ΚΙΡΖΗΣ: "Για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ δίπλα στην ομάδα"

Ο Νίκος Κίρζης μίλησε στην εκπομπή του ΡΙΚ "Γκολ και Θέαμα" το βράδυ της Δευτέρας. Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του προέδρου του Απόλλωνα...

Για το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του: "Νομίζω ότι όλος ο φίλαθλος κόσμος χαίρεται το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα μας".

Αν θεωρεί πως ο Απόλλωνας είναι πιο ενισχυμένος και δυνατός τώρα: "Περάσαμε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Ήταν το πλέον δύσκολο της εξαετίας που είμαστε στον Απόλλωνα αλλά βγήκαμε πιο δυνατοί. Φτιάξαμε την ομάδα με πολύ λίγες προσθήκες και δείξαμε υπομονή. Ήρθε η πρώτη επιτυχία που ήταν και ένας από τους στόχους που θέσαμε, να ξαναμπούμε στους ομίλους του Europa League. Τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια. Είναι κάτι φανταστικό για την ομάδα μας. Τα καταφέραμε και πάμε παρακάτω. Θέλουμε να χτυπήσουμε και τους δυο τίτλους".

Γιατί δεν βγήκε μπροστά μετά την απώλεια του πρωταθλήματος: "Ήταν λάθος μου. Πρώτα έπρεπε να ηρεμήσουμε γιατί μάθαμε να μην παίρνουμε αποφάσεις εν βρασμώ ψυχής και μετά να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Μετά ξεκίνησαν οι Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και ήθελα να περιμένουμε ακόμα λίγο. Μετά απολογήθηκα γιατί ο κόσμος του Απόλλωνα άξιζε να βγει μπροστά ο πρόεδρος στην δύσκολη στιγμή. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να βγω να πω κάποια πράγματα που δεν έστεκαν εκείνη τη στιγμή".

Αν ο Απόλλωνας έχει καλύτερες πιθανότητες: "Δεν το ξέρω αυτό. Η περσινή χρονιά ήταν απίστευτη. Σε 35 παιχνίδια χάσαμε μόνο τρία αλλά χάσαμε και το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Αυτό που δεν μας σκοτώνει, μας δυναμώνει. Εμείς από την αρχή λέγαμε πως η ομάδα θα είναι εξίσου δυνατή. Το πιστεύαμε και ελπίζω να το πιστέψει και όλος ο κόσμος".

Για τον Σωφρόνη Αυγουστή: "Κλείνει σε λίγο δυο χρόνια στον πάγκο. Έχει ήδη πετύχει πάρα πολύ και προσωπικά πιστεύω ότι θα πετύχει ακόμα περισσότερα"

Για την κάρτα φιλάθλου και τι απαντά στους οργανωμένους: "Έχουμε βγάλει και ανακοίνωση για το θέμα αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Σέβομαι την άποψη των οργανωμένων αλλά και του οποιουδήποτε να πει ότι δεν θέλει να κάνει την κάρτα. Σαν Απόλλωνας δεν πιστεύουμε ότι η κάρτα είναι το μέτρο που θα λύσει όλα τα προβλήματα του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Επίσης έχουμε πει ότι και οι οργανωμένοι και όλος ο κόσμος είναι αναπόσπαστο μέρος του ποδοσφαίρου. Για τέτοιες αποφάσεις θα ήταν καλύτερο να συζητούσαμε όλοι μαζί για να βρεθεί η καλύτερη λύση. Από την στιγμή που η Πολιτεία έχει περάσει αυτό το νόμο, δεν είναι στα χέρια εμάς των προέδρων να κάνουμε κάτι. Είναι κρίμα στιγμές όπως την Πέμπτη το βράδυ που έγραψε ιστορία η ομάδα, να μην ήταν εκεί όλος ο κόσμος του Απόλλωνα. Τους θέλουμε όλους κοντά μας και ελπίζω να βρεθεί μια λύση για να επανέλθει ο καλός, ο υγιής φίλαθλος στο γήπεδο. Τους θέλουμε και στο Τσίρειο και εκτός έδρας, όχι μόνο στα Ευρωπαϊκά. Θέλουμε και φέτος να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Για να το πετύχουμε πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ δίπλα στην ομάδα. Όταν αγαπάς κάτι, κάποτε πρέπει να κάνεις θυσίες. Και μένα δεν μου αρέσουν κάποια πράγματα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, πολλές φορές σιχαίνομαι κάποια πράγματα αλλά είμαι εκεί γιατί αγαπώ την ομάδα. Πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να έρθουν όλοι πίσω στα γήπεδα".