείραμα. Μήπως τελικά με πρόσχημα την οργανωμένη βία στα γήπεδα, η Κάρτα Φιλάθλου είναι μια καλή αρχή για περαιτέρω έλεγχο και απαγορεύσεις; Ποιος μας λέει ότι το επόμενο βήμα δεν θα είναι να δίνουμε δακτυλικά αποτυπώματα πριν μπούμε στο γήπεδο (γίνεται κάπου στην Ευρώπη). Ποιος μπορεί να μας πει με ακρίβεια αν η Κάρτα Φιλάθλου είναι το τέλος ή η αρχή μιας σειράς και άλλων ακραίων λύσεων για την τάξη και την ασφάλεια στα γήπεδα;

Επειδή το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν το έργο, μη τυχόν η Κάρτα Φιλάθλου είναι απλά ένα ακόμα τεστ σε ένα ιδανικό περιβάλλον κοινωνικών πειραματισμών, όπως είναι το γήπεδο, για να εφαρμοστεί αργότερα και σε άλλες κοινωνικές ομάδες; Μπορεί να είναι η άγνοια και η ασχετοσύνη των αρμόδιων για τον κόσμο των γηπέδων και πως αυτός πρέπει να αντιμετωπίζεται. Μπορεί να είναι η ανάγκη προβολής προς την κοινή γνώμη πως παράγεται κυβερνητικό έργο και οι εξαγγελίες γίνονται πράξη. Μπορεί ο στόχος να είναι η συνολική αναμόρφωση του προϊόντος και των γηπέδων, αναμόρφωση που δεν χωράει όσους οπαδούς δεν πειθαρχούν και δεν συμμορφώνονται με τα νέα δεδομένα. Μπορεί να θέλουν να τσεκάρουν αντιδράσεις και αν δεν μιλήσει κανείς να περάσουν αργότερα πιο εύκολα την Κάρτα Πολίτη όπου στο τσιπάκι της θα καταγράφονται τα πάντα (προσωπικά και οικονομικά στοιχεία) και θα μιλάμε πλέον για το οριστικό φακέλωμα. Μπορεί και να είναι λίγο από όλα αυτά. Μια δόση από το καθένα που όλα μαζί φτιάχνουν το κοκτέιλ της Κάρτας Φιλάθλου. Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε. Δεν μας αρέσουν κιόλας τα κοκτέιλ. Είναι ακριβά και για λίγους. Προτιμούμε την μπίρα, που είναι φθηνή, εύκολα προσβάσιμη και για όλους. Όπως θέλουμε και το γήπεδο: ανοιχτό για όλους, χωρίς ελέγχους και περιορισμούς σαν να πρόκειται να μπεις σε κάποιο πριβέ κλαμπ, φθηνό, ζωντανό και όχι αποστειρωμένο, με φιλάθλους-φιλάθλους και όχι φιλάθλους-πελάτες.


Διαμηνύουμε προς όλα τα μέτωπα πως ο πόλεμος κατά του παράνομου νόμου θα δοθεί από τον επόμενο ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας μας με την Βασιλεία και μέχρι τέλους. Ανακοινώνουμε επ'αόριστον αποχή με εξαίρεση τα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια που δεν μας ζητούν φακέλωμα οι "απολίτιστοι" Ευρωπαίοι.

Αντικρούονται τα γελοία επιχειρήματα όσων έκαναν ή θα κάνουν την κάρτα νομιζόμενοι οτι είναι πιο άρρωστοι από εμάς για την ομάδα.

Καλούμε νέους και ιδίως τους παλιούς συνδεσμίτες να συσπειρωθούν στον αγώνα μας εαν σέβονται τους εαυτούς τους και τις μάχες που έδωσαν για αυτή την ιδέα και αυτό το σύνολο. Σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρουν απέναντι τους.

Καλείτε και η διοίκηση έστω και την ύστατη όπως συστρατευθεί με όσους θα αντισταθούν.

Θα επανέλθουμε.. Με δράση. Καλούνται οι φίλοι του συνδέσμου από απόψε να έρθουν κοντά για τα περαιτέρω.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΡΤΑ ΟΠΑΔΟΥ ΑΥΡΙΟ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΞΥΠΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ

Εκ των Δυτικών Προαστίων

απο 2002»